Τρωάδες από τον Αντύπα

07.05.2001
Τις Τρωάδες του Ευριπίδη θα παρουσιάσει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2001. Ο Αντώνης Αντύπας, ο οποίος σκηνοθετεί αρχαίο δράμα για πρώτη φορά, πλαισιώνεται από τους μόνιμους συνεργάτες του, με τους οποίους έχει δημιουργήσει τις καλύτερες παραστάσεις του.
Τις Τρωάδες του Ευριπίδη θα παρουσιάσει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Αντώνης Αντύπας, ο οποίος σκηνοθετεί αρχαίο δράμα για πρώτη φορά, πλαισιώνεται από τους μόνιμους συνεργάτες του, με τους οποίους έχει δημιουργήσει τις καλύτερες παραστάσεις του.
Άλλωστε για τον σκηνοθέτη του Απλού Θεάτρου, η παρουσίαση των Τρωάδων αποτελεί ένα μακροχρόνιο και πάγιο στόχο. Προς αυτή την κατεύθυνση είχε πραγματοποιηθεί από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα ένα διετές Εργαστήριο Θεάτρου και Μουσικής με θέμα Τρωάδες (1991-1992), όπου δίδαξαν -μεταξύ άλλων- οι Γιώργος Χειμωνάς, Ελένη Βαροπούλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Βάιος Παγκουρέλης, Γιώργος Κουρουπός, Ελένη Καραΐνδρου.

Έχοντας ως βάση τη μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη, ειδικά για την παράσταση αυτή ο Αντύπας θα συνεργαστεί για τα σκηνικά και τα κοστούμια με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και για την μουσική με την Ελένη Καραΐνδρου. Τους φωτισμούς θα υπογράψει ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και την κίνηση θα διδάξει η Πέρσα Σταματοπούλου.
Τη φωνητική και μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο Αντώνης Κοντογεωργίου. Η επιλογή των ηθοποιών του Χορού έγινε ύστερα από ακρόαση, όπου ανάμεσα σε 300 υποψήφιες ο σκηνοθέτης ξεχώρισε τις 15.

Τους έξι πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει αναλάβει ένα επιτελείο λαμπρών ηθοποιών.
Εκάβη: Μάρθα Βούρτση
Ανδρομάχη: Μάνια Παπαδημητρίου
Κασσάνδρα: Ταμίλα Κουλίεβα
Ελένη: Μπέσυ Μάλφα
Ταλθύβιος: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Μενέλεαος: Κώστας Αθανασόπουλος