Σύλβια Δελικούρα: Δίνει την απάντησή της ως Cavewoman [συνέντευξη]

10.03.2015
Μετά τον επιτυχημένο και πολύ αγαπημένο πλέον Caveman που παιζόταν με τεράστια επιτυχία στο θέατρο Coronet επί 8 χρόνια, η «Cavewoman», η γυναίκα των σπηλαίων, έρχεται προκειμένου να … επαναφέρει τις ισορροπίες δίνοντας τη δική της απάντηση!

Μια γυναικεία εκδοχή της μάχης των φύλων εξαιρετικά αστεία και μπριόζικη, μια ευχάριστη ματιά στις σχέσεις δυο τόσο διαφορετικών πλασμάτων, που καλούνται να μοιράσουν τον πλανήτη, την χώρα, την πόλη και το χειρότερο: το ίδιο τους το ΣΠΙΤΙ!

Στο ρόλο της Cavewoman η Σύλβια Δελικούρα σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της... συμβίωσης. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Οικονόμου.

Εμείς μιλήσαμε με την Σύλβια Δελικούρα και προσπαθήσαμε να μάθουμε όλα τα … μυστικά της!

Τι σχέση έχει η παράσταση που θα δούμε με τον Caveman;
Είναι η απάντηση της γυναίκας στον άντρα!!! Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι γυναίκες! Έτσι οι άντρες θα μάθουν για τις γυναίκες και οι γυναίκες θα δούνε την ‘τρέλα’ τους (χαχαχα)

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη παράσταση; Είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό ο μονόλογος και ειδικά η κωμωδία!
Όπως πρόκληση είναι να συνεχίσεις και να προσπαθήσεις να κρατήσεις μια επιτυχημένη παράσταση με την γυναικεία φωνή! Και βέβαια ένας σημαντικός λόγος ήταν ότι ήθελα να συνεργαστώ πολύ με τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργο Οικονόμου!

Αγαπημένη σας φράση από το έργο;
...Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά, κατανόηση και υπομονή!!!!!

Θα ενσαρκώσετε την Cavewoman λίγο μετά αφότου γίνατε μητέρα. Βλέπετε με διαφορετικό «μάτι» το ρόλο σας εξαιτίας αυτού; Άλλαξε κάτι;
Mε διαφορετικό ‘μάτι’ βλέπω πια τα πάντα! Αλλάζουν τα πάντα προς το καλύτερο… οπότε και καλύτερη προσέγγιση υπάρχει του ρόλου!

Τι θέλετε να πάρουν μαζί τους οι θεατές από την παράσταση;
Αυτό που θέλω να είναι να περάσουν καλά οι θεατές και να πάρει ο καθένας ότι έχει ανάγκη να πάρει.

Τελικά η μάχη των δύο φύλων είναι αέναη ή υπάρχει κάποιος τρόπος να … λήξει;
Η μάχη των δυο φύλων δεν θα λήξει ποτέ...διαφορετικοί άνθρωποι προσπαθούν να συνυπάρξουν...για να μην τελειώνει κάποιος λόγος θα υπάρχει χαχαχαχα!!!

Πώς αισθάνεστε που θα είστε μόνη σας επάνω στη σκηνή;
Είναι περίεργο πολύ! Αλλά δεν τρομάζω έχω τον κόσμο παρέα γιατί ...θα σου πω ένα μυστικό...οι θεατές παίζουν μαζί μου!

Είχατε δει την παράσταση του Caveman; Νιώθετε σαν βάρος το γεγονός ότι ο Caveman έχει σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία;
Δεν το νιώθω σαν βάρος αλλά σαν πρόκληση να είμαι καλύτερη!!! Αφού είπαμε οι άντρες με τις γυναίκες έχουν μάχη (χαχαχχααχαα).

Μελλοντικά σχέδια;
;Eχω μάθει να ζω το τώρα όσο αφορά την ζωή μου! Τώρα όσο αφορά τα επαγγελματικά μου θα απολαύσω την αρχή της Cavewoman και μετά τα καλύτερα ...έρχονται!

Γεωργία Οικονόμου