Έκθεση GR80s: 35 εικόνες της Ελλάδας του '80 [photos+vds]

14.02.2017
Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, μέσα από 4.000 εκθέματα, 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές, φωτογραφικά ντοκουμέντα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Άναυδοι μένουν οι επισκέπτες της ιστορικής, πολιτισμικής και αναβιωτικής έκθεσης «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», με τα αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί και την έρευνα που έχει γίνει για τα αξέχαστα '80ς.

Οι επισκέπτες της έκθεσης βλέπουν μια ανασύνθεση του τρόπου ζωής των Ελλήνων την «μοιραία» δεκαετία του 80, με γεγονότα που άφησαν το αποτύπωμά τους στη συλλογική μνήμη, από τα πιο επιπόλαια και φευγαλέα ως τα ... κοσμογονικά.

Θυμηθείτε: Ευρωμπάσκετ '87 με Γκάλη-Γιαννάκη, ΠΑΣΟΚ, πλαστικά σημαιάκια φετίχ, ιστορικά εξώφυλλα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το εμβληματικό πράσινο λεωφορείο 040, η ιδιωτική τηλεόραση και η «νέα δημοσιογραφία», ο «Φωτεινούλης», η Ρίτα Σακελλαρίου, η Μαφάλντα, το ΚΛΙΚ, ο Μπίλι Μπο και οι cult βιντεοκασέτες γυμναστικής της Τζέιν Φόντα... όλα σε μια έκθεση που μας πετάει στη... χρονοκάψουλα. Μια εποχή που δεν ξέραμε τι θα πει κρίση!

Τα εκθέματα προέρχονται από συλλογές ιδιωτών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, κατατάχθηκαν σε ενότητες από τους επιμελητές της έκθεσης και πλαισιώνονται από περισσότερες από τριάντα παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις κ.α.).

Στα highlights, η εγκατάσταση «Κατοικία και Δημόσιος Χώρος», αυτό το εντυπωσιακό διαμέρισμα του ΄80 που διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στην Τεχνόπολη, προ(σ)καλώντας μας να ξαναζήσουμε για λίγο τα ανέμελα χρόνια της πιο πολύχρωμης δεκαετίας. Λατρέψαμε, επίσης, το κομμωτήριο και την αίθουσα με τη μόδα και τη μουσική των τιμημένων 80s.

Επιμέλεια: Χριστίνα Τσατσαράγκου
Λήψεις βίντεο και φωτογραφιών: Άθα Σκοταρά

Info:
«GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη»
Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου - 12 Μαρτίου 2017

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων): 2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)
Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑ
Website: www.gr80s.gr