Ενα "παράξενο ζευγάρι"...

24.10.2003
Ενα "Παράξενο ζευγάρι" θα φιλοξενεί τη χειμερινή περίοδο το Θέατρο Διαδρομή σε σκηνοθεσία του Γ. Μιχαλοκόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μ. Χρυσομάλλη, στους ρόλους ου Οσκαρ και του Φέλιξ αντίστοιχα.
Ενα "Παράξενο ζευγάρι" θα φιλοξενεί τη χειμερινή περίοδο το Θέατρο Διαδρομή σε σκηνοθεσία του Γ. Μιχαλοκόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μ. Χρυσομάλλη, στους ρόλους ου Οσκαρ και του Φέλιξ αντίστοιχα.
Ο Οσκαρ είναι αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Ν. Υόρκης, όμως αν και καλοπληρωμένος δημοσιογράφος καταφέρνει πάντα να είναι ακάλυπτος. Η πρώην σύζυγός του περιμένει πάντα καθυστερημένα τη διατροφή διαζυγίου και η Εφορία την ξεχασμένη δήλωση. Αστατος, σκορποχέρης, ξενύχτης, τσαπατσούλης, ο Οσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου και συναδέλφου Φέλιξ που είναι μονογαμικός, σπιτόγατος, προγραμματισμένος μα πάνω από όλα μετρ των οικοκυρικών.
Δύο άνθρωποι διαφορετικοί που όμως έχουν κάτι κοινό να μοιραστούν, την εμπειρία ενός ναυαγισμένου γάμου. Κι επειδή η μοναξιά είναι βαριά, αποφασίζουν να "παντρέψουν" τις μοναξιές τους και να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη. Και τότε το πιο παράξενο, το πιο ανατρεπτικό, το πιο αλλοπρόσαλλο, το πιο εκρηκτικά μοναδικό ζευγάρι γεννιέται.
"Το παράξενο ζευγάρι" του Νηλ Σάιμον πραγματεύεται μία ανατρεπτική σχέση. Δύο άνθρωποι ξένοι μεταξύ τους που μέσα από τη διαφορετικότητά τους, μέσα από σκληρές φωναχτά ειπωμένες αλήθειες, αλλά παράλληλα ξεκαρδιστικές καταστάσεις θα επανακαλύψουν τα όρια τους, θα αναθεωρήσουν λάθη, ελαττώματα, ανεπάρκειες για να αποδεχτούν στο τέλος τα δίκια του άλλου.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Γ. Μιχαλακόπουλος, σημείωσε πως "Σ΄αυτό το έργο ο Σάιμον πραγματεύεται αριστοτεχνικά την ιδιαίτερη συμβίωση ενός ζευγαριού που μέσα στην ανάγκη τους να συνυπάρξουν συγκρούονται. Αυτό που βγαίνει έντονα είναι η αντρική μοναξιά και θλίψη. Γιατί μέσα στον άνδρα υπάρχουν "γωνίες" καταπληκτικές και αυτές ακριβώς θέλουμε να αναδείξουμε. Αυτές πιστεύουμε πως θα γοητεύσουν το γυναικείο φύλο ιδιαίτερα. Ο Σάιμον είναι μάστορας τους είδους της κωμωδίας. Γνωρίζει τους κώδικες της και μέσα από το έργο βγαίνει ένα ξεχωριστό ήθος." Για τον συμπρωταγωνιστή του Μίμη Χρυσομάλλη ανέφερε πως "η επιλογή του Μίμη είναι φοβερά επιτυχημένη, γιατί ταυτιζόμαστε σε πολλά σημεία και η προσωπική μας σχέση αριθμεί πολλά χρόνια και αυτό βέβαια βγαίνει στη σκηνή."

Ο Γιάννης Μετζικώφ που επιμελήθηκε το σκηνικό και τα κοστούμια, ανέφερε χαρακτηριστικά πως "αυτή η παραγωγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μία παραγωγή της κεντρική σκηνής του Εθνικού. Αυτό το σκηνικό πραγματώνει ένα όνειρό μου. Να "έχω" ένα σπίτι στο Μανχάταν. Για εποχή επιλέξαμε μία ασαφή εποχή, μεταπολεμική, κάπου στο 1955, εποχή με ψιλοτάκουνα παπούτσια και φουρό. Προσπάθησα έτσι να "αγγίξω" τη μοναξιά που βγάζει το έργο."


Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου (Πλαταιών και προφήτη Δανιήλ 3, Κεραμεικός)

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης
Μουσική επιμέλεια: Ηλέκτρα Παπακώστα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάνα Παπαδοπούλου
Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μίμης Χρυσομάλλης, Γιάννης Θωμάς, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Ελεάνα Παπαδοπούλου

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21.15
Σάββατο, Κυριακή: 18.00- 21.15

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 20 και Φοιτητικό 15 ευρώ (Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή)
Κανονικό 15 και φοιτητικό12 ευρώ: Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο απογευματινή