Νύχτα βίας με σταυροφόρους και Χρυσή Αυγή στο θέατρο Χυτήριο

12.10.2012
Άλλη μια νύχτα ιερού πολέμου έζησε το θέατρο Χυτήριο, στο οποίο θα φιλοξενούνταν η παράσταση «Corpus Christi». Παραθρησκευτικές οργανώσεις, βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν να τους ενισχύσουν, και οι επίδοξοι θεατές που περίμεναν να δουν την πρεμιέρα της παράστασης πρωταγωνίστησαν σε ένα θρίλερ ολκής.

Άλλη μια νύχτα ιερού πολέμου έζησε το θέατρο Χυτήριο, στο οποίο θα φιλοξενούνταν η παράσταση «Corpus Christi», του Τέρενς ΜακΝάλι σε σκηνοθεσία Λαέρτη Βασιλείου από την ομάδα Artisan. Παραθρησκευτικές οργανώσεις, βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν να τους ενισχύσουν, και οι επίδοξοι θεατές που περίμεναν να δουν την πρεμιέρα της παράστασης πρωταγωνίστησαν σε ένα θρίλερ ολκής.


Χθες 11/10, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ, τα μέλη των οργανώσεων άρχισαν να μαζεύονται έξω από το θέατρο γύρω στις 8, φωνάζοντας συνθήματα κατά των θεατών που θέλησαν να παρακολουθήσουν το έργο. Λίγη ώρα μετά, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο, απωθώντας το πλήθος προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως.


Ενώ μέσα στο θέατρο, παρέμεναν εγκλωβισμένοι οι ηθοποιοί και οι λοιποί συντελεστές της παράστασης, έξω μαίνονταν οι σταυροί και οι προσευχές από μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που θεωρούν το έργο βλάσφημο και προσβλητικό.


Η ένταση αυξήθηκε όταν στο σημείο έφτασαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Βασιλική Κατριβάνου, η Μαρία Ρεπούση και ο Νίκος Μπίστης, οι οποίοι ήθελαν να δουν την παράσταση.

Τελικά, η πρεμιέρα ματαιώθηκε για δεύτερη φορά και η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές.


(Κι αν είσαι και παππάς με τον ... Τατσόπουλο θα πας!)




Το «Corpus Christi» έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι προσβάλλει τον Ιησού και τους Αποστόλους. Έκτροπα είχαν σημειωθεί και στις 4 Οκτωβρίου, όταν πιστοί είχαν καταφέρει να ματαιώσουν την πρεμιέρα που είχε προγραμματιστεί τότε. Δύο φορές μέχρι σήμερα, η πλευρά των πιστών προσπάθησε με ασφαλιστικά μέτρα να σταματήσει την παράσταση, αλλά και τις δύο φορές απορρίφθηκαν.

Διάβασε περισσότερα στα:

- Τζιχάντ από τη Χρυσή Αυγή / ΕΘΝΟΣ

- Δικογραφία κατά βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στο Ρουφ / ΕΘΝΟΣ

- Βάσια Παναγοπούλου για «Corpus Christi»: «Αισθάνομαι ότι έχω υποστεί βιασμό»

- Συνέντευξη σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου

- Ζω έναν εφιάλτη από τη Χρυσή Αυγή - Ευθύνες για τα επεισόδια στο «Χυτήριο»


Επιμέλεια Χ.Τ.