(φωτοαφιέρωμα) Ο τελευταίος γύρος του 24hour plays Athens!

18.04.2012
Στον δεύτερο γύρο του 24 hour plays Athens ,οι σκηνοθέτες παρέμειναν 6 όπως και οι συγγραφείς αλλά οι ηθοποιοί αυτή τη φορά ήταν 23 συμμάχησαν σε ομάδες για έξι διαφορετικές παραστάσεις περίπου 20 λεπτών και αυτή τη φορά τα έργα είχαν περισσότερα κοινά απ ότι στο προηγούμενο διήμερο.

Το να πρέπει να φτιάξεις μία παράσταση σε 24 ώρες σου φαίνεται αρχικά δύσκολο και τρομαχτικό. Μετά όσο περνάει η ώρα ξεπερνάς την κούραση και αρχίζει να φαίνεται δελεαστικό και το βλέπεις σαν πρόκληση. Κάπως έτσι φαίνεται σ εμάς τους απέ ξω τουλάχιστον. Το να πρέπει να shootάρεις όλη τη διαδικασία είναι από τις ωραιότερες «μάχες» που μπορείς να παίξεις μέσα σ’ ένα θεατρικό πεδίο μάχης με όπλο μία φωτογραφική μηχανή και τ αντανακλαστικά σου να είναι φουλαρισμένα.

Στον δεύτερο γύρο του 24 hour plays Athens (πάρε μια γεύση από τον πρώτο εδώ) οι σκηνοθέτες παρέμειναν 6 όπως και οι συγγραφείς αλλά οι ηθοποιοί αυτή τη φορά ήταν 23 συμμάχησαν σε ομάδες για έξι διαφορετικές παραστάσεις περίπου 20 λεπτών και αυτή τη φορά τα έργα είχαν περισσότερα κοινά απ ότι στο προηγούμενο διήμερο. Από τον συγκεκριμένο γύρο, κρατάμε:

-Τη σουρεάλ σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη στα 15 λεπτά της Χρύσας Σπυλιώτη και την ωραία χημέια των πρωταγωνιστών του Γιάννη Στάνκογλου, Λένα Παπαληγούρα και Αγγέλικα Σταυροπούλου.

-Την ιστορία του Voice Over με συγγραφέα τον Θοδωρή Αθερίδη, σκηνοθέτιδα την Αλίκη Δανέζη-Knutsen και τους Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Αμανίτου, Μάνο Βακούση, Τζένη Θεωνά και Ρεγγίνα Μανδηλάρη να είναι πάνω στη σκηνή.

- Τον psycho ήρωα του Ένκε Φεζολλάρι και τη σύνδεση των χαρακτήρων στην Πρώτη Συνεδρία του Άρη Δημοκίδη σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου. (Αντίνοος Αλμπάνης, Marlen Kaminsky, Αντιγόνη Κουλουκάκου).

- Το ανέβασμα των Νυχτερινών Επισκέψεων του Θανάση Χειμωνά από τον Γιάννη Μόσχο. (Νέστορας Κοψιδάς, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης).

-Η κωμωδία πάει πολύ στη Βασιλική Τρουφάκου που φώναξε ένα Πιστεύω εις έναν Θεό, γραμμένο από τον Γιώργο Μακρή. (Ελένη Βεργέτη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Αλέκος Συσσοβίτης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής).

- Το γερμανική αναστάτωση της Αλεξία Μπεζίκη και το χιούμορ της Ληθουρανής (γιάλας) του Γιάννη Καλαβριανού σκηνοθετημένη από τον Χρήστο Δήμα. (Γιώργος Γλάστρας, Ευγενία Δελιαλή, Κωνσταντίνος Ντέλλας).

- Τη θετική ενέργεια των βοηθών της παραγωγής του 24 ωρου μαραθωνίου. Ξέρουν αυτοί.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου