Αντίνοος Αλμπάνης: Έχω μάθει να επιβιώνω!

13.12.2011
Σε «μαραθωνοδρόμο» εξελίσσεται ο χαρισματικός Αντίνοος Αλμπάνης, συμμετεχοντας σε τρεις θεατρικές δουλειές και σε μια κινηματογραφική!

Σε «μαραθωνοδρόμο» εξελίσσεται ο χαρισματικός Αντίνοος Αλμπάνης, συμμετεχοντας σε τρεις θεατρικές δουλειές και σε μια κινηματογραφική!

Με τόση δουλειά θα έλεγε κανείς ότι έχεις θησαυρίσει...

Καμία σχέση! Κανονικό μισθό παίρνω μόνο στον «Γυάλινο Κόσμο». Στις άλλες παραστάσεις -το «I will survive» και το «Αυτό το παιδί» παίρνω από ελάχιστα χρήματα μέχρι... καθόλου! Δεν είναι το ζητούμενό μου τα λεφτά όμως, ποτέ δεν ήταν. Ακούω να γκρινιάζουν για την ανέχεια που υπάρχει, αλλά θυμάμαι τον παππού μου που επιβίωσε στην κατοχή -ήταν δώδεκα αδέλφια και όμως τα έβγαλαν πέρα... Aντεξαν!

Δεν θα ήταν κακομαθημένοι όπως γίναμε εμείς...

Oπως γίναμε, ας ξεγίνουμε κι ας μάθουμε ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται στα υλικά αγαθά, αλλά στους ανθρώπους που είναι πλάι μας, στην αγάπη. Κι ας μην έχουμε και i-Ρad, βρε αδελφέ! Αν σε γεμίζει χαρά η δουλειά που κάνεις -όπως εμένα, που έχω την ευτυχία να μοιράζομαι σε τόσο δυνατές παραστάσεις- και έχεις πλάι σου πρόσωπα αγαπημένα, μια χαρά τα καταφέρνεις.

«I will survive» λες από τη σκηνή. Σε εκφράζει το μότο αυτό;

Απόλυτα. Μπορεί κάποιες στιγμές να το βάζω και εγώ κάτω όπως όλοι μας, αλλά δυναμώνω και... επιβιώνω τελικά!

Συνάδελφοί σου συμμετέχουν σε talent shows. Ξέρω ότι σου έχουν γίνει ανάλογες προτάσεις...

Τις έχω αρνηθεί, όμως, γιατί θεωρώ ότι δεν έχω τα προσόντα να συμμετάσχω σε ένα τραγουδιστικό-χορευτικά show. Δεν αφορίζω το είδος ή όσους το κάνουν. Απλώς εγώ δεν έχω τις δυνατότητες. Αν το έκανα, δεν θα τα πήγαινα καλά και δεν θέλω να γελάνε ?με την κακή έννοια μαζί μου. Προτιμώ να γελάνε μέσα από τις κωμικές δουλειές που κάνω.

Αν είχες μεγάλη οικονομική ανάγκη θα ήσουν εξίσου απόλυτος;

Ναι, θα ήμουν εξίσου απόλυτος... Θα προτιμούσα να δουλέψω σερβιτόρος παρά να συμμετάσχω σε ένα show στο οποίο δεν έχω τα προσόντα να συμμετάσχω! Αν είχα τόσο καλή φωνή ή τόσο καλή κίνηση, μπορεί και να το έκανα αν είχα πραγματικά μεγάλη ανάγκη...

Χορεύεις, όμως, ένα εξαιρετικό «Τανγκό»...

Για τις ανάγκες της ταινίας του Νίκου Κουτελιδάκη «το τανγκό των Χριστουγέννων» και μόνο... Κι είμαι ευτυχής που έπαιξα σ’ αυτήν τη δουλειά πλάι στους Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου... Hταν μια εξαιρετικά δυνατή εμπειρία!

Υπήρξες ένα από τα εντυπωσιακά τηλεοπτικά «Aγρια παιδιά» της τηλεόρασης και θέλω να μου πεις ποια είναι η γνώμη σου για το... άγριο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην TV.

Είναι απογοητευτικά... άγριο το τοπίο της τηλεόρασης που στηρίζεται στη «φτήνια». Αντί να προβάλλει τον πολιτισμό, να αγκαλιάζει σημαντικές παραγωγές, να στηρίξει τη μυθοπλασία, κάνει «εκπτώσεις» και αποθεώνει το «φτηνό» και το «ευτελές».

Τριπλή βάρδια!
Κάθε Δευτέρα-Τρίτη παίζει στο «I will survive» στο «Θησείον», κάθε Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στον «Γυάλινο κόσμο» στο «Χορν» και κάθε Πέμπτη στο «Αυτό το παιδί» στο «Badminton», ενώ η ταινία «Το τανγκό των Χριστουγέννων» παίζεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από τον Bασίλη Μπουζιώτη