Ιmagine- O John Lennon ονειρεύεται

16.04.2013
Μια συνάντηση του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και τη μουσική, με τη φιγούρα του John Lennon να είναι τόσο ορατή όσο ο καθένας τον φέρνει στη συνείδησή του.

Το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ιmagine- O John Lennon ονειρεύεται», στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε χορογραφία-σκηνοθεσίαsinequanon, από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

Πρόκειται για μια συνάντηση του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και τη μουσική, με τη φιγούρα του John Lennon να είναι τόσο ορατή όσο ο καθένας τον φέρνει στη συνείδησή του.

«Ιmagine-Ο Jonh Lennon ονειρεύεται», μια παράσταση που τοποθετείται χωροχρονικά σ’ένα άχρονο, σχεδόν “μπεκετικό” περιβάλλον, όπου τα «σκαθάρια» ξεφεύγουν από τις φιγούρες των Beatles για να γίνουν ο “Jo”, η “Le” και οι “Non”, ήρωες σημερινοί που μοιάζουν βγαλμένοι από τοθέατρο του παραλόγου.

Μια χοροθεατρική παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι το ντουέτο, καθώς η βασική ιδέα πάνω στην οποία αναπτύσσεται η χορογραφία είναι η δυαδική σχέση. Η ρευστότητα της κίνησης αναδεικνύει τον διάλογο των σωμάτων, το φαντασιακό έρχεται σε αντιδιαστολή με το σάρκινο και το όνειρο με την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Η ιστορία «ντύνεται» σκηνικά με δύο παράλληλες προβολές, τις οποίες επιμελείται η Μαρία Αθανασοπούλου, μόνιμη συνεργάτης των sinequanon όσον αφορά στο εικαστικό της μέρος, ενώ παίζουν μουσική ζωντανά επί σκηνής οι sancho 003: Φώτης Σιώτας και Κωστής Παντέλης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-χορογραφία: sinequanon
Σκηνικά-κοστούμια: sinequanon
Μουσική: sancho 003
Φωτισμοί-προβολές: Μαρία Αθανασοπούλου
Οργάνωση παραγωγής:
Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί:
Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί)
Χορεύουν: Αλέξης Τσιάμογλου (Jo), Μπέττυ Δραμισιώτη (Le), Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου (Non)

Ημέρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00
Κυριακή 19.00

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό εισιτήριο: 10€
Ομαδικό – Φοιτητικό: 5€ Άνεργοι: δωρεάν