Ήρα Κατσούδα- Ανδρέας Πασπάτης: Comedians οικοδεσπότες που σκορπούν απλόχερα το γέλιο! [συνέντευξη]

08.12.2016
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, θα πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μια παράσταση με καλεσμένους διαφορετικούς stand up κωμικούς κάθε φορά και κεντρικούς παρουσιαστές την Ήρα Κατσούδα και τον Ανδρέα Πασπάτη. Την κάθε παράσταση απαρτίζουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές σε ένα show που θα γνωρίσετε τους αγαπημένους σας κωμικούς καλύτερα από πότε!

Στο πρώτο μέρος της παράστασης ο κάθε καλεσμένος ξεχωριστά θα παρουσιάσει το δικό του stand up comedy πρόγραμμα, ενώ στο δεύτερο μέρος θα μας δοθεί η ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις πιο ενδιαφέρουσες και ξεκαρδιστικές ιστορίες της ζωής τους, αλλά και τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές τους παραξενιές και προτιμήσεις.

Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης σε ρόλους comedians αλλά και παρουσιαστών, θα δίνουν σε κάθε παράσταση το στίγμα του κάθε καλεσμένου. Εμείς μιλήσαμε μαζί τους και ιδού τι μάθαμε για τους… Comedians!

Μιλήστε μας για την παράσταση που θα δούμε στο ίδρυμα Κακογιάννης. Πώς ξεκίνησε η ιδέα;

Καιρό τώρα συζητούσαμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα talk show στελεχωμένο εξολοκλήρου από κωμικούς όπως γίνεται στο εξωτερικό και συχνά φλερτάραμε με αυτή την ιδέα.

Παράλληλα, στην περσινή μας παράσταση δοκιμάσαμε κάτι καινούριο. Το stand up comedy battle. Να βγαίνουμε δηλαδή ταυτοχρόνως στην σκηνή κάνοντας μαζί stand up και πήγε εξαιρετικά!

Οπότε φέτος, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο και ιδού το Comedians, το πρώτο stand up comedy talk show στην χώρα μας! Μια σειρά 5 παραστάσεων η καθεμία εκ των οποίων θα φιλοξενεί 3 με 4 stand-up comedians, καλεσμένους και εμείς είμαστε οι οικοδεσπότες της βραδιάς. Κάθε παράσταση έχει διπλό χαρακτήρα, όπου στο πρώτο μέρος οι καλεσμένοι κάνουν stand up και στο δεύτερο, καθόμαστε όλοι μαζί σε ένα , επί σκηνής, σαλονάκι και ξεκινάει το talk show μέρος της βραδιάς.

Στις παραστάσεις θα παρελάσει και η αφρόκρεμα των stand up comedians όπου στο δεύτερο μέρος θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό;

Όλο το δεύτερο μέρος είναι δομημένο πάνω στους καλεσμένους μας. Παρόλο που όλοι τους είναι κωμικοί, οι συζητήσεις ξεφεύγουν από τα όρια του stand up και μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε προσωπικές ιστορίες, φοβίες, φιλιες μεταξύ κωμικών, παιχνίδια κ.α. αφήνοντάς μας να γνωρίσουμε καλύτερα τον ανθρώπο πίσω απο τον κωμικό.

Δουλεύετε σαν δίδυμο. Αυτό σας δημιουργεί κάποιες δυσκολίες ή κάποιες ευκολίες; Και ποιες είναι αυτές;

Η αλήθεια είναι ότι συνεργαζόμαστε στην κωμωδία πολλά χρόνια. Δουλέουμε και μαζί, δουλέυουμε όμως και χώρια. Σαν δίδυμο επί σκηνής εμφανιστήκαμε πρώτη φορά στην περσυνή μας παράσταση.

Γενικά απολαμβάνουμε πολύ την συνεργασία μας και στα συν θα πούμε ότι είναι ωραίο να έχεις κάποιον να μοιράζεσαι και να υλοποιείς ιδέες. Κάποιον που να εμπιστεύεσαι.

Η μόνη δυσκολία είναι ότι επειδή είμαστε και χρόνια φίλοι έχει καταρριφθεί κάθε πρόσχημα ευγένιας που υπάρχει συνήθως ανάμεσα σε δυο επαγγελματίες. Εκφράσεις δηλαδή που θα αντάλασαν κανονικά 2 άνθρωποι που συνεργάζονται π.χ. “Έχω δεύτερες σκέψεις. Μήπως το ξαναβλέπαμε” εμείς τα έχουμε αντικαταστήσει με “Πας καλά; ακους τι λες;”!

Έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια κοινό που παρακολουθεί φανατικά stand up comedy;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει και προτιμάει το stand up ως τρόπο διασκέδασης αλλά και επίσης ολοένα και περισσότερος κόσμος δοκιμάζει να κάνει ο ίδιος stand up. Έτσι, με χαρά μπορούμε να πούμε πως, πλεον στην Ελλάδα έχουμε καταπληκτικούς κωμικους, και όπως είναι λογικό έχει δημιουργηθεί ένα ρεύμα και έχει χτιστεί ένας πυρήνα κοινού που όπως αναφέρατε παρακολουθεί φανατικά stand up comedy.

Γράψτε μας κάποιο κωμικό απρόοπτο που σας έχει συμβεί στις παραστάσεις σας.

Πάρα πολλά απρόοπτα! Αλλά επειδή αυτή η ερώτηση αποτελεί και ένα κομμάτι του show, δεν θα κάνουμε spoil και θα τα πούμε κατευθείαν εκεί! Σας περιμένουμε!