Βικτώρια Ταγκούλη με Portishead και Norah Jones!

21.10.2013
Με ειλικρίνεια και ευθύτητα, η Βικτώρια Ταγκούλη απάντησε στις ερωτήσεις μας... σε ρυθμό βαλς!
Λίγο πριν την εμφάνισή της στον Ρυθμό, αποκαλύπτει ολα όσα αναρωτιόμαστε... και μερικά ακόμη. Με σπάνιο επαγγελματικό.. αυθορμητισμό, μας μίλησε για μικρά και μεγάλα μυστικά και όνειρα. Απολαύστε την.
Ε.Σ.
Τι θα δούμε... σε ρυθμό βαλς?


Η παράσταση ‘Σε ρυθμό Βαλς” είναι μια παράσταση που είχαμε στο μυαλό μας με τον Χρίστο τον Θεοδώρου να κάνουμε και η οποία να βασίζεται σε τραγούδια που έχουν ρύθμό τριών τετάρτων ,σύμφωνα με την μουσική ορολογία ή αλλιώς ‘Βαλς’, μιας και είναι ο πιο συνηθισμένος ρυθμός τριών τετάρτων.Έτσι λοιπόν με αφορμή το live μας στο ‘Ρυθμο stage’ αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ,ειδικά για τον “Ρυθμό” και μόνο για μία βραδιά ,την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου,αυτήν την ιδέα . Θα ακουστούν τραγούδια μόνο σε ρυθμό βάλς από την εποχή του μεσοπολέμου έως σήμερα,συμπεριλαμβανουμένων και δικών μας τραγουδιών από την προσωπική μας δισκογραφία.
Πότε κυκλοφορεί το νέο σας άλμπουμ "Τετράδιο" και τι μπορούμε να περιμένουμε να ακούσουμε?
Αναμένουμε να κυκλοφορήσει τέλη Οκτώβρη.΄Ολα τα τραγούδια είναι σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Μιχάλη Γελασάκη,και το ιδιαίτερο σ αυτόν το δίσκο είναι η ενορχήστρωση που έκανε ο Χρίστος ,μιας και όλα τα τραγούδια βασίζονται σε ένα κουαρτέτο εγχόρδων χωρίς ντραμς και κιθάρες.


Δύο χρονών τραγουδούσατε στην Κίου... Θυμάστε τον εαυτό σας να τραγουδάει από πολύ μικρή?
Όχι δυστυχώς. Ευτυχώς υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο.


Αν μπορούσατε να έχετε ερμηνεύσει ένα κομμάτι ξένου συναδέλφου σας, ποιο θα ήταν αυτό?


Επειδή είναι πάρα πολλά , θα πώ αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό και είναι της Shirley Bassey το ‘This is my life”.

Στήνετε το ιδανικό σας Live. Ποιους καλλιτέχνες επιλέγετε (Ελληνες ή ξενους), σε ποια σκηνή και με τι ρεπερτόριο?


Στο Roseland στη Νέα Υόρκη μαζί με τους Portishead , και την Nora Jones.

Πείτε μας κάτι που δεν ξέρουμε για σας και θα θέλατε να μοιραστείτε με τον κόσμο?
Μπορώ να μεθύσω με ένα ποτήρι κράσι και όταν συμβαίνει αυτό γελάω ασταμάτητα.


Ποια είναι τα δικά σας μουσικά ακούσματα?
Μου αρέσουν πολλά ήδη μουσικής. Λατρεύω την όπερα, το μιούζικαλ, τον Leonard Cohen,την ξένη εναλλακτική μουσική σκηνή(Rufus Waingwright,Portishead...),έχω αδυναμία στις Nina Simone, Billie Holliday , Shirley Bassey, Edith Piaf.
Ποια μουσική σας συνόδευε όσο μεγαλώνατε?


Σαν σπουδή με συνόδευε η κλασική μουσική , στο σπίτι και με τις παρέες μου ακούγαμε ροκ , μουσική απο soundracks και ελληνική μουσική (Χατζιδάκι , Θοδωράκη , Ζαμπέτα, Ξαρχάκο κ.α).
Ποια είναι η σχέση σας με τον Τύπο?
Διαβάζω τις εφημερίδες που επιλέγω , freepress και μου αρέσει να ενημερώνομαι από διάφορα αξιόπιστα sites.
Εχετε παράπονα από τα ΜΜΕ, έχετε καλή χημεία, σας είναι αδιάφορα?
Προσωπικά έχω πολύ καλή σχέση με τα ΜΜΕ ,με έχουν στηρίξει στη δουλειά μου.Δεν μου αρέσει να αναλώνομαι, θέλω να δίνω συνεντέυξεις μόνο όταν έχω κάποιο λόγο ,για παράδειγμα ενα live ή έναν δίσκο.


Η ιστορία της χώρας μας γράφεται με κεφαλαία μέρα με τη μέρα... με αφορμή αυτό, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε σκεφτεί να φύγετε από την Ελλάδα και αν θα θέλατε/θα μπορούσατε να μείνετε για πάντα στο εξωτερικό? (αν ναι, σε ποια χώρα νομίζετε ότι θα περνούσατε καλά?)


Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία το σκέφτομαι αρκετά, ίσως όχι να εγκατασταθώ κάπου μόνιμα αλλά να δουλέψω στο εξωτερικό.Δεν ξέρω που θα περνούσα καλά , ούτως η άλλως παντού στην Ευρώπη δύσκολα είναι.
Φεύγετε για πάντα από τη Γη. Πριν μπείτε στο διαστημόπλοιο επιλέγετε ένα άλμπουμ για τους εξωγήινους και ένα για να αφήσετε κληρονομιά στις επόμενες γενιές στη Γη. Ποιο είναι το καθένα?


Για τους εξωγήινους θα δίαλεγα την ‘Κοιλιά του Αρχιτέκτονα’ του Wim Mertens και για τις επόμενες γενιές στη Γη τον “Μεγάλο Ερωτικό” του Μάνου Χατζιδάκι.