Μπεργκέτι: Ανύπαρκτη η σχέση μας με τη δισκογραφία

19.02.2014
Το συγκρότημα Μπεργκέτι, λίγο πριν το Live στον Ρυθμό, απαντά μερικές από τις ερωτήσεις μας.

1.Πώς προέκυψε το όνομα αυτό που έχετε? τι σας έκανε να το διαλέξετε και πότε πρωτοβαφτιστήκατε έτσι?Mπεργκέτι σημαίνει καλός λογαριασμος, πλουσια και ομορφη κατασταση, πληρότητα. Ειναι τουρκικη λεξη. Χρησιμοποιείται αρκετα και σημερα. Δυο χρονια πριν περιπου οταν θελησαμε να επιστεγασουμε με ενα ονομα τη συμπραξη μας με φιλους μουσικούς μας αρεσε το νοημα, μας εκανε και ως ηχος και ετσι τη διαλέξαμε. Μπεργκετι!

2.Παίζετε στην ουσία... όπου σας αρέσει, σωστά? Από παρέες μέχρι ανοιχτά γλέντια και από μαγαζιά μέχρι συναυλίες. Τι είναι αυτο που σας κάνει να δεχτείτε μία πρόσκληση για ένα Live? Τι ψαχνετε να βρείτε για να αποδεχτείτε και τι απο΄την άλλη θα σας έκανε να απορρίψετε μια πρόσκληση?Η συγκεκριμενη προταση ηρθε κυριολεκτικα ουρανοκατευατη! Είναι η δεύτερη φορά που οι Μπεργκετι εμφανιζονται συναυλιακα και η πρώτη εμφάνιση σε καθαρά μουσική σκηνή. Μας φανηκε ενδιαφερον, το δεχτηκαμε. Παιζουμε πολύ στο δρόμο γιατί εκεί υπάρχει η ελευθερία αυξομείωσης του σχήματος και άμεση καλλιτεχνική, πολιτιστική και αισθητική παρέμβαση στην κοινωνία!

3.Από τότε που οι δρόμοι σας με τη Βερόνικα έσμιξαν, γίνατε όλοι μια παρέα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι άραγε να εισχωρήσει κανείς στο σχήμα σας? Πρέπει να κανει τριαντα καμψεις, τριαντα κοιλιακους και να ονοματισει χρονολογικα 200 κομματια του Μ.Βαμβακαρη! Στο σχημα δεν «εισχωρει» κανεις. Γινομαστε μια παρεα με οποιον ταιριαζουμε μουσικα και σαν ανθρωποι

4.Θα κάνατε οποιαδήποτε 'εκτροπή' ή παρεκτροπή (!) στο ρεπερτόριο σας, έτσι απλά επειδή το ζητάει ο κόσμος την ώρα του γλεντιού ή μένετε πιστοί μόνο στο ρεμπέτικο, δημοτικό και σμυρναίικο τραγούδι. Θα καναμε διοτι αυτος είναι ο ορισμος του γλεντιου αλλα παντα μεσα στα πλαισια της αισθητικης του σχηματος.

5.Τι λείπει κατά τη γνώμη σας από τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή? Αυτό που λείπει είναι η προβολη καλων και καταξιωμενων μουσικων από διαφορα ειδη. Σαν το δικο μας σχημα υπαρχουν και αλλα πολλα. Όλοι μαζι προχωραμε και ολοι μαζι μαθαινουμε.

6.Εκτός απο τη μουσική, ποια άλλη μεγάλη αγάπη έχετε? τη μουσική.

7.Ποια είναι η σχέση σας με τη δισκογραφία? Καμια.. Ηχογραφουμε με σπιτικα μεσα!

8.Αν μπορούσατε να στήσετε το Live των ονείρων σας από την ελληνική ή ξένη μουσική σκηνή, πού θα σας βλέπαμε, με ποιους και σε τι ρεπερτόριο? Ως προς το ρεπερτοριο, το είδος μουσικής που ερμηνεύουμε είναι αυτό που μας εκφράζει καλύτερα. Υπάρχουν και κάποιοι ανάμεσα μας που θα θελαν πολύ να παίξουν με τους sexpistols!

9.Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε μπορείτε να ακούτε καθόλου μουσική? Δεν ξερουμε…. υπαρχει;

10.Φεύγετε για παντα από τη Γη, Αφήνετε ένα δίσκο κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και παίρνετε έναν μαζί σας για δείγμα στους εξωγήινους. Ποιο άλμπουμ είναι το καθένα; Δύσκολη απάντηση.