Εφυγε ο Νίκος Απέργης

06.02.2012
Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, χτυπημένος από καρκίνο, με τον οποίο πάλευε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, χτυπημένος από καρκίνο, με τον οποίο πάλευε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Νίκος Απέργης υπήρξε για πολλά έτη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Σταδιοδρόμησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως ο «Αγνωστος πόλεμος», «Η Γειτονιά μας», «Εν Τούτω Νίκα», «Ποιος είναι ο ένοχος», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι», «Η Νύχτα», «Λάμψη» κ.ά. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη σκηνογραφία και τη διαφήμιση, ιδρύοντας διαφημιστική εταιρεία. Του έχει απονεμηθεί βραβείο θεατρικού έργου για τους «Σφουγγαράδες» στον 52ο καλοκαιρινό διαγωνισμό του Φ.Σ. Παρνασσός.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων σε έξι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και διετέλεσε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε σχεδόν όλες τις δημοτικές δραστηριότητες (στους τομείς Στρατηγικού Σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, κ.ά.).

«Ενας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς δεν βρίσκεται πια κοντά μας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. «Ταλαντούχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.