Τζακ Γουάιτ: Γνωστό θέατρο πήρε το όνομα του!

06.06.2013
Ο 37χρονος μουσικάνθρωπος ανέλαβε να ενισχύσει οικονομικά ώστενα μη του βάλουν λουκέτο, το μεγαλύτερο μασονικό ναό στον κόσμο στον οποίο έχουν εμφανιστεί ζωντανά πασίγνωστοι τραγουδιστές.

Ο Τζακ Γουάιτ (Jack White) είναι εδώ και χρόνια συμπάθεια μας και πάντα θα τον παραδεχόμαστε για όσα κάνεις με την εταιρία και τα άπειρα project του. Τώρα θα βλέπει και τα όνομα του όχι σε κάποια μουσική αφίσα αλλά στο πιο γνωστό θέατρο της πόλης του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συνεισφορά του.

Ο πρόεδρος του Μασονικού Ναού του Ντιτρόιτ(γενέτειρα του παραπάνω κυρίου ανακοίνωσε πως ο 37χρονος μουσικός, τραγουδιστής και παραγωγός τους δώρισε 142.000 δολάρια προκειμένου να γλιτώσουν τον πλειστηριασμό του κτιρίου λόγω των χρημάτων που χρωστούσαν.

« Η δωρεά του Τζακ δε θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή και του είμαστε αιώνια ευγνώμονες γι αυτή τη χειρονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ο δημοσιογράφος Ρότζερ Σόμπραν (Roger Sobran) δήλωσε πως η τεράστια γενναιοδωρία του Τζακ και η αφοσίωση του στο ιστορικό κτίριο εκτιμάται δεόντως.

Ο συγκεκριμένος χώρος που ολοκληρώθηκε το 1926 είναι το μεγαλύτερο μασονικό κτίσμα στον κόσμο, έχει βοηθήσει πολύ τις τοπικές μπάντες κι έχει φιλοξενήσει συναυλίες των Who, Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix), Rolling Stones, Φρανκ Ζάππα (Frank Zappa) και φυσικά του Γουάιτ. Ο τελευταίος έχει ένα δέσιμο παραπάνω με το Ναό γιατί η μητέρα του δούλευε εκεί ως κλητήρας για πολλά χρόνια κι έκανε εκεί τα πρώτα του liveάδικα βήματα.

Κ.Π