Εγκεφαλικό... σεξ με τους Archive στο e-go!

27.04.2009
Oι Archive επέστρεψαν στα δισκογραφικά δρώμενα και σύντομα και στα συναυλιακά... Στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν εξηγούν μεταξύ άλλων γιατί η εμπειρία του να είσαι μέλος αυτού του γκρουπ είναι ένα κανονικό headfuck... Enjoy!

Oι Archive επέστρεψαν στα δισκογραφικά δρώμενα και σύντομα και στα συναυλιακά... Το γκρουπ που θέλει να αποκαλείται 'κολλεκτιβα' και όχι γκρουπ, το σχήμα που ιδρύθηκε αρχικά από τον Darius Keeler και τον Danny Griffiths και που έχει πάρα πολλες φορές αλλάξει σύνθεση, επιστρέφει με το Controlling Crowds, και με το ασύλληπτο πραγματικά πρώτο single, Bullets... Στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν εξηγούν μεταξύ άλλων γιατί η εμπειρία του να είσαι μέλος αυτού του γκρουπ είναι ένα κανονικό headfuck...
Enjoy!


Ε.Σ.


Καλωσήρθατε, back ...in business! Θα λέγατε ότι το νέο σας άλμπουμ "Controlling crowds" είναι η καλύτερη δουλειά σας μέχρι σήμερα?
Ναι, είναι το πιο ολοκληρωμένο και το πιο ‘Archive’ αλμπουμ. Σαν ένα συλλογικό σχήμα που είμαστε , ο καθένας μας ήταν πολύ επικεντρωμένος και μέσα σ’αυτό που κάναμε, και αυτό μπορεί κανείς να το ακούσει στο αποτέλεσμα.

Ήταν το "Bullets" το πιο ωραίο ή το πιο δυνατό single του άλμπουμ? Πώς επιλέξατε αυτό ως πρώτο?
Στην πραγματικότητα, το "Bullets" είναι το πιο φανερό κομμάτι για πρώτο single κι έτσι δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση.

Αρχικά σχηματιστήκατε το 1994. Εκτός της σύνθεσής σας που έχει διαφοροποιηθεί πολλές φορές, θα λεγατε ότι κάτι άλλο έχει σημαντικά αλλάξει στα τελευταία 15 χρόνια που υπάρχετε σα γκρουπ? Οσον αφορά τον τρόπο πουδουλεύετε ή που κάνετε μουσική?
Δεν έχουμε σταματήσει να μαθαίνουμε και να αποκτούμε αυτοπεποίθηση, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πάρα πολλές εμπειρίες μουσικές και συναισθηματικές, και όλα αυτά μας έχουν ωριμάσει ως καλλιτέχνες. Εγώ (Danny) και ο Darius μάθαμε να δουλεύουμε και με άλλους ανθρώπους και να τους δίνουμε χώρο μέσα στους Archive. Είναι σημαντικό να είμαστε μια ‘κολλεκτίβα’ και όχι ένα γκρουπ, όπου ο καθένας είναι μία μονάδα αλλά και μέρος του συνόλου.

Το "Fuck you" έχει μείνει στα playlist της χώρας μας για χρόνια σε πάρα πολλα μπαρ και κλαμπ και παραμένει από τα αγαπημένα μας στην Ελλάδα. Θεωρείτε ότι το Bullets -ή κάποιο άλλο single από το άλμπουμ- έχει τη δυναμική να κάνει παρόμοια επιτυχία?
Ειλικρινά το εύχομαι. Το "Bullets" είναι ίσως το πιο δυνατο single που είχαμε ποτέ. Τα singles δεν είναι το φόρτε μας, είμαστε μάλλον ένα γκρουπ των album, και θα είναι μεγάλη τύχη αν μπορεί κανείς να επιλέξει ένα τραγουδι από το σύνολο του άλμπουμ, πόσο μάλλον κάποιο κομμάτι να γίνει ραδιοφωνική επιτυχία.

Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές?
Είναι τόσες χρονικές εποχές που πέρασαν και τόσα είδη που γεννήθηκαν που είναι αδύνατο να τις αναφέρουμε όλες, αλλά νιώθω τυχερός που μεγάλωσα με "Talk Talk", "Public Enemy" και "Rhythm is Rhythm" μεταξύ πάρα πολλών άλλων.

Έχεις νιώσει ποτέ τόσο απογοητευμένος ή θυμωμένος που να ήθελες να τα παρατήσεις?
Ναι φυσικά, αλλά μετά τι θα έκανα?!

Ποια ήταν η πιο παράξενη εμπειρία του γκρουπ?
Νομίζω πως όλη μας η πορεία ειναι μία παράξενη εμπειρία! Είμαστε σχεδόν άγνωστοι στη Βρετανία, ζούμε πολύ νορμάλ ζωές, ούτε οι φίλοι μας δεν ξέρουν καμία φορά τι κάνουμε, και ταυτόχρονα πάμε στο Παρίσι ή στην Αθήνα, και έρχεται κόσμος να μας πει ότι κάτι που τραγουδήσαμε ή δηλώσαμε άλλαξε τις ζωές τους! Κι εκεί που παίζουμε σε χιλιάδες κόσμο, γυρναμε πάλι στη χώρα μας και πάμε σπίτι, πίσω στην πραγματικότητα, να δουλέψουμε σε καμία παμπ και να προσγειωθούμε ανώμαλα στη γη... αυτό είναι ένα κανονικό, μεγάλο ...head fuck.

Ποια θεωρείς τη πιο μεγάλη δύναμη του γκρουπ?
Το όραμα και την ειλικρίνεια.

Τι σχεδιάζετε για το άμεσο μέλλον?
Ξεκινάμε περιοδεία στις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, και θα παίξουμε ολόκληρο το νέο άλμπουμ "Controlling Crowds" καθώς και μερικά άλλα κομμάτια. Δεν συμμετέχουμε σε κάποιο φεστιβάλ φέτος οπότε μέχρι την περιοδεία συνεχίζουμε να γράφουμε μουσική αλλά έχουμε και κάποιο ελέυθερο χρόνο.

Έχεις υποθετικά την τιμή να βάλεις σε όλα τα σχολεία της χώρας ένα άλμπουμ να ακούσουν όλα τα παιδιά. Ποια θα ήταν αυτή η επιλογή?
Εκτός από το "Controlling Crowds", το "It Takes A Nation Of Millions" των Public Enemy.

Δείτε το video clip του BULLETS