Μηνύει την Αλίσια Κιζ γιατί του έκλεψε το τραγούδι!

19.12.2012
H 31χρονη τραγουδίστρια, μουσικός και παραγωγός μπορεί να γνωρίζει τεράστια επιτυχία με το νέο της άλμπουμ αλλά κάποιος στιχουργός εντόπισε μία λεπτομέρεια σ' ένα τραγούδι της που του θύμισε κάτι δικό του.

Έχει πουλήσει 30 εκατομμύρια album και 25 εκατομμύρια singles παγκοσμίως, έχει στην κατοχή της δεκατέσσερα Grammy,ο καινούριος της δίσκος «Girl on Fire» είναι στις κορυφές των Billboard 200 Chart, Billboard R&b/ Hip Hop album chart και το βίντεο κλιπ του πρώτου ομώνυμου σινγκλ της έχει μαζέψει πάνω από 24 εκατομμύρια κλικ.

Οπότε μπορείς να πεις αναμφισβήτητα πως το 2012 είναι η χρονιά της ανανεωμένης Αλίσια Κιζ (Alicia Keys) η οποία έβγαλε το καινούριο της βίντεο για το κομμάτι Brand new me επιστρέφοντας στις ρίζες, στο πιάνο και στο άφρο μαλί των 90’s.

Όλα αυτά δεν πτόησαν τον στιχουργό Ερλ Σούμαν (Erl Shuman), να της κάνει μήνυση επειδή όπως ισχυρίζεται, η 31χρονη τραγουδίστρια, έκλεψε ένα sample από το τραγούδι του Έντι Χόλμαν (Eddie Holman) «Hey There Lonely Girl» για το «Girl on Fire» χωρίς να το αναφέρει πουθενά. Ο Σούμαν ανακάλυψε το «κλέψιμﻨαπό ένα κείμενο του blogger Ρότζερ Φριντμαν (Rodger Friedman) ο οποίος σύγκρινε τα δύο τραγούδια γράφοντας πως η Κιζ στη μέση του χιτ της λέει ένα κουπλέ από το κομμάτι του Χόλμαν που κυκλοφόρησε το 1970.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούν μουσικούς πως έχουν χρησιμοποιήσει samples από το εν λόγω κομμάτι χωρίς να πάρουν άδεια αφού το ίδιο είχε γίνει με τους Beastie Boys και την Ανίτα Μπέικερ (Anita Baker) οι οποίοι πλήρωσαν στο τέλος έχασαν στο δικαστήριο και πλήρωσαν το πρόστιμο. Πάντως αν ακούσεις τα δύο τραγούδια παρακάτω δεν φαίνεται αμέσως η ομοίοτητα...

Κ.Π