Milo Z: «Να χορέψεις, να ιδρώσεις και να παρακαλάς για πιο πολύ» [συνέντευξη]

18.02.2015
Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, επιστρέφει, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με την πολυμελή μπάντα του, τα γυαλιστερά κοστούμια και τις απρόβλεπτες χορογραφίες του για να ταρακουνήσει το live stage του Gazarte με τον χαρακτηριστικό του -ένα μίγμα James Brown και Red Hot Chilli Peppers- τρόπο!

Παντελόνια καμπάνες, λαμέ πουκάμισα και άφρο περούκες μας μεταφέρουν στη δεκαετία του ’70 με τον διάσημο νεοϋορκέζο μετρ της funk, Milo Z, να δίνει το έναυσμα για την πιο αστραφτερή βραδιά της Αποκριάς.

Όποιος έχει γευτεί τη live εμπειρία του Milo Z μπορεί να καταλάβει ότι είναι ικανός να κάνει ένα ακροατήριο των 5.000 ατόμων να αισθανθεί σαν να βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του και με την ίδια ευκολία να μετατρέψει ένα μικρό venue σε Big Rock Show!

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, απάντησε «στο πόδι» γιατί δεν κάθεται ούτε λεπτό!!!

Μεγάλωσες στη Νέα Υόρκη στο Lower East Side μια γειτονιά-χωνευτήρι. Αυτό το μίγμα από λαϊκά στρώματα, εικαστικούς, μουσικούς, ποιητές, πάνκηδες, παράνομους πόσο επηρέασε την απόφασή σου να γίνει μουσικός;

Απόλυτα. Μεγάλωσα στη γειτονιά που τώρα λέγεται East Village, και επό εκεί πήρα την φάνκι προσωπικότητά μου, τον ρυθμό. Η γειτονιά ήταν πολυπολιτισμική και ένας χώρος γεμάτος ερεθίσματα.

Τι σου έδωσε η μουσική που δεν το βρήκες σε οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης;

Η μουσική με βοήθησε να ανακαλύψω ποιος είμαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ήμουν αν δεν είχα βρει τη μουσική!

Είσαι παραγωγός της δικής σου μουσικής και πώς σε βοήθησε το ίντερνετ να διανείμεις τα κομμάτια σου;

Τραγουδάω, χορεύω, ενορχηστρώνω, διευθύνω, χορογραφώ και βρίσκομαι σε απόλυτη διάδραση με το κοινό! Ναι το ίντερνετ είναι ένας υπέροχος τρόπος να κυκλοφορήσεις τη μουσική σου εκεί έξω. Επίσης, πουλάω τα cd μου στις ζωντανές εμφανίσεις μας. Αυτό τον καιρό δουλεύω πάνω σε νέα κομμάτια.

Όταν χορεύουμε στα live σου, σε τι μουσική ... χορεύουμε ;

Παίζω Razzamofunk! Ένα μίγμα, δηλαδή, από Rock, Rap, Jazz, Blues & Funk. Ήχος τραχύς, ακραίος και ταυτόχρονα funky και soulful, δηλαδή... Razzamofunk. λέει ο ίδιος. Σύγχρονο, ξεσηκωτικό, με ψυχεδελικά πνευστά, κιθαριστικές εξάρσεις και καταιγιστικό μπάσο.

«Η μουσική μου είναι ένα μίγμα από τα ηχητικά βιώματα των παιδικών μου χρόνων στη Νέα Υόρκη και τις σημερινές εμπειρίες ζωής. Θέλω ο κόσμος όταν ακούει Milo Z να αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για κάτι αυθεντικό!»


Ποια είναι η αγαπημένη σου μουσική δεκαετία;

Μου αρέσουν τα 70's και τα 90's. Τα 70's γιατί ήταν φάνκι και πειραματικά΄... και τα 90's γιατί γουστάρω τη Hip Hop.



Αν μπορούσαμε να κρυφοκοιτάξουμε τη cd-έρα σου τι καλλιτέχνες θα βρίσκαμε;

Τα πάντα εκτός από κάντρι μουσική (!)

Μετά από τόσα ταξίδια και ζωντανές εμφανίσεις ποιο είναι το μότο σου, μια φράση που χρησιμοποιείς πολύ;

«Κάντους να χορέψουν, να ιδρώσουν και να παρακαλάνε για πιο πολύ».

Σου αρέσει να παίζεις για το ελληνικό κοινό;

Λατρεύω τους Έλληνες γιατί αισθάνομαι ότι ξέρουν πώς να αφήνονται και να παρτάρουν!

Επόμενα σχέδια;

Δούλεύω πάνω σε νέες μουσικές και ένα νέο CD αλλά επίσης γράφω ένα βιβλίο για ... τη ζωή μου, τα παιδικά μου χρόνια, πώς βρήκα τη μουσική και πώς έγινα ο Milo Z. Είναι ένα εκπληκτικό πρότζεκτ!

Περισσότερα στο: http://www.miloz.com/

Χριστίνα Τσατσαράγκου