Το e-go στις πρόβες της "Μελωδίας της Ευτυχίας"! [photos]

29.11.2014
Ποιος δεν έχει συνδυάσει τα Χριστούγεννα με την «Μελωδία της Ευτυχίας», την ταινία που αφηγείται την αληθινή ιστορία της οικογένεια Φον Τραπ με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Αυτή ακριβώς η ιστορία θα βρει στέγη στο Παλλάς τη φετινή εορταστική περίοδο υπό την σκηνοθετική ματιά της Θέμιδος Μαρσέλλου με τους Νάντια Κοντογεώργη, Άκη Σακελλαρίου, Ζέτα Δούκα και Αργύρη Αγγέλου.

Εμείς εισβάλλαμε στις πρόβες της παράστασης τραβήξαμε φωτογραφίες και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές της….

Η Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει τη Μαρία, «ένα κορίτσι βουτηγμένο στο φως. Ένα κορίτσι που από ανέμελη δόκιμη μοναχή μετατρέπεται με την καταλυτική παρέμβαση του έρωτα σε σύζυγο και μητέρα 7 παιδιών». Γι΄αυτην η παράσταση είναι μία φωτεινή μελωδία γεμάτη ζωντανά χρώματα, γλυκές μυρωδιές, παιδικότητα και αλήθεια.

Τι την δυσκόλεψε ιδιαίτερα; Η συναισθηματική συνέχεια στην εξέλιξη της και το μέτρο στη λαχτάρα της για την έναρξη των παραστάσεων. Γι΄ αυτό και αγαπημένη της φράση από το έργο είναι το «Ο,τι φανταζόμουν, ό,τι ήθελα ,το έχω εδώ, μπροστά μου, ξαφνικά!"

«Κι αν η αλήθεια είναι ψέμα και οι φίλοι εχθροί εγώ κλέβω ελπίδα από κάθε στιγμή που δίνει ομορφιά στη ζωή…..» σιγοτραγουδάει ο Ακης Σακελλαρίου που υποδύεται τον Πλοιάρχο Γκεόργκ Φον Τραπ, που, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει μόνος του την φροντίδα των 7 παιδιών του στα οποία συμπεριφέρεται όπως στο πλήρωμα των πλοίων που διοικεί…

Η πρόταση της Μελωδίας της Ευτυχίας ήρθε σ΄αυτόν σε μία επίπονη ψυχολογικά στιγμή. Βυθισμένος ψυχή τε και σώματι στους «Πέρσες» του ΚΘΒΕ, η μουσικοθεατρική αυτή πρόκληση ήταν μία τεράστια ανάσα γι΄αυτόν.

«Ήταν σαν να είμαι στα βαθιά νερά και ξαφνικά βγήκα στον αφρό, όπου άκουσα αγγέλους να τραγουδούν….Δεν μπορείς να αρνηθείς το κύμα», μας είπε χαρακτηριστικά, «κάθε νοήμων ηθοποιός θα έλεγε αφήνομαι στην παράσταση αυτή και όπου με βγάλει…».

%PHOTO17%

%PHOTO18%

%PHOTO19%

%PHOTO20%

Ακόμη και η σκηνοθεσία της Θέμιδος Μαρσέλλου έχει αφεθεί σ΄αυτό το μεγάλο κύμα της παιδικής ψυχής. Η σκηνοθέτις δίνει μεγάλη ελευθερία στους ηθοποιούς. Τους εμπιστεύεται απόλυτα γιατί υπάρχουν τα παιδιά… Γιατί τελικά η παρουσία των παιδιών είναι ο κρίσιμος καταλύτης, το βαλιτσάκι της ενέργειας των ηθοποιών. Η παιδική ψυχή είναι αυτή που καθοδηγεί τους ηθοποιούς, είναι αυτή που τους γεμίζει ξεχωριστή ενέργεια….

%PHOTO21%

%PHOTO22%

%PHOTO23%

%PHOTO24%

%PHOTO25%

Από την άλλη η αιθέρια μουσική της παράστασης... Αυτή έχει τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ακη Σακελλαρίου, καθώς αυτό που δεν μπορείς να πεις με λόγια και τα λες με τη μουσική. Αυτά που δεν μπορείς να ζήσεις με λόγια και τα λες μέσα από τη μουσική. Είναι η απόλυτη ψευδαίσθηση της δημιουργίας. Ότι πιο ωραίο μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος σαν ψευδαίσθηση…

%PHOTO26%

%PHOTO27%

%PHOTO28%

%PHOTO29%

Τελικά είναι εφικτό να βρούμε ως άτομα και ως σύνολο τη δικιά μας Μελωδία της Ευτυχίας; Ναι, αρκεί να κοιτάξουμε τα μάτια ενός παιδιού υποστηρίζει συγκινημένος. Η απάντηση αυτή συνοψίζει και ολόκληρο το νόημα του έργου….

Συνεντεύξεις- επιμέλεια: Γεωργία Οικονόμου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου