Στα γρασίδια με τους Fever Kids

27.03.2014
Όταν δεν παίζει μουσική στα ηχεία τους περικυκλώνονται από αστέρια, θα έδιναν μικρόφωνα, κιθάρες και μπαγκέτες στον Χίουι, Ντίουι και Λίουι και οι μελωδίες τους έχουν ένα χάρισμα να σε μεταφέρουν κάπου αλλού με περισσότερα χρώματα και ωραία χαμόγελα.

Όταν δεν παίζει μουσική στα ηχεία τους περικυκλώνονται από αστέρια, θα έδιναν μικρόφωνα, κιθάρες και μπαγκέτες στον Χίουι, Ντίουι και Λίουι και οι μελωδίες τους έχουν ένα χάρισμα να σε μεταφέρουν κάπου αλλού με περισσότερα χρώματα και ωραία χαμόγελα.
Η Σtella και ο Alex αποφάσισαν το 2011 να δημιουργήσουν τους Fever Kids χωρίς να έχουν βάλει στο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, δεν περιορίζονται σε μουσικά είδη και ταμπέλες και μας κόλλησαν για αρκετό καιρό το κομμάτι "Holding Grass". Τελικά κυκλοφόρησαν το ομώνυμο single με δύο κομμάτια με την Inner Ear και έκαναν μια στάση κι από δω...

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας για το στυλ και το ύφος της μπάντας όταν δημιουργήσατε τους Fever Kids;

Δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο υπ όψιν, για αρκετό καιρό στην αρχή δοκιμάζαμε πράγματα που πολλές φορές άλλαζαν στην πορεία. Υπήρχε όμως κάτι κοινό στον τρόπο που σκεφτόμασταν και απλά ήθελε κάποιο χρόνο για να δουλευτεί.

Όταν ξεκινήσατε να φτιάχνετε το ντεμπούτο άλμπουμ σας ποιες ήταν οι παγίδες που θέλατε να αποφύγετε;

Όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε ακριβώς ότι θα προέκυπτε ένας αριθμός κομματιών που θα συμπλήρωναν ένα άλμπουμ. Δεν σκεφτόμασταν για παγίδες ή λάθη γιατί απλά ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, να φτιάξουμε γκρουπ κλπ. Ακόμα και το όνομα μας προέκυψε μετά από 1 χρόνο περίπου δουλειάς.

Ποια είναι η εποχή που σας έχει επηρεάσει πιο πολύ όσον αφορά τα ακούσματα και τις μουσικές σας και θα θέλατε να είχατε ζήσει;


Eπηρεασμένοι από πάρα πολλά μουσικά ακούσματα που μας άρεσαν κατά καιρούς, για διαφορετικούς λόγους, οπότε δεν μπορούμε να ορίσουμε μια χρονική στιγμή που θα θέλαμε να είχαμε ζήσει.

Θυμάστε την ωραιότερη ιστορία που έχετε συνδέσει με τραγούδι;

Τον Πέτρο και τον Λύκο.

Καινούρια μουσική τάση που σας έχει κάνει εντύπωση τελευταία και τις σας ενοχλεί περισσότερο στον τρόπο που πλασάρεται η μουσική (δισκογραφικές, ίντερνετ, playlists, εικόνα);

Μάλλον τελευταία υπάρχει μια αναβίωση των 70’s μέσα από ένα πιο σύγχρονο φίλτρο και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ όταν γίνεται ωραία και με συνέπεια. Τώρα όσο αναφορά το ίντερνετ υπάρχουν πολλά που μας ενοχλούν αλλά και πολλά θετικά.

Ποιους κινηματογραφικούς ήρωες θα μαζεύατε σε μία μπάντα;

Τον Χιούι τον Λιούι και τον Ντιούι.

Όταν δεν ακούτε μουσική…

Βλέπουμε αστεράκια.

Αγαπημένη σας συνήθεια όταν γυρίζετε σπίτι;

Τι ώρα?

Ξεκινάτε να κάνετε ένα road trip. Τι θα είχε οπωσδήποτε το mixtape που θα φτιάχνατε;

Νομίζω θα φορτώναμε πολλή μουσική σε ένα στικάκι και όσο για τη σειρά θα την αφήναμε στην τύχη.

Φώτο: Τάκης Σπυρόπουλος

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:
- Το ομώνυμο single τους κυκλοφορεί από την Inner Ear

-H facebook σελίδα τους


Κική Παπαδοπούλου