Ιταλικές γεύσεις σε trendy περιβάλλον

20.03.2001
Το πάθος για την αισθητική και την ποιότητα συνδυάζεται με την ιταλική γεύση στο "Ristorante Interni" που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια κατάφερε να διεκδικεί τον τίτλο του κοσμικού hot spot. To φαγητό στο "Interni" είναι στην ουσία ένα ταξίδι σε έναν κόσμο φίνων γεύσεων και διακριτικής πολυτέλειας, που υπογραμμίζεται από το minimal ύφος του.
Το πάθος για την αισθητική και την ποιότητα συνδυάζεται με την ιταλική γεύση στο "Ristorante Interni" που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια κατάφερε να διεκδικεί τον τίτλο του κοσμικού hot spot.
To φαγητό στο "Interni" είναι στην ουσία ένα ταξίδι σε έναν κόσμο φίνων γεύσεων και διακριτικής πολυτέλειας, που υπογραμμίζεται από το minimal ύφος του - το ταξίδι αρχίζει από τη στιγμή που η κρυστάλλινη πόρτα του ανοίγει αυτόματα και εισέρχεσαι σε έναν διακριτικά φωτισμένο και εξαιρετικά καλόγουστο χώρο που μοιράζεται σε δύο επίπεδα : στο ισόγειο κυριαρχεί το lounge για σνακ και ποτό (σημειωτέον πως και για το lounge είναι απαραίτητη η κράτηση), το Kassbah bar και κάποια τραπέζια φαγητού.
Στο δεύτερο επίπεδο, η έξυπνη διαρρύθμιση επιτρέπει στους θαμώνες να "κατοπτεύουν" το χώρο, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση πριβέ στη διάρκεια του γεύματος. Από τα ορεκτικά, δοκιμάσαμε risotto mantecato με κόκκινο σαφράν και καραβίδες αλλά και φουά γκρα πάπιας με φακές "stufato" και κρουτόν σε λάδι τρούφας - γεύσεις εξαιρετικές και καλοδουλεμένες. Από τις πέντε σαλάτες του μενού, επέλεξα την εξωτική σαλάτα με ψίχα καβουριού, γαρίδες σοτέ, αβοκάντο και καλαμπόκι. Και από τα κυρίως, ενθουσιάστηκα με το στήθος πάπιας al calvados με πορτοκάλι, κόκκινο μήλο και φουά γκρα.
Η έκπληξη ήρθε και από το αρνί φούρνου με μικρά, γλυκόξινα κρεμμύδια και tortino από λάχανο γκρατινέ και καπνιστό τυρί scamorza. Eύγευστος ήταν και ο ψητός σολωμός με κολοκυθάκια, φρέσκα κρεμμύδια σε σάλτσα από μαρτίνι και μουστάρδα. Η κάβα είναι προσεγμένη και ενημερωμένη, με εξαιρετικές επιλογές από 140 ετικέτες σε ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά, αυστραλέζικα και χιλιανά κρασιά.
Ο sommelier κ.Θάνος Τσιάρας μας ενημέρωσε για την ύπαρξη μιας ακόμα - εκτός μενού - κάβας με σπάνιες ετικέτες από παλαιότερες χρονιές που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του οίνου. Στο τραπέζι μας τηρήθηκε η κλασική διαδικασία σερβιρίσματος του κόκκινου κρασιού, που συνόδευσε το γεύμα μας. Κλείσαμε γλυκά με τιραμισού με σάλτσα mascarpone και μπισκότο savoiardi και με μους σοκολά με αχλάδι ντεκιζέ που ήρθε στη σωστή θερμοκρασία. Το service είναι άψογο από τους νεαρούς περιποιητές που κινούνται άριστα στο χώρο.
Για ένα πλήρες δείπνο θα υπολογίσετε ότι η τιμή αγγίζει τις 13.000 δραχμές το άτομο, χωρίς το κρασί. Εμπιστευθείτε το αυτοκίνητό σας στον παρκαδόρο.
Interni
Ερμού 152, Γκάζι · 3468900
Καθημερινά 9.00 μ.μ. - 1.30 π.μ., εκτός Κυριακής.


Νίκη Μηταρέα