"Μία μέρα ερωτεύτηκα τη μουσική..."

22.04.2009
Γάλλος... Χαρούμενος, χρωματιστός, πρωτότυπος, χαμογελαστός, με ελληνικό όνομα (?), αστείο παρατσούκλι, διασκευή στη Britney, και soul ακούσματα. Σε μία συνέντευξη αποκλειστικά για το e-go.gr o Sliimy μας τα είπε όλα...

Γάλλος... Χαρούμενος, χρωματιστός, πρωτότυπος, χαμογελαστός, με ελληνικό όνομα (?), αστείο παρατσούκλι, διασκευή στη Britney, και soul ακούσματα. Σε μία συνέντευξη αποκλειστικά για το e-go.gr o Sliimy μας τα είπε όλα...
Κι αν δεν τον έχετε ακόμη ανακαλύψει:
Φέρνει λίγο στον Prince ...εξωτερικά.
Είναι χιουμορίστας... εσωτερικά.
Εχει το ολοδικό του προσωπικό στυλ... μουσικά.
Τον θέλω για φίλο μου... ειλικρινά.

Εβελίνα Σαρρή

Το ντεμπούτο άλμπουμ σου κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτό? Υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις?
Έχω ηχογραφήσει αυτό το άλμπουμ στην πατρίδα μου, στη Γαλλία σε ένα home studio. Eίναι το προϊόν της αγάπης μου για τη μουσική, είναι αποτέλεσμα μερικών στιγμών διασκέδασης. Για μένα είναι δύσκολο να επιλέξω ένα κομμάτι, επειδή υπάρχει μια ιστορία και κάτι διαφορετικό πίσω από το καθένα.

Η διασκευή σου στο «Womanizer» είναι πολύ πιο ωραία από το original - και αυτό δεν είναι μόνο προσωπική γνώμη - Παρόλαυτα έχεις ακούσει κακή κριτική?
Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι τη μισούν τη διασκευή μου! ha-ha! Για μένα είναι σημαντικό να έχω κακή κριτική. Μερικοί βρίσκουν τη διασκευή πολύ αργή, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη του καθένα.

Τι έγινε αλήθεια πρώτα? Ήταν η σημασία της λέξης 'sliimy' που «έφερε» τη διασκευή στο "Womanizer" ή η ιδέα για το παρατσούκλι ‘sliimy’ ήρθε ακριβώς λόγω της διασκευής του "womanizer"? (σ.σ. η λέξη slimy σημαίνει... womanizer)
Για να είμαι ειλικρινής, το Sliimy ήταν το παρατσούκλι μου από το σχολείο! Μερικοί με αποκαλούν spaghetti και κάποιοι άλλοι French beans εξαιτίας του αδύνατου σώματός μου, κι έτσι αποφάσισα να παίξω με τις λέξεις, (σ.σ. slim (αδύνατος) και slimy (γυναικάς)) για να σβήσω με αστείο τρόπο όλα τα υπόλοιπα αστεία παρατσούκλια. Και κράτησα αυτό και για τη μουσική μου.

Φαίνεσαι ευτυχισμένος, ζωντανός και ...χρωματιστός. Είσαι αλήθεια έτσι? Όλη μέρα?
Προσπαθώ να διασκεδάζω για να βγάζω το δράμα από τη ζωή μου κι από τις δύσκολες στιγμές. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά κάνει τη ζωή ευκολότερη...

Διάβασα ότι είσαι παιδί της αλλαγής. Και ότι πολύ πιθανόν να είσαι τελείως διαφορετικός σε 5 χρόνια από τώρα, εμφανισιακά. Αυτό ισχύει και για τη μουσική σου?
Το στυλ είναι συνδεδεμένο με την προσωπικότητά μου και τη μουσική μου. Και νομίζω αν αλλάξω τον τρόπο που ντύνομαι, αυτό δείχνει κάποια εξέλιξη. Αυτό ίσως ισχύσει και για τη μουσική μου... άρα περιμένουμε και θα δούμε :D

Τι μουσική σου αρέσει να ακούς και ποιες θα έλεγες ότι είναι οι επιρροές σου?
Λατρεύω την αγγλική ποπ κουλτούρα, από μικρός άκουγα αυτή τη μουσική. Μ αρέσουν οι Βeatles, Εlton John, ELO, Blur. Μου αρέσουν πολύ και οι Lily Allen και Kate Nash. Αγαπώ την soul music... The Supremes, Arethla Franklin, Jimmy Scott, Ray Charles.

Τι ετοιμάζεις, έχεις κάποιες συναυλίες ήδη προγραμματισμένες?
Πάρα πολλές! Έχω ανεβάσει μερικές στο myspace μου! Είμαι ενθουσιασμένος γιατί τρελαίνομαι στη σκηνή! H επικοινωνία με το κοινό μου είναι πάρα πολύ δυνατή!

Αν δεν κάνω λάθος είσαι 20 χρονών. Πότε σου χτύπησε την πόρτα η ιδέα να ασχοληθείς με τη μουσική? Ήταν το όνειρο σου που έγινε πραγματικότητα?
Πάντα η μουσική είχε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Ξεκίνησα να τραγουδάω σε χορωδία από τα 9 μου, και φυσικά στο μπάνιο όπως όλοι από πάντα!
Δεν αποφάσισα μία μέρα να ασχοληθώ με τη μουσική. Μία μέρα απλώς ερωτεύτηκα τη μουσική...

Γράφεις τα τραγούδια εσύ?
Γράφω τους στίχους και τη μουσική τη γράφουμε μαζί με ένα φίλο, τον Feed.

Αν ρωτούσα τους καθηγητές σου να σε περιγράψουν, τι θα μου έλεγαν? :D
"Ο Sliimy μερικές φορές μιλάει στην τάξη, είναι μεγάλος ονειροπόλος, και τον ελκύει μόνο η μουσική"

Θα ήθελες να μας πεις το αληθινό σου όνομα?
A-ha! Μυστικό! :D Ωραία ερώτηση, αν σκεφτείς ότιι έχω ελληνικό όνομα!!!

Σαν καλλιτέχνης που προπαθεί χρόνια για το όνειρό του, πώς νιώθεις για TV shows όπως το X Factor και το Pop Idol?
Αυτό είναι η επιλογή του καθένα. Για μένα ήταν το internet, γιατί ήθελα να μοιραστώ τη μουσική μου με φίλους και συγγενείς. Αυτές οι εκπομπές δεν είναι του γούστου μου, αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά ταλαντούχοι και είναι ωραίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να παίρνουν την ευκαιρία τους και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

Έχεις υποθετικά την τιμή να βάλεις σε όλα τα σχολεία της Γαλλίας ένα άλμπουμ να ακούσουν όλα τα παιδιά. Ποια θα ήταν αυτή η επιλογή?
ΩΩΩ! :D
Θα ήταν The Beatles- Help - είναι απλά φανταστικό - και για τη μουσική και για τους στίχους του!

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Sliimy "Paint Your Face", έκανε απευθείας είσοδο στο 'Album Digital Sales Charts' της Γαλλίας και είναι στο Τop10 του 'Physical Album Sales Charts'.
To single '"Wake Up" είναι ακόμη στο top 10 του 'Digital Singles Sales Charts' μετά από 7 συνεχόμενες εβδομάδες!

Sliimy - Womanizer

Sliimy - Wake Up (Le Clip)