Γαριδομαγειρέματα...

20.03.2001
Σε μία μονοκατοικία της δεκαετίας του ΄50 στεγάζεται το συμπαθητικό εστιατόριο "Oυ γαρ οίδασι", που αν και έχει λίγους μήνες λειτουργίας, έχει γίνει γνωστό μια και η κουζίνα του ειδικεύεται σε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος της γαρίδας. Ο χώρος μοιράζεται στους δύο ορόφους, όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα από τα ντυμένα τραπέζια και τις καρέκλες μέχρι τους τοίχους. Η μονοτονία σπάει με τους παλαιούς καθρέπτες και τους πίνακες. Η πρόσοψη με τις μεγάλες τζαμαρίες χαρίζει μια ευχάριστη αίσθηση.
Σε μία μονοκατοικία της δεκαετίας του ΄50 στεγάζεται το συμπαθητικό εστιατόριο "Oυ γαρ οίδασι", που αν και έχει λίγους μήνες λειτουργίας, έχει γίνει γνωστό μια και η κουζίνα του ειδικεύεται σε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος της γαρίδας.
Ο χώρος μοιράζεται στους δύο ορόφους, όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα από τα ντυμένα τραπέζια και τις καρέκλες μέχρι τους τοίχους. Η μονοτονία σπάει με τους παλαιούς καθρέπτες και τους πίνακες. Η πρόσοψη με τις μεγάλες τζαμαρίες χαρίζει μια ευχάριστη αίσθηση.
Εντυπωσιακή είναι η "Βίβλος" - όπως λέγεται το μενού του εστιατορίου- με έξυπνα σχόλια που συνοδεύουν το κάθε πιάτο, αλλά και με προτεινόμενες ποικιλίες κρασιών.
Από τις τέσσερις σαλάτες με τις θρησκευτικές ονομασίες που συνάδουν και με την ονομασία του εστιατορίου, επιλέξαμε αυτήν με την ποικιλία των ψητών λαχανικών, που μας χάρισε μια ευχάριστη γεύση.
Από τους δέκα διαφορετικούς τρόπους που μαγειρεύονται οι γαρίδες επιλέξαμε την "κόλαση" και αυτό γιατί ο σεφ έκανε κρουαζιέρα 4 μηνών στον κόσμο για να συγκεντρώσει τα υλικά της Ινδονησιακής συνταγής με τζίντζερ, πορτοκάλι, γκραν μαρνιέ, μπούκοβο και σουσάμι. Πραγματικά, ένα πιάτο σκέτη κόλαση που σίγουρα θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις. Το σαγανάκι με τις γαρίδες "πέστο και φάτο" που μαγειρεύονται με την σάλτσα πέστο [που έχει κουκουνάρι, βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο] δεν μας έπεισε για την νοστιμιά του . Το μενού περιλαμβάνει ακόμη και δυο είδη αστακομακαρονάδας [κόκκινη- λευκή] αλλά υπάρχει και το αιρετικό πιάτο, που είναι φιλέτο μοσχάρι που έχει σώας τα φρένας ψημένο.
Από τα επιδόρπια δοκιμάστε τη καρυδόπιτα με παγωτό ,είναι εξαιρετική και χωρίς το παγωτό την βρίσκω ακόμη καλύτερη. Υπάρχει όμως και το χιλιοφαγωμένο πλην όμως αγαπημένο brownieς με ζεστή σοκολάτα και παγωτό. Η κάβα είναι περιορισμένη και φιλοξενεί περίπου 18 ελληνικές ετικέτες. Το εστιατόριο εμφιαλώνει δικό του κρασί μοσχοφίλερο που είναι και πιο οικονομικό. Το σέρβις είναι ευγενικό. Να υπολογίσετε για μία σαλάτα, ένα σαγανάκι με 5 γαρίδες και ένα γλυκό ότι θα πληρώσετε 10.000 δραχμές το άτομο μαζί με κάποιο κρασί από την κάβα του μαγαζιού. Δεν θα δυσκολευθείτε να βρείτε θέση για το αυτοκίνητο σας στους γύρω δρόμους.
"Ου Γαρ Οίδασι"
Κων. Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι · 6821730
Καθημερινά 8.30 μ.μ.-12.30 π.μ., εκτός Κυριακής.


Νίκη Μηταρέα