Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Περιμένουμε τραγούδια να μας θυμήσουν πως η ζωή είναι και γλυκιά» [συνέντευξη]

03.06.2016
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος που έχει ξεχωρίσει στο χώρο τόσο για την υπέροχη φωνή του και τις επιλογές των τραγουδιών του όσο και για το ήθος του, έρχεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 5 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία – γιορτή με τους αγαπημένους του φίλους!

Εμείς μιλήσαμε με τον αγαπημένο Ελληνα τραγουδιστή και μάθαμε τα πάντα για τη βραδιά αυτή που θα είναι γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια - σταθμούς στην καριέρα του και όχι μόνο!

Μιλήστε μας λίγο για το τι θα ακούσουμε στη μεγάλη σας συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο στις 5 Ιoυλίου.

Η ημέρα εκείνη για εμένα θα είναι μια συναυλία -γιορτή μαζί με τους αγαπημένους φίλους.. θα ακουστούν τραγούδια μου που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο (Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Σκέψη της τρελής, Γκρεμός κ.α.), κλασικά τραγούδια μεγάλων δημιουργών (Μπιθικώτση, Κουγιουμτζή, Καλδάρα, κ.α) που όλοι έχουμε τραγουδήσει που θα μας δώσουν την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η ζωή είναι και γλυκιά…και φυσικά αρκετά ντουέτα με τους αγαπημένους μου φίλους και καλεσμένους μου

Μαζί σας θα συμμετέχουν και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί καλλιτέχνες.... Τι σας συνδέει με όλους αυτούς και τους επιλέξατε να σας συνοδεύσουν;

Είναι όλοι τους πολύ αγαπημένοι μου φίλοι και καλλιτέχνες εξαιρετικοί που εκτιμώ βαθύτατα. Να ξεκινήσω από τους συνθέτες μας . Με τον Βαγγέλη Κορακάκη ξεκίνησα στη δισκογραφία και με τα τραγούδια του ( Σκέψη της τρελής, Πρώτο φθινόπωρο, Ο κουρασμένος δρόμος μου κ.α. ) άρχισα να ακούγομαι στο ραδιόφωνο και να γίνομαι γνωστός. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη συνέχεια μου εμπιστεύτηκε τα τραγούδια της σειράς «Λόγω τιμής» (Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Το σκάκι, Ο καπνός κ.α.) που αγαπήθηκαν πολύ. Με κάθε έναν από τους τραγουδιστές :Ελένη Βιτάλη, Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Σκουλά, Μελίνα Κανά, Πίτσα Παπαδοπούλου και Φωτεινή Βελεσιώτου μας συνδέουν συγκινητικές στιγμές που έχουμε μοιραστεί είτε τραγουδώντας είτε κάνοντας όνειρα αλλά και συζητώντας ΜΙΚΡΕΣ ώρες ανοίγοντας τις ψυχές μας ο ένας στον άλλο… Είναι απερίγραπτη η χαρά που μου δίνουν με το να είναι δίπλα μου αυτήν την τόσο σημαντική για εμένα στιγμή !Και είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνουν!

Ποια είναι η πιο γλυκιά σας ανάμνηση από το μουσικό σας παρελθόν;

Όταν ένοιωσα ότι σε κάποιες δύσκολες στιγμές μου, οι συνάδελφοί μου με στήριξαν και διακριτικά με βοήθησαν να τις ξεπεράσω! Βλέπετε πολύ περισσότερο από τις όποιες επιτυχίες για μένα σημασία έχουν πάντα οι ανθρώπινες σχέσεις

Πώς βλέπετε το σύγχρονο μουσικό τοπίο στην Ελλάδα;

Παρακολουθεί και αυτό τις ραγδαίες εξελίξεις και προσπαθεί όπως και η κοινωνία να βρειένα σίγουρο έδαφος για να στηριχτεί. Παράγονται πολλές δισκογραφικές δουλειές και ακόμα περισσότερα μεμονωμένα τραγούδια στο διαδίκτυο . Θα έλεγα ότι περισσότερο από ποτέ η παραγωγή τραγουδιών βρίσκεται σε άνθηση. Το θέμα είναι ότι οι ευκαιρίες δεν είναι ίσες για όλουςκαι πρέπει να γίνεται μεγάλη προσπάθεια και να παίξουν πολλοί παράγοντες ρόλο για να γίνει κάτι μεγάλη επιτυχία πια.

Θεωρείτε πως η κρίση έχει επηρεάσει την καλλιτεχνική δημιουργία;

Ναι το πιστεύω αυτό. Έχει σημασία, όμως, οι γνήσιες καλλιτεχνικές δημιουργίες να βρίσκουν διαύλους επικοινωνίας με το ευρύ κοινό για να μπορέσει η τέχνη να επιτελέσει το έργο της που είναι να δείξει ένα δρόμο στην κοινωνία και να την επηρεάσει. Ακούω τραγούδια ώριμα με αυτοκριτική και ειλικρίνεια. Μου γεννούν ελπίδες..

Η μουσική και τα τραγούδια οφείλουν να βρουν και να πάρουν θέση σε ότι διαδραματίζεται σήμερα σε πολιτικό και κυρίως ανθρωπιστικό επίπεδο;

Ναι είναι ο ρόλος του δημιουργού αυτός. Περιμένουμε από ανθρώπους που θα μας δώσουν την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η ζωή είναι και γλυκιά… να «διαβάσουν» με οξυδέρκεια αυτό που συμβαίνει γύρω μας και να μας το παρουσιάσουν απλά και κατανοητά προτείνοντάς μας λύσεις ή τροφή για σκέψη .

Μελλοντικά σχέδια;

Υπάρχει ένα πρόγραμμα συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε κάποια σημεία στο εξωτερικό, αλλά σε αυτό που δίνω όλη μου την ενέργεια αυτή τη στιγμή είναι η μεγάλη μου συναυλία - γιορτή στο Βεάκειο στις 5 Ιουλίου.

Γεωργία Οικονόμου

georgia,[email protected]