"BAL - TRAP" στο "Χοροροές"!

16.11.2004
Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο θέατρο "ΧΟΡΟΡΟΕΣ" η πολιτιστική εταιρία "Αν το 6 ήταν 9" ανεβάζει το πρωτόπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Xavier Durringer "BAL - TRAP", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Καραμεσίνη και μετάφραση Εύας Κοτανίδη
Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο θέατρο "ΧΟΡΟΡΟΕΣ" η πολιτιστική εταιρία "Αν το 6 ήταν 9" ανεβάζει το πρωτόπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Xavier Durringer, "BAL - TRAP", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Καραμεσίνη και μετάφραση Εύας Κοτανίδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί:Αντώνης Καρυστινός, Γιώργος Χρανιώτης, Εύα Κοτανίδη, Ντορίνα Θεοχαρίδου. Τη μουσική της παράστασης παίζει ζωντανά στη σκηνή ο D.J., Διονύσης Παξινός.

Ο συγγραφέας και το έργο
Ο έρωτας όταν αρχίζει κι ο έρωτας όταν τελειώνει κι οι άντρες και οι γυναίκες που υποφέρουν κι αγωνίζονται γι αυτόν, είναι το θέμα του ΒAL- TRAP. Τέσσερις άνθρωποι δύο άντρες και δυο γυναίκες δύο ζευγάρια, σε μια μητροπολιτική πρωτεύουσα του κόσμου μας, μια νύχτα μετά από ένα μεγάλο πάρτι. Περιπλανιούνται στους απέραντους δρόμους και τα πελώρια κτίρια, κάτω από τους ήχους της αργίας και τρυφερής μουσικής του καιρού μας. Βρίσκονται, χάνονται ξανά, χορεύουν, χωρίζουν, ερωτοτροπούν, επικοινωνούν και ξαφνικά αυτό τσακίζει, αγαπούν παθιασμένα και αγωνίζονται ν' αγαπηθούν γι' αυτό που είναι. Χορεύουν! "...Και μιλάνε". Σημειώνει ο Σωτήρης Καραμεσίνης. "Μιλάνε γι' αυτήν ακριβώς τη δύναμη και την αλήθεια που χρειαζόμαστε για ν' αντιμετωπίσουμε τον έρωτα... Όταν έρχεται αλλά και όταν φεύγει."

Ο Xavier Durringer, από τους πιο φημισμένους και γνωστούς νέους σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς της Γαλλίας, είναι γνωστός και στην Ευρώπη για τη δουλειά του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Το BAL TRAP είναι ίσως το σημαντικότερο έργο του και το πρώτο που ανεβαίνει σε ελληνική σκηνή. Γεμάτο ζωντάνια, φρεσκάδα, δύναμη και χιούμορ, ρεαλιστικό και άμεσο, το έργο ακολουθεί κινηματογραφικούς αφηγηματικούς ρυθμούς και κορυφώνεται σαν ροκ μπαλάντα. Σπουδαίο θεατρικό συγγραφικό ταλέντο ο Durringer έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα ρεαλιστικά υλικά μιας πραγματικότητας που συχνά μας εξουθενώνει σε καθαρή θεατρική ανάταση.

Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Σωτήρης Καραμεσίνης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Διονύσης Παξινός
Το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα και Τρίτη 9μμ.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Φοιτητικό: 12,00 ευρώ
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: 6-9μμ
ΤΗΛ. ΤΑΜΕΙΟΥ: 210/3479426