Υποθαλάσσια αγάλματα που κόβουν την ανάσα

18.12.2013
Είναι Βρετανός, είναι γλύπτης, και έχει δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό! Ο Τζέισον Ντεκέρ Τέιλορ (Jason Decaires Taylor) συνδύασε τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη γλυπτική και την υποθαλάσσια ζωή και δημιούργησε ένα υποβρύχιο κόσμο φοβιστικών αγαλμάτων. Ο 39χρονος Τέιλορ έχει σπουδάσει Κεραμική και Καλές Τέχνες στο London Institute of Arts. Ταυτόχρονα έγινε επαγγελματίας δύτης και μάλιστα το έκανε και ως επάγγελμα για 17 ολόκληρα χρόνια. Το 2006 δημιούργησε ένα υποθαλάσσιο πάρκο με αγάλματα στη Γρανάδα. Το εκπληκτικό αυτό πάρκο θεωρήθηκε ένα από τα 25 θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic. Ένα από τα πιο φανταστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία αυτού του πάρκου είναι ότι μετά από λίγο καιρό τα αγάλματα γίνονται ένα με τον κόσμο του βυθού και πλάσματα όπως κοραλλιογενείς ύφαλοι αναπτύσσονται πάνω τους. Τα αγάλματα ζωντανεύουν. Ο Τέιλορ ζει στο Κανκούν του Μεξικό ως μάνατζερ του υποβρύχιου μουσείου τέχνης MUSA. Δες περισσότερα στο http://www.underwatersculpture.com Χρ.Τσατσαράγκου

Είναι Βρετανός, είναι γλύπτης, και έχει δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό! Ο Τζέισον Ντεκέρ Τέιλορ (Jason Decaires Taylor) συνδύασε τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη γλυπτική και την υποθαλάσσια ζωή και δημιούργησε ένα υποβρύχιο κόσμο φοβιστικών αγαλμάτων. Ο 39χρονος Τέιλορ έχει σπουδάσει Κεραμική και Καλές Τέχνες στο London Institute of Arts. Ταυτόχρονα έγινε επαγγελματίας δύτης και μάλιστα το έκανε και ως επάγγελμα για 17 ολόκληρα χρόνια.

Το 2006 δημιούργησε ένα υποθαλάσσιο πάρκο με αγάλματα στη Γρανάδα. Το εκπληκτικό αυτό πάρκο θεωρήθηκε ένα από τα 25 θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic. Ένα από τα πιο φανταστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία αυτού του πάρκου είναι ότι μετά από λίγο καιρό τα αγάλματα γίνονται ένα με τον κόσμο του βυθού και πλάσματα όπως κοραλλιογενείς ύφαλοι αναπτύσσονται πάνω τους. Τα αγάλματα ζωντανεύουν. Ο Τέιλορ ζει στο Κανκούν του Μεξικό ως μάνατζερ του υποβρύχιου μουσείου τέχνης MUSA.

Δες περισσότερα στο http://www.underwatersculpture.com

Χρ.Τσατσαράγκου