Μαργαρίτα Πανουσοπούλου: Η κόρη της Μπέτυς Λιβανού ψάχνει τον ρομαντισμό, αλλά τρώει τα...μούτρα της [συνέντευξη]

08.03.2016
Είναι κόρη δύο πολύ γνωστών και αξιόλογων καλλιτεχνών, της Μπέτυς Λιβανού και του Γιώργου Πανουσόπουλου, γι΄αυτό και η φλέβα της είναι άκρως καλλιτεχνική! Ο λόγος για την πολυτάλαντη Μαργαρίτα Πανουσοπούλου που σπούδασε υποκριτική στην Αγγλία στη Δραματική σχολή Italia Conti Academy of Theatre and Dramatic Arts και εργάστηκε ως ηθοποιός στη Βρετανία.

Σήμερα ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση (Το Νησί στο Mega κ.ά), ενώ ασχολείται επαγγελματικά και με το αργεντίνικο tango. Έχει δημιουργήσει μαζί με την μητέρα της, Μπέτυ Λιβανού, την θεατρική ομάδα Εν Λευκώ, τα έσοδα της οποίας διατίθενται σε τοπικές κοινότητες και ιδρύματα. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Todos Tango που οργανώνει tango δρώμενα και φεστιβάλ. Τον Απρίλιο θα τη δούμε στη μεγάλη οθόνη, αφού πρωταγωνιστεί, στη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα, Ρισάλτο.

Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Romantic Fools» που σκηνοθετεί ο Νίκος Ορφανός και με αφορμή αυτή είχαμε μία πολύ ωραία συζήτηση μαζί της.

Πού σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Στην παράσταση Romantic Fools του Rich Orloff, σε σκηνοθεσία Νίκου Ορφανού στο θέατρο Underground Korai 4. Και φυσικά κάθε Τετάρτη στο Bar-Restaurant Malvazia με βραδιά tango και εισαγωγικό μάθημα για αρχάριους 21:00-22:00!!!

Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση αυτή και το ρόλο σας.

Είναι μια παράσταση που στοχεύει στο γέλιο! Θέλουμε οι θεατές να βγαίνουν χαμογελαστοί από το θέατρο. Το γέλιο δίνει κουράγιο στους ανθρώπους και αυτό το χρειαζόμαστε. 11 αυτοτελή σκετσάκια με πρωταγωνιστές τον Άλεξ και τη Μάρτζι που ψάχνουν τον ρομαντισμό, αλλά τρώνε συνέχεια τα μούτρα τους σε ακατάλληλες συγκυρίες. Τελικά όμως, μήπως πρέπει να μη χάνουμε το θάρρος μας και να τολμούμε στον έρωτα; Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και το τέλειο δεν υπάρχει. Υπάρχει τελικά μόνο η αγάπη ! Τα αρχέτυπα των χαρακτήρων τα τραβάμε απο τα μαλλιά και η παράσταση απογειώνεται!

Πού αγγίζει το σήμερα η παράσταση αυτή;

Ό,τι χαλάει το πετάμε αντί να το επισκευάζουμε. Αυτή είναι η σημερινή νοοτροπία. Έτσι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν υπομονή και χρόνο για να δουλέψουν για τη σχέση τους. Αυτό τους οδηγεί στη μοναξιά και την παραξενιά. Τελικά όμως όλοι το ίδιο πράγμα ψάχνουμε, την συντροφικότητα και την αγάπη.

Πείτε μας δυο λόγια και για τη συμμετοχή σας στην ταινία του Βασίλη Βαφέα, Ρισάλτο.

Η συνεργασία με τον Βασίλη Βαφέα και τους συνεργάτες του, είναι πάντα απολαυστική. Δίνει μεγάλη ελευθερία στους ηθοποιούς του. Ο ρόλος μου στο Ρισάλτο είναι μιας γυναίκας μυστήριο που στόχο έχει να παραπλανήσει τον κεντρικό ήρωα ούτως ώστε να τον οδηγήσει να χάσει το σκοπό του και να προδώσει τις ηθικές αξίες του. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, μου αρέσουν αυτού του είδους οι ρόλοι. Να σου πω την αλήθεια δε μου αρέσει να παίζω ρόλους "καλων παιδιών"!

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας αγάπη; Το θέατρο, ο κινηματογράφος ή ο χορός;

Η έκφραση μέσα από τον χορό, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Είστε κόρη δύο καλλιτεχνών, πόσο πιστεύετε πως αυτό σας επηρέασε στο να ασχοληθείτε με την τέχνη της υποκριτικής;

Όσο μπορεί να επηρεάσει τον κάθε άνθρωπο οι επιρροή των γονιών του στη ζωή του.


Αισθάνεστε επιπλέον βάρος και ευθύνη εξαιτίας αυτού;

Όχι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η παράσταση Romantic Fools μετά την Κυριακή των Βαΐων θα πάει περιοδεία. Επίσης, 13-20 Ιουνίου η ομάδα μας Todos Tango διοργανώνει το πρώτο Todos Tango Festival - Corfu 2016 στο υπέροχο νησι της Κέρκυρας. Καταξιωμένοι Έλληνες και Αργεντίνοι χορευτές θα παραδώσουν μαθηματα και θα μας χαρίσουν λαμπερά shows! Γνωρίστε μας στο todostango.com.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]