"Γένεση" στη Μικρή Χώρα!

26.01.2009
Δύο άπαιχτα μονόπρακτα του Αλέξη Σταμάτη «Το Παιδί για τα Θελήματα» και ο «Καθρέφτης» υπό το γενικό τίτλο «ΓΕΝΕΣΗ» παρουσιάζονται στη σκηνή Μικρή Χώρα, από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.
Δύο άπαιχτα μονόπρακτα του Αλέξη Σταμάτη «Το Παιδί για τα Θελήματα» και ο «Καθρέφτης» υπό το γενικό τίτλο «ΓΕΝΕΣΗ» παρουσιάζονται στη σκηνή Μικρή Χώρα, από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.

Μια από τις πιο δυναμικές Ελληνίδες σκηνοθέτιδες, η Αύρα Σιδηροπούλου, συνεργάζεται με τον Αλέξη Σταμάτη, έναν πολυβραβευμένο και Έλληνα συγγραφέα.
Στη σκηνή δύο έγκριτοι ηθοποιοί, ο Χρήστος Στέργιογλου («Το Παιδί για τα Θελήματα») και η Ρηνιώ Κυριαζή («Καθρέφτης»). Tα δύο μονόπρακτα του Αλέξη Σταμάτη, «Το Παιδί για τα Θελήματα» και «Καθρέφτης» πραγματεύονται τη σχέση του ανθρώπου με το παρελθόν και το μέλλον, την ιστορία και το πεπρωμένο.

«Το Παιδί για τα Θελήματα», εμπνευσμένο από την «Καρδιά του Σκότους» του Joseph Conrad, καθώς και από την θρυλική ταινία του Φ. Κόπολα «Αποκάλυψη Τώρα» αποτελεί ένα ρέκβιεμ για την ανθρώπινη ψυχή, που βασανίζεται στην αναζήτηση του απόλυτου.

Στον «Καθρέφτη», μια νέα μητέρα διαλογίζεται πάνω στη δική της προσωπική μοναξιά, εφορμώντας από τη ζωή που μόλις δημιούργησε.

Μια νέα γυναίκα που δίνει ζωή, ένας άντρας στη δύση της δικής του ζωής, συνομιλούν με τις σκιές τους, τα πάθη τους, το φόβο και την ελπίδα. Είναι δύο ιστορίες που συμπληρώνουν η μία την άλλη, κινούμενες σε έναν αντιθετικό άξονα του «καλού» και του «κακού», της γέννησης και του θανάτου.



Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης
Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
Μουσική Σύνθεση: Βάνιας Απέργης
Σκηνικά: Μανώλης Καρυωτάκης
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Ειρήνη Βασιλάτου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Χρήστος Στέργιογλου (Το Παιδί για τα Θελήματα), Ρηνιώ Κυριαζή (Καθρέφτης)

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:15
Κυριακή: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική Είσοδος : 18 €
Φοιτητικό : 14 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70’

Προπώληση :
- 8011160000
- http://www.i-ticket.gr

Parking Θεατών μόνο €2! Πατησίων 240 (parking ΑΒ Βασιλόπουλος)