Έφυγε από τη ζωή η μεταφράστρια του Χάρι Πότερ

02.07.2014
«Η Καίτη Οικονόμου δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Καλό ταξίδι, αδελφούλα». Το κείμενο ανέβηκε πρώτα στο Iντερνετ, απομεσήμερο της Δευτέρας, στη σελίδα στο Facebook της αδελφής της, συγγραφέως επίσης, Φανής Πανταζή.

Δεκάδες αναγνώστες των βιβλίων της Καίτης Οικονόμου έσπευσαν να εκφράσουν «για την αγαπημένη τους συγγραφέα» τη λύπη τους.

Η Καίτη Οικονόμου, μεταφράστρια της σειράς των βιβλίων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αλλά και δημοφιλής συγγραφέας βιβλίων μπεστ σέλερ, γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έγραψε τα μυθιστορήματα «Ο κήπος με τις μουριές» (Ωκεανίδα, 2006), «Το σκουλαρίκι της τύχης» (Ωκεανίδα, 2007), «Μου το είπε ένας άγγελος» (Ωκεανίδα, 2008), «Δράκος στο χιόνι» (2009), «Λευκή ορχιδέα» (Ψυχογιός, 2010). Ακολούθησε το 2011 «Το φθινόπωρο της μάγισσας» (Ψυχογιός), βιβλίο με το οποίο ήρθε η μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όμως την ίδια εποχή η Καίτη Οικονόμου χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο. Παρ' όλα αυτά, όμως, συνέχισε να γράφει, με τα βιβλία «Eρωτας πόλεμος» (Ψυχογιός, 2012) και «Η καρδιά θυμάται» (2013).

Στις σελίδες του τελευταίου της μυθιστορήματος, ένας ναυαγός πάσχει από αμνησία και μια γυναίκα με μπλε μάτια τον ρωτά αν τη θυμάται. Είναι η γυναίκα του και προσπαθεί να τον κάνει να θυμηθεί. Επειδή, όπως υποστηρίζει, «η καρδιά θυμάται». Και οι αναγνώστες της την αποχαιρετούν με αυτό ακριβώς το σχόλιο: «η καρδιά θυμάται».

Η κηδεία της Καίτης Οικονόμου θα γίνει στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 4 μ.μ.