"Tο πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" από το Κ.Θ.Β.Ε.

10.12.2003
Το έργο του Ευγένιου Ο' Νηλ "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" παρουσιάζει από τις 30 Νοεμβρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός.
Το έργο του Ευγένιου Ο' Νηλ "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" παρουσιάζει από τις 17 Δεκεμβρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός.
"Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" είναι ένα αριστουργηματικό έργο του κορυφαίου αμερικανού δραματουργού Ευγένιου Ο' Νηλ, το οποίο γράφτηκε το 1931 και ανέβηκε πολλές φορές (πρώτη παράσταση, 26 0κτωβρίου 1931, Ν.Υόρκη) στις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο.
Το φετινό ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη από το Κ.Θ.Β.Ε., πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των πενήντα χρόνων από το θάνατο του μεγάλου δραματουργού.
Η ιδέα της πλοκής είναι ελληνική, η σύγχρονη "Ηλέκτρα" εδώ είναι η Λαβίνια, κόρη του στρατηγού Έζρα Μάννον και ο Ο' Νηλ τοποθετεί τη δράση του έργου του στον 19ο αιώνα. Ένας κύκλος βίας με αντιπαραθέσεις, κρυφές ή φανερές, οδηγούν μοιραία την, άλλοτε, πανίσχυρη οικογένεια Μάννον στην καταστροφή.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Aνδρέας Bουτσινάς
Mετάφραση : Xρήστος Kαρχαδάκης
Σκηνικά : Aπόστολος Bέττας
Κοστούμια : Xρήστος Mπρούφας
Μουσική : Γιώργος Kουρουπός
Φωτισμοί : Γιώργος Tαρκάσης
Βοηθός σκηνοθέτη : Xρήστος Kαρχαδάκης

Παίζουν, με σειρά εμφάνισης, οι ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Λαδικού, Βάσια Παναγοπούλου, Στέφανος Κυριακίδης, Βασίλης Σεϊμένης, Μάνος Ζαχαράκος, Γιάννης Κυριακίδης, Στράτος Τρίπκος, Ρούλα Παντελίδου, Λίλιαν Παλάντζα, Κατερίνα Γιαμαλή, Λορέντζος Φραγκούλης, Δώρα Σκαρλάτου, Ντίνα Νικολαϊδου, Παντελής Καλπάκογλου, Τάσος Ψωμόπουλος, Γιώργος Κώτσος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
(εκτός της πρεμιέρας που θα δοθεί την Τετάρτη 17/12 στις 21.00)
Πέμπτη και Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00, Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: ευρώ 18, 9 (φοιτητικό).