Διάλεξη του Ίρβιν Γιάλομ στο Μέγαρο

27.01.2009
Ο Ιρβιν Γιάλομ, ο διάσημος ψυχοθεραπευτής, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας και δημοφιλέστατος συγγραφέας έρχεται στο Megaron Plus για να δώσει μια διάλεξη που αναμένεται να συναρπάσει. Θέμα της; «Με το βλέμμα στον ήλιο: ξεπερνώντας τον τρόμο του θανάτου».

Ο Ιρβιν Γιάλομ, ο διάσημος ψυχοθεραπευτής, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας και δημοφιλέστατος συγγραφέας έρχεται στο Megaron Plus για να δώσει μια διάλεξη που αναμένεται να συναρπάσει.

Θέμα της; «Με το βλέμμα στον ήλιο: ξεπερνώντας τον τρόμο του θανάτου» (31 Μαρτίου).

Ο Γιάλομ είναι μόνο μία από τις προσωπικότητες που φιλοξενεί το Megaron Plus στον νέο κύκλο δραστηριοτήτων του, που διατρέχει χρονικά όλο το 2009, προσωπικότητες που ανήκουν -η κάθε μία στον τομέα της- στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας.

Στους στόχους της διετίας 2008-2010 οι κεντρικοί άξονες έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της κριτικής και πολιτικής σκέψης, την επέκταση δράσεων που αφορούν τις θετικές επιστήμες και το περιβάλλον, την επέκταση δράσεων που αφορούν τις τέχνες και ειδικότερα το θέατρο και τον κινηματογράφο, και την ανάπτυξη του πεζού και του ποιητικού λόγου.

Η ισόρροπη ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, η φιλοξενία εκθέσεων υψηλής αισθητικής και ενδιαφέροντος, η οργάνωση παιδικών προγραμμάτων και εργαστηρίων, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών με την πανεπιστημιακή κοινότητα συμπληρώνουν τους στόχους του σχεδιασμού του προγράμματος για τη διετία που διατρέχουμε, το οποίο παρουσιάστηκε χθες, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.