Νέο 'Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης'

27.01.2009
Το Ash In Art εγκαινιάζει το νέο του Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης με ομαδική έκθεση στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του μετά από πρόσκληση που έκανε σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι παίρνουν μέρος με ένα αντιπροσωπευτικό έργο τους.

Το Ash In Art εγκαινιάζει το νέο του Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης με ομαδική έκθεση στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του μετά από πρόσκληση που έκανε σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι παίρνουν μέρος με ένα αντιπροσωπευτικό έργο τους.

Συμμετέχουν 40 νέοι εικαστικοί με έργα ζωγραφικής, κολάζ, γλυπτικής, φωτογραφίας, χειροτεχνίας αλλά και με κόμιξ, σχέδιο, κατασκευές και video. Ακόμα συνθέτες και ποιητές ενώ δεν λείπει το graffity και τα stencil.

H έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου - Ανδρέα Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τις ριπές μίας εξουσίας που φοβάται τους 15χρονους και στη νεολαία που βγαίνει στους δρόμους διεκδικητικά ή αυθόρμητα.

Η Τέχνη μας γίνεται εργαλείο αυτού του κινήματος και είναι στην διάθεσή του αφού η πρωτοβουλία μας έχει αφορμή τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και τους αγώνες της νεολαίας.

Η έκθεση δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια ενός εναλλακτικού εικαστικού χώρου όπως το Ash In Art αλλά έρχεται μέσα από αυτόν για να υπενθυμίσει, να συναντήσει και να συναντηθεί, με ανθρώπους που έχουν ξεχωριστά ενδιαφέροντα και αισθήσεις. Οι μέρες που ζήσαμε και έρχονται λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για μία πρώτη συλλογική ενέργεια που μας ενώνει, μία εικαστική δράση που μάς επισημαίνει το ρόλο και την ανάγκη για έκφραση μέσα από έργα που ανοίγουν το διάλογο και την επικοινωνία. Για να συζητήσουμε, να σκεφτούμε, να διδαχτούμε. να συμπορευτούμε.

Συμμετέχουν:
Αριστοτέλης Βικεντίου, Καλλιόπη Βενιέρη, Μαρία Χωριανοπούλου, Αμαλία Παπαδοπούλου, Φλώρα Διαμαντή, Φώτης Κουζινός, Βασίλης Λιαούρης, Ελένη Νταλιάνη, Δημήτρης Γαλάνης, Μαίρη Καπάτου, Εβίκα Σταματακη, Γιάννα Μπανάσιου, Αχιλλέας Θήτα, Φαίδρα Χάρδα, Κατερίνα Ρουκά, Στέλλα Καπεζάνου, William Curtis, Ελεάννα Μαρτίνου, Τάσος Μενεμενόγλου, Αλέξανδρος Κάτσης, Έλενα Ινέζ Βενιέρη, Νάντια Λάσκου, Παύλος Κωνσταντινίδης, Βασίλης Μπότουλας, Έφη Μπεγνή, Κίμων Αξαόπουλος, Αφροδίτη Ιωάννου, Εύα Τσαγκαράκη, Μιχάλης Αρβανίτης, Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Γιάννης Ρουμπάνης, Άγγελος Λουκάκης, Αθηνά Καρόκη, Πέτρος Ματθαίου, Αλέξης Αραβαντινός, Μαρουσώ Αθανασίου, Κυριακή Ευθυμίου, Γιώργος Στρώνης, Χάρης Λεβέντης, Εύη Αθανασίου, Έλενα Προδρομίδου, Αλέξης Αριστείδου, Aγγελική Καρποδίνη και οι ποιητές Νίκος Μόσχοβος και Σταύρος Καμπάδαης.

Τόπος: Ash In Art
Οδός: Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, Μετρό Συγγρού-Fix (έξοδος Καλλιρόης)
Τίτλος έκθεσης: "15 χρονών"
Εγκαίνια: Παρασκευή 30.1.2009
Διάρκεια: 30.1.2009-15.2.2009, ώρες 18:00-22:30
Είσοδος ελεύθερη