«Ο καιρός των χρυσανθέμων» στο Θέατρο

23.01.2009
«Ο καιρός των χρυσανθέμων» το πολυδιαβασμένο βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου παρουσιάζεται από τις 30 Ιανουαρίου σε θεατροποιημένη αφήγηση στη Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» στον Πολυχώρο Αθηναϊδα.
«Ο καιρός των χρυσανθέμων» το πολυδιαβασμένο βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου παρουσιάζεται από τις 30 Ιανουαρίου σε θεατροποιημένη αφήγηση στη Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» στον Πολυχώρο Αθηναϊδα.

Η παράσταση αναφέρεται στην Σύρο το 1896, όπου παρουσιάζει την ακμή και την παρακμή της εποχής. «Ο καιρός των χρυσανθέμων», έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, 2005.
Η εταιρία Τεχνών Εθελοντών με αυτήν την παράσταση θέλει να τιμήσει τον μεγάλο μας δημιουργό Μάνο Ελευθερίου για τα εβδομήντα του χρόνια.

O σκηνοθέτης της παράστασης Λευτέρης Γιοβανίδης αναφέρει χαρακτηριστικά «Το μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου "O καιρός των χρυσανθέμων" μεταφέρεται στη σκηνή μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη. Ο επισκέπτης ένας σύγχρονος άνθρωπος, ψάχνει μέσα σε παλιές εφημερίδες και αντικείμενα και ανακαλύπτει ιστορίες από το παρελθόν. Ιστορίες που αν και δεν τις έχει ζήσει έχουν καταγραφεί στη μνήμη του.
Προσωπικές μνήμες, αναμνήσεις που καβαλάμε όλοι μέσα μας, από τους προγόνους μας. Περασμένες ζωές. Μαγικά αρχίζουν να ζωντανεύουν μπροστά του καθημερινοί ήρωες του 1896 που ο καθένας από αυτούς έχει θολά και ανομολόγητα πάθη. Το άγρυπνο βλέμμα του συγγραφέα πάντα παρόν να επέμβει και ως από μηχανής θεός να δώσει μία λύση , Εάν μπορεί...»


Θεατρική προσαρμογή ?σκηνοθεσία Λευτέρης Γιοβανίδης.
Σκηνικά: Ντίνος Πετράτος
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Μουσική επιμέλεια : Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος, Νικολέττα Βλαβιανού Φωνή συγγραφέα : Μάνος Ελευθερίου.

Η παράσταση διαρκεί 1:10΄ ώρα
Hμέρες παραστάσεων:
Τετάρτη 7:00μ.μ λαϊκή, Πέμπτη 9.οομ.μ Παρασκευή 9.00 μ.μ ,
Σάββατο 9μ.μ,
Κυριακή 7.00 μ.μ
Γενική είσοδος17 ευρώ , λαϊκή 15, και 12 φοιτητικό

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009
Ώρα 9.00 μ.μ