Ήρα Κατσούδα VS Ανδρέας Πασπάτης: Το πιο ξεκαρδιστικό couple therapy κάνει τα ... δικά του [συνέντευξη]

05.02.2016
Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης, δύο κωμικοί µε μακροχρόνια πορεία στο stand up comedy γίνονται ζευγάρι και λέει… ο καθένας τα δικά του, σε μια πρωτοπόρα παράσταση, όχι μόνο για την αέναη πάλη των φύλων αλλά και για ό,τι μας συμβαίνει καθημερινά. Εμείς μιλήσαμε και με τους δύο και καταλάβαμε γιατί οι παραστάσεις τους είναι πάντα και παντού Sold out!

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση

Ήρα: Το πρώτο μέρος της παράσταση είναι ένα κλασσικό stand up comedy όπου εμφανιζόμαστε εναλλάξ με τον Ανδρέα ως είθισται. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης είναι που η παράσταση εισάγει ένα νέο στοιχείο στο ελληνικό stand up, όπου εμφανιζόμαστε και οι 2 ταυτόχρονα πάνω στην σκηνή και κάνουμε stand up comedy battle.

Τι σας ενέπνευσε προκειμένου να την παρουσιάσετε;

Ανδρέας: Με την ΄Ηρα είμαστε χρόνια στον χώρο, οπότε φέτος αποφασίσαμε αντί να κάνουμε από μια παράσταση ο καθένας, να γίνουμε ζευγάρι στην σκηνή και να ωθήσουμε τα όρια του stand up, εισάγωντας το battle στην ελληνική σκηνή.

Ήρα: Και όχι, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχουν ερώτικες σκηνες...δεν εννοούμε αυτό οταν λέμε γινόμαστε ζευγάρι στη σκηνή!

Ανδρέας: Α ναι! Γιατί μας το χουνε ρωτήσει και αυτό...

Τελικά ανάμεσα στα δύο φύλα η πάλη είναι… αέναη; Γεφυρώνεται ποτέ το χάσμα τους;

Ανδρέας: Τώρα δηλαδή αν πω ότι γεφυρώνεται θα γίνω πιστευτός; Εντάξει είπαμε πρωτοτυπούμε, αλλά δυστυχώς δεν κάνουμε και μαγικά!

Ήρα: Αν αυτή η παράσταση είχε καταφέρει να γεφυρώσει αυτο το χάσμα, στην επόμενη θα έπρεπε να ανακαλύψουμε τουλάχιστον το φίλτρο της αθανασίας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας; Ένα χαρακτηριστικό που ο ένας θαυμάζει στον άλλο…

Ήρα: Η συνεργασία μας προέκυψε πριν από 8 χρόνια όταν σε μία παράσταση που είχαμε με τους τότε συνεργάτες, ήρθε ο Ανδρέας να μας δει, μας είπε ότι έκανε και αυτός και αμέσως είδα κάτι σε αυτό το παιδί και τον εμπιστεύτηκα να παίξει μαζί μας εκείνο το βράδυ! ( Είχε αρρωστήσει τελευταία στιγμή ένας άλλος κωμικός και ήμασταν σε κατάσταση απελπισίας). Ε, μετά φάνηκε ότι όντως ήταν καλός και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε. Αυτό που θαυμάζω στον Ανδρέα είναι η απίστευτη ενέργεια που έχει στην σκηνή και το κωμικό του ένστικτο.

Ανδρέας: Εγώ θαυμάζω στην Ήρα πως κατάφερε να με τσαντίσει και να με συγκινήσει στην ίδια απάντηση. Όσο αναφορά το σταντ απ, θεωρώ την Ήρα από τους κορυφαίους έλληνες κωμικούς και μιας και τα λέμε έτσι σοβαρά να πω ότι με έχει βοηθήσει πολύ και ακόμα μαθαίνω κοντά της.

Ποια η σημασία του γέλιου στη ζωή μας;

'Ηρα: Μιας και μιλάγαμε πριν για φίλτρα αθανασίας, το γέλιο είναι ότι πιο κοντά υπάρχει σε αυτό. Μας κρατάει νέους και μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με χιούμορ.

Ανδρέας: Σαν τηλεμάρκετινγκ ακούστηκε αυτό! 21 κατασκευαστές κωμωδίας συνιστούν ¨γέλιο¨.

Ποια η γνώμη σας για το stand up comedy στην Ελλάδα;

Ήρα: Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια, το είδος έχει αρχίσει να διαδίδεται στην Ελληνική κοινωνία και έχει πάρει τα πάνω του. Όλο και περισσότερος κόσμος το επιλέγει σαν είδος διασκέδασης (και πολύ καλά κάνει, είναι εξαιρετική επιλογή) και επίσης όλο και περισσότεροι νέοι κωμικοί εμφανίζονται και εμπλουτίζεται η σκηνή.

Αντιμετωπίζετε και στην καθημερινότητά σας τα απρόοπτα περιστατικά με χιούμορ;

Ανδρέας: Όσο μπορούμε ναι, αφού το χουμε το ρημάδι γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε;

Μελλοντικά σχέδια

Ήρα: Προς το παρόν η παράστασή μας πηγαίνει εξαιρετικά. Είναι sold out παντού! (φτου φτου μας)

Ανδρέας: Ναι, οπότε τώρα είμαστε και στην διαδικασία περιοδείας της παράστασης.

Ήρα: Όσο για το πιο μακρινό μέλλον, έχουμε ήδη κάτι που στήνεται για του χρόνου αλλά επιτρέψτε μας να μην είναι ανακοινώσιμο ακόμα.

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]