Οι Moop Mama γιορτάζουν στο Γκαίτε και στους δρόμους της Αθήνας

17.09.2012
Στο κλείσιμο της ολοήμερης επετειακής open-air γιορτής «60 Χρόνια σε μια μέρα!» του Goethe Institut Athen, ζήστε μια ασυνήθιστη μουσική συνάντηση live στην Αθήνα!

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου οι δέκα μουσικοί του συγκροτήματος Moop Mama έρχονται από το Μόναχο με έναν συνδυασμό από Brass und Rap και φέρνουν στην Αθήνα ροκ μουσική με πνευστά. Το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος που ιδρύθηκε το 2008, είναι ο αυθορμητισμός και η υπέρβαση των μουσικών ορίων.

Ανάμεσα στα γερμανικά συγκροτήματα χάλκινων πνευστών, οι Moop Mama είναι το πιο hardrock συγκρότημα. 7 σολίστ πνευστών, 2 ντράμερ και 1 ράπερ δίνουν πάντα το παρόν με τους έντονους ρυθμούς τους όπου κι αν τους χρειαστούν: εκεί όπου συναντιούνται άνθρωποι που τους αρέσει να γελούν, να χορεύουν, να μιλούν, να σιωπούν όλοι μαζί.

Για πολύ καιρό, χαρακτηριστικό του συγκροτήματος ήταν οι «καταδρομικές», «αντάρτικες» εμφανίσεις τους σε δημόσιους χώρους, πάρκα και δρόμους -συχνά με την επακόλουθη παρέμβαση της αστυνομίας. Το δηλώνουν άλλωστε και στους στίχους τους, «Αφήστε μας να χρησιμοποιήσουμε τους δρόμους! Δεν ανήκουν σε φορτηγά και λεωφορεία που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με καυσαέρια, είναι δικοί μας!».

Τα χάλκινα πνευστά είναι αυτή τη στιγμή μόδα σε ολόκληρο τον κόσμο - όχι μόνο στη Γερμανία. Οι σκηνοθέτες, χρησιμοποιώντας μουσική από πνευστά, διασκευάζουν θεατρικές παραστάσεις εκ νέου, ενώ η ποπ μουσική ανακαλύπτει ξανά τις δυναμικές συνθέσεις των πνευστών των στούντιο της Motown.

Συγκροτήματα όπως οι La Brass Banda έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σε αυτό το στιλ. Οι Moop Mama (αριθμητικά πολύ περισσότεροι από τους La Brass Banda) το εξελίσσουν ακόμα περισσότερο και συνδυάζουν τα χάλκινα πνευστά με τη ραπ. Εξάλλου, όλα τα μέλη του συγκροτήματος προέρχονται από γνωστά είδη μουσικής, όπως τζαζ και κλασική. Η διασκέδαση, η χαρά του πειραματισμού και η άμεση επαφή με το κοινό, όμως, για τους δέκα μουσικούς ήρθε με τους Moop Mama.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στο αίθριο της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Athen και θα συνεχιστεί μέχρι τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Info:

Που:Αίθριο Βιβλιοθήκης, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Πότε:Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ώρα έναρξης: 20:00

Τηλ. 210 36 61 000

www.moopmama.com

Είσοδος ελεύθερη