Υψηλή μαγειρική των σχέσεων

24.01.2005

Το έργo:
Η Κική και ο Μιχάλης γιορτάζουν τα 15 χρόνια γάμου τους σε ένα πολύ καλό εστιατόριο που διαθέτει και ... ατραξιόν. Ο Κομπέρ- ταχυδακτυλουργός Ζαν Λουϊ Κομπέρ και η ατραξιόν του μαγαζιού, φάμ φατάλ Μαριόν, είναι εκεί για να τους διασκεδάσουν. Μόνο που εκείνη την περίεργη βραδιά τίποτα δε λειτουργεί σωστά. Τα ταχυδακτυλουργικά αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι δύο διασκεδαστές προσπαθούν να κουκουλώσουν τα αποτυχημένα κόλπα μιλώντας στο κοινό για τις ακροβασίες και τις λεπτές ισορροπίες της αγάπης, χορεύοντας ερωτικά τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ και προκαλώντας τους θεατές να πάρουν μέρος σε επικίνδυνα για τις ζωές τους κόλπα. Το ζευγάρι ανάμεσα στα ορεκτικά, στο κυρίως πιάτο και στο επιδόρπιο βιώνει τον έρωτα του, την οικογενειακή ευτυχία, αλλα και τις συγκρούσεις του. Μια τυχαία συνάντηση με έναν παλιό γνωστό πυροδοτεί εκρήξεις στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται, απωθημένα βγαίνουν στην επιφάνεια, οι συγκρούσεις κορυφώνονται και είναι έτοιμοι να οδηγηθούν στο διαζύγιο. Τελικά για να σώσουν τη σχέση τους και να αποδείξουν ο ένας στον άλλο τον έρωτα τους δέχονται την πρόταση του Κομπέρ και της ατραξιόν να συμμετάσχουν στα επικίνδυνα νούμερα.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Tη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει η Βίλη Σωτηροπουλου, το Studio των ηθοποιών η Αριέττα Μουτούση, το σκηνικό και τα κοστούμια η Μαρία Καραθάνου, τις χορογραφίες η Νικη Λουλαδάκη, και παίζουν οι ηθοποιοί Πέτρος Αποστολόπουλος, Κατερίνα Μπιλάλη, Νίκος Ποριώτης, Βίλη Σωτηροπούλου



Τι μας άρεσε:
- Η αμεσότητα που αποπνέει τόσο ο χώρος που παρουσιάζεται το έργο καθώς δίνει την ευκαιρία στους θεατές να έχουν και αυτοί "σκηνική παρουσία" όσο και το interactive στοιχείο με το οποίο ουσιαστικά οι ηθοποιοί καλούν τους καλεί να συμμετάσχει. Τελικά, μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι βρίσκόμασταν σε ένα εστιατόριο και "κρυφοκοιτάγαμε" το καβγαδάκι ενός ζευγαριού. Σ' αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης μπορούσαμε να πίνουμε και το ποτό μας.
- Η σκηνοθεσία της Βίλης Σωτηροπούλου που έκανε "θαύματα" με πενιχρά μέσα σε ένα χώρο γεμάτο "αντιξοότητες".
- Οι ερμηνείες των ηθοποιών που μολονότι παίζουν σε μία "ανύπαρκτη" σκηνή σε ένα μικρό πατάρι κάπου στου Ψυρρή, αντιμετωπίζουν την προσπάθεια τους με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και κέφι κάτι που ανεβάζει το "πατάρι" σε επίπεδο μεγάλης σκηνής.



Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους! Πρόκειται για μία παράσταση με χιούμορ, εντάσεις, ανατροπές, χορό και στοιχεία καμπαρέ, αλλά και μυρωδιές από εκλεκτή κουζίνα σχέσεων ζευγαριών.






Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Το Vanilla bar-theater βρίσκεται στην Οδό Σαρρή 37 στου Ψυρρή. Το ελεύθερο πάρκινγκ εκεί είναι μία υπόθεση δύσκολη, οπότε αν δεν θέλετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, προτιμείστε τον ηλεκτρικό που κάνει στάση κοντά.

Ώρες και Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη έως και Κυριακή στις 21.00 μ.μ Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε σπεύσατε!

Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ με ποτό
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103217117