Imam Baildi: θα θέλαμε να δούμε ένα live μας!

07.11.2013
Ετοιμαστείτε για ένα χορταστικό live στον Ρυθμό, αυτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου!
Καινοτόμοι, ανεβαστικοί, συναισθηματικοί, με χιούμορ, ειλικρινείς, ευθείς, με το χέρι στην καρδιά και τη μουσική στη διαπασών, με τα live να τα παίζουν στα δάχτυλα και με διάθεση για καλές συνεντεύξεις, οι υπερφανταστικοί (!) Imam Baildi τα λένε όσα τους ρωτάμε... κι άλλα τόσα!
Ετοιμαστείτε για ένα χορταστικό live στον Ρυθμό, αυτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου!
Μέχρι τότε... ΥΠΟΜΟΝΗ!
Ε.Σ.
Τι έχετε ετοιμάσει για την Παρασκευή στον Ρυθμό?
Στο Ρυθμό θα παίξουμε κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους, κάποια κομμάτια που παίζουμε μόνο στα live και, το κυριότερο, αρκετά καινούρια κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν στον επόμενο δίσκο μας. Θα είμαστε με πλήρη σύνθεση και ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό live, τον τελευταίο καιρό είμαστε κλεισμένοι στο studio και κάνουμε περιορισμένες εμφανίσεις, οπότε έχουμε πολλή όρεξη!!

Ετοιμάζετε το νέο σας άλμπουμ. Δώστε μας μια μικρή, κλεφτή γεύση απο όσα θα ακούσουμε :)
Το Αργοσβήνεις Μόνη έχει ήδη κυκλοφορήσει στα ραδιόφωνα, άρα αυτό είναι μια πρώτη καλή γεύση. Θα υπάρχει επίσης το «Σημείωμα» όπου για πρώτη φορά γράφουμε και μουσική και στίχους. Πιθανότατα και ένα ακόμα κομμάτι με δικούς μας στίχους, τώρα το δουλεύουμε, και σε λίγο θα ξέρουμε σίγουρα αν θα είναι στο άλμπουμ, ή αν θα χρειαστεί περισσότερη «ωρίμανση». Και πολλά ακόμα, με βάση τα παλιά ελληνικά τραγούδια.

Στο River Party φέτος εγινε ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ! Ήταν και για σας η πιο εκρηκτική συναυλία που έχετε δώσει ή έχετε περάσει και καλύτερα σε άλλο αξέχαστο live? (ποιο, ποιο, ποιο?)
Ήταν σίγουρα το πιο δυνατό live του καλοκαιριού, κυρίως γιατί ο κόσμος στο Νεστόριο είναι πολύ ζεστός, πραγματικά σε διάθεση για πάρτυ. Σίγουρα αξέχαστα θα μας μείνουν και το περσινό live στην Τεχνόπολη, και η συναυλία που έκλεισε το καλοκαιρινό μας tour στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία και παρά την πιο χαλαρή διάθεση που συνήθως έχουν τα live στον Κήπο του Μεγάρου, σηκώθηκαν όλοι να χορέψουν από το πρώτο κομμάτι. Ήταν συγκινητικό.

Σε κάποιον που δεν έχει ακούσε ποτέ του Imam Baildi, πώς θα περιγράφατε τη μπάντα ή τη μουσική σας? Τι θα του λέγατε οτι είστε και τι κάνετε? :)
Σαν να βάζεις μια μπάντα της δεκαετίας του ’60 σε ένα club ηχοσύστημα.

Υπάρχει στιγμή που δε θέλετε με τίποτα και για κανένα λόγο να ακούσετε μουσική?
Ναι φυσικά. Μετά από μερικές ώρες ηχογραφήσεων δε θες να ακούς τίποτα.

Ποιος είναι ο πιο ανεβαστικός τύπος της μπάντας, ποιος ο πιο συναισθηματικός και ποιος ο πιο συντηρητικός?
Συναισθηματικοί είμαστε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του. Και ο καθένας έχει κάποιες πλευρές πιο συντηρητικές, αλλά σίγουρα δε θα χαρακτηρίζαμε κάποιον συντηρητικό. Μάλλον φιλελεύθερα άτομα είμαστε. Ανεβαστικοί είναι: ο Αλέξης όταν δίνει ρεσιτάλ στο βαν στα ταξίδια μαζί με τη Ρένα, ο Στέλιος όταν κάνει μιμήσεις, ο Yinka ανεβάζει το κοινό, ο Ορέστης μετά τις 12 το βράδυ. Και οι υπόλοιποι πού και πού :-)

Μπορειτε να παίξετε σε όποιο στάδιο θέλετε, με όποιον καλλιτέχνη θέλετε (ή με πολλούς), και με ό,τι ρεποερτόριο ονειρεύεστε... Ποιους, που και τι επιλέγετε?
Θα σας φανεί περίεργο αλλά κάτι που θα θέλαμε όλοι είναι να δούμε σαν κοινό ένα live δικό μας. Ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά θα ήταν το πιο εποικοδομητικό πράγμα να καταλάβουμε σαν θεατές τι συγκινεί και τι περνά απαρατήρητο την ώρα του live. Αντιλαμβάνεσαι και σα μουσικός τις αντιδράσεις του κοινού, αλλά είναι τελείως διαφορετικό όταν το βλέπεις στη σκηνή μπροστά σου

Σας υποχρεώνουν να ασχοληθείτε με την Πολιτική, αλλιώς θα φύγετε απο την Ελλάδα... Πού μεταναστεύετε?
Σε ένα νησί με δικούς του κανόνες….

Φεύγετε για πάντα από τη Γη. Πριν μπείτε στο διαστημόπλοιο επιλέγετε ένα άλμπουμ για τους εξωγήινους και ένα για κληρονομιά στις επόμενες γενιές στη Γη. Ποιο είναι το καθένα;
Μια συλλογή με ρεμπέτικα για να μάθουν οι εξωγήινοι να μιλάνε σα μάγκες και ένα album του JJ Cale κληρονομιά στους νεότερους για να απολαύσουν τη χάρη της απλότητας.