Κώστας Βουτσάς: Εκ φύσεως άπιστος!

27.06.2011
Ακάματος, χειμαρρώδης και χαρισματικός. Στα 80 του ο Κώστας Βουτσάς κάνει πρόβες για μια παράσταση, γυρίσματα για μια ταινία, συμμετέχει σε βίντεο κλιπ και μόλις έκλεισε την επόμενη θεατρική του εμφάνιση. Δηλώνει παρών και εν ενεργεία!

Ακάματος, χειμαρρώδης και χαρισματικός. Στα 80 του ο Κώστας Βουτσάς κάνει πρόβες για μια παράσταση, γυρίσματα για μια ταινία, συμμετέχει σε βίντεο κλιπ και μόλις έκλεισε την επόμενη θεατρική του εμφάνιση. Δηλώνει παρών και εν ενεργεία!

Πείτε μου πώς μπορείτε και κάνετε τόσα πράγματα ταυτόχρονα; Είναι πέντε το απόγευμα, έχετε πρόβα μέχρι αργά το βράδυ και επτά το πρωί «πετάτε» για Σίφνο για τα γυρίσματα του «Νήσος 2»!

Πριν από αυτά ολοκλήρωσα τα γυρίσματα της ταινίας του Στράτου Μαρκίδη «Λάρισα εμπιστευτικόν» αλλά και μιας μικρού μήκους ταινίας, συμμετείχα σε ένα βίντεο κλιπ των «Onirama», ενώ «έκλεινα»για τον χειμώνα στο «Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Μα πώς το αντέχετε όλο αυτό;

Δεν θα άντεχα να ήμουν στο σπίτι μου -η δουλειά μού δίνει ζωή! Εν ενεργεία είμαι και όχι εν αποστρατεία. Δεν αντέχω μακριά από τη σκηνή, από τα πλατό, ... Oταν, σπάνια, μένω σπίτι βαραίνω και γίνομαι... παππούς. Ενώ τώρα, σας βάζω όλους κάτω (γέλια). Η δουλειά είναι ελιξίριο ζωής για μένα. Oσο πιο πολλή δουλειά έχω, τόσο πιο νέος γίνομαι!

Στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόβες που κάνατε στους «Αχαρνής», είχαμε πάει για φαγητό με τον Κραουνάκη και μέλη του θιάσου και γύρω στις 3 θέλατε... κλάμπινγκ!

Μα τι να ήθελα; Φασκόμηλο; Κλάμπινγκ, ποτά και χορό, αυτό ήθελα. Και με νέα παιδιά δίπλα μου -όχι συνομήλικούς μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω μαζί τους είναι... X-Factor πίεσης!

Και στις παρέες σας όμως υπάρχουν και... νεότερες!

Μόνο νεότερες! «Χράτσα-χρούτσα, χράτσα-χρούτσα» όλο και κάτι καταφέρνω. Τη θυμάσαι τη σκηνή με έναν γερόλυκο που ήθελε μικρές στο «Αλίμονο στους νέους»; Από εκεί είναι η ατάκα. Ογδόντα ετών, αλλά δεν τα παραδίδω τα όπλα!

Μπορείτε να μου δώσετε έναν αριθμό -στο περίπου έστω- των γυναικών που πέρασαν από τη ζωή σας ή χάσατε το μέτρημα; Eχετε ένθετο ή σελίδα μόνο; (γέλια)

Ποτέ δεν τις μέτρησα και ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αυτές ονομαστικά. Δεν μου αρέσει να προδίδω δεσμούς μου και να «δίνω» τις γυναίκες που μου έκαναν την τιμή να είναι μαζί μου. Το θεωρώ λάθος. Η προσωπική ζωή είναι για εμάς και όχι για τα περίπτερα και τις εκπομπές!

Είστε ερωτευμένος αυτή την εποχή;

Ερωτευμένος όχι, δεν είμαι! Eχω έναν δεσμό, αλλά μέχρι εκεί...

Υπήρξατε πιστός σε κάποιον από τους μεγάλους έρωτές σας;

Για διαστήματα ναι, αλλά είμαι από τη φύση μου άπιστος!

Yποδύεστε τη Λαμπιτώ στη Λυσσιστράτη...

Σε μια Λυσιτράτη πολλών αστέρων που σκηνοθετεί με πολλή όρεξη ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο οποίος παίζει τον ομώνυμο ρόλο. Μαζί του εγώ, ο Κωνσταντίνου, ο Τσιβιλίκας, η Τριφύλλη, ο Παρτσαλάκης. Μια γερή ομάδα που υπόσχεται τα καλύτερα.

Με τόσους κόκορες στο κοτέτσι, δεν αργεί να ξημερώσει;

Oχι, γιατί κοινός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στο κοινό μια παράσταση υψηλού επιπέδου που να... σπάσει ταμεία και όχι να κάνουμε διαγωνισμό ποιος είναι ο καλύτερος... Μακριά από μας αυτά. Τις εξετάσεις μας τις δώσαμε πολλά χρόνια πριν. Οσο για τη Λαμπιτώ που παίζω, την απολαμβάνω!

Κάνατε ήδη δύο ταινίες και έρχεται το νούμερο 2 της «Νήσου»!

Αγαπώ τον κινηματογράφο -από μικρό παιδί τον αγαπούσα κι είναι μεγάλη η χαρά μου που με φωνάζουν ακόμα.

Κάνετε θέατρο, σινεμά, δεν κάνετε όμως τηλεόραση...

Να κάνω τι στην τηλεόραση; Τούρκικο, βουλγάρικο ή ινδικό; Οι ελληνικές σειρές είναι μετρημένες στα δάκτυλα δυστυχώς και από αυτές πληρώνεσαι σαν ζητιάνος πια! Κάνε γύρισμα και αν βγει η σειρά -που σπάνια βγαίνει- θα πάρεις λεφτά έπειτα από 7-8 μήνες κι αυτό αν είσαι τυχερός... Τραγικό!

Πήγατε στο «Dancing» και διδάξατε την Ελεονώρα!

Πανέμορφο πλάσμα, καλό παιδί, πώς να αντισταθώ;

Θα συμμετείχατε ως παίκτης ή στην επιτροπή σε show ή όχι;

Ως παίκτης στα ογδόντα μου; Είπαμε ότι έχω δύναμη -αλλά όχι και τόση! Σαν κριτής δεν θα ήθελα. Δεν μ’αρέσει να κρίνω, να συμβουλεύω,ναι! Ασε που οι κανόνες της TV θέλουν τους κριτές να «θάβουν» τα παιδιά, για να κάνουν νούμερα.

Παίζετε Αριστοφάνη και θα ήθελα να μου πείτε τι νομίζετε ότι θα έγραφε σήμερα αν ζούσε ο μεγάλος αυτός ποιητής...

Θα είχε πολύ... ψωμί. Ρεμούλες και λαδώματα, λεηλασίες και ξεπουλήματα, διαπλοκή και μια σειρά από τρωτά που θα... πρωταγωνιστούσαν στα έργα του!

  • Αειθαλής
  • Ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνιστεί στη «Λυσιστράτη» που ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θύμιος Καρακατσάνης και τον υπόλοιπο θίασο αποτελούν οι Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Τσιβιλίκας, Βάσια Τριφύλλη και Γιώργος Παρτσαλάκης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ