Tζώρτζια: το κοινό μάς βάζει στην πρίζα!

04.10.2006
"Δε θά θελα ποτέ να είμαι πλούσια κι αυτό το 'χω από παιδάκι. Θεωρώ ότι το χρήμα φέρνει άγχος, ενοχές, ευθύνες κι εγώ δε θέλω τέτοια πράγματα στη ζωή μου, θέλω να είμαι πιο χαλαρή."

Κάθε φορά που κάνουμε συνέντευξη με τη Τζώρτζια, μένει το δυνατό της αυθόρμητο γέλιο να αντηχεί στα αυτιά μου. Ξεκαρδίζεται και κάνει πλάκα, ταυτόχρονα είναι αυστηρή με τον πιο καλοπροαίρετο τρόπο -τόσο που χαίρεσαι να την ακούς να σου εξηγεί αυτά που δεν της αρέσουν είτε πρόκειται για τους Μπλε είτε για τη Χαρούλα Αλεξίου-, ζαχαρώνει η φωνή της όταν ακούγεται ένα γκλιν γκλον και σου εξηγεί ότι δίπλα παίζει ο γιος της, και σε κάνει να την παραδεχτείς όταν συνειδητοποιείς ότι μία κολακευτική κουβέντα την αγχώνει και την προβληματίζει... Γιατί όπως είπαμε και μαζί της, ροκ δεν είναι η μουσική ενός ανθρώπου.. είναι και η σκέψη του και η συμπεριφορά του. Και η Τζώρτζια είναι ροκ σε όλα της.

Εβελίνα Σαρρή

Πες μας για το νέο σας άλμπουμ... Το νιώθεις ως το καλύτερο της καριέρας όπως εσείς οι καλλιτέχνες συνηθίζετε να λέτε γιατί κάθε νέα δουλειά την ερωτεύεστε περισσότερο?

To καλύτερο ε? Χμμ... εγώ δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένη, είμαι λίγο αυστηρή και σαφώς θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Μπορώ να σου πω ότι τα περισσότερα τραγούδια του είναι από μέτρια έως καλά. Είναι σε σύνολο καλό, και μάλιστα εγώ προσωπικά προτιμώ αρκετά κομμάτια από το προηγούμενο.


Οι υπόλοιποι ξέρουν ότι τα λες αυτά? J

ΟΧΙ J, αλλά ξέρουν ότι είμαι ειλικρινής και αυστηρή!

Με φέρνεις στην επόμενη ερώτηση μου πολύ ομαλά... Διαφωνείτε αμετάκλητα σε θέματα δουλειάς? πχ Έχει τύχει να μπει κάποιο τραγούδι σε άλμπουμ, που σε κάποιον από τους τρεις δεν άρεσε?
Ναι βέβαια! Ας πούμε το Πιάνω Φωτιά που στιχουργικά είναι πολύ καλό, εμένα δε με ενθουσίασε ποτέ. Αργότερα βέβαια έβγαλε κάποιες πλευρές που τις θεωρώ ενδιαφέρουσες, αλλά δεν είναι αυτό που με την πρώτη θα πω εγώ «τι ωραίο που είναι».


Και δε σε νίκησε το γεγονός ότι έχει πολύ πολυ ωραίο στίχο
?
Όπως τα λες. Εμένα το γεγονός του καλού στίχου δε μου ξεπέρασε τη συνολική εντύπωση που αφήνει το τραγούδι, όμως επειδή είμαστε όλοι επαγγελματίες, ξέραμε ότι αυτό θα είναι κάτι που αφορά πολύ κόσμο και θα κάνει επιτυχία. Απλά στα πολύ προσωπικά μου γούστα δεν έκανε εντύπωση!

Ποιο κομμάτι σου έκανε λοιπόν εντύπωση από την αρχή?
Το Κόκκινο Φιλί!


Πες μας για τα χειμερινά σας σχέδια.

Έχουμε κάποια, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα! Είναι κατά 90% σίγουρο ότι θα παίζουμε στο.... αλλά μην το πεις! (μου είπε, αλλά δεν ήθελε να το γράψω) J


Συμφωνήσαμε λοιπόν να γράψουμε ότι θα εμφανίζονται σε κάποια μουσική σκηνή και δε θα είναι μόνοι τους, αλλά με άλλους συναδέλφους τους. (Μας είπε και με ποιους, αλλά έτσι απλά "για την κουβέντα" και όχι για να τα δημοσιεύσουμε!!!" JJJ )

Το καλοκαίρι τι κάνατε?

Κάναμε κάποιες συναυλίες, χαλαρά όμως, γιατί συνέπεσε και η αλλαγή γραφείου management και έτσι τελευταία στιγμή δε μπορούσαμε να κλείσουμε πολλές εμφανίσεις, παίξαμε όμως τον Ιούνιο, και ξανά από μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο αλλά σε χαλαρό ρυθμό γενικά. Εγώ την έχω δει και μάνα και θέλω να περνάω ώρες με τον γιο μου και ... θα πεινάσουμε μου φαίνεται!!! J


Αν ψάξεις σε δημοσιεύματα και
site, ο χαρακτηρισμός που θα βρεις να συνοδεύει τους ΜΠΛΕ πιο συχνά είναι "ένα από τα πιο ελπιδοφόρα γκρουπ της χώρας"? Νιώθετε διαφορετικοί? το εκλαμβάνεις αυτό που περιμένουν από σας?

Αμαααααν! J

Για καλό το είπα! J

Ναι είναι πολύ καλό J αλλά είναι αφενός πολύ αγχωτικό, αφετέρου δείχνει ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος ούτε και σε καλή κατάσταση.
Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον και μου αρέσει πάρα πολύ το ότι μας βάζει το ίδιο μας το κοινό σε μία πρίζα να ψαχτούμε και να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, αλλά την ίδια στιγμή αυτό προϋποθέτει ψυχανάλυση για να βρούμε τι ακριβώς λείπει, τι έχουμε εμείς να δώσουμε και πώς θα δώσουμε το στίγμα μας.


Η σχέση σας με το χρήμα ποια είναι?

Κακή, κάκιστη!


Αυτό σημαίνει "δεν έχω" ή "είμαι σπάταλη"?

Δεν έχω σίγουρα J !!! Αλλά εννοώ επί λέξη δεν είναι καλή, δε μου αρέσει το χρήμα καθόλου! Δε θά θελα ποτέ να είμαι πλούσια κι αυτό το χω από παιδάκι. Θεωρώ ότι το χρήμα φέρνει άγχος, ενοχές, ευθύνες κι εγώ δε θέλω τέτοια πράγματα στη ζωή μου, θέλω να είμαι πιο χαλαρή.

Μάλιστα... και μόλις μου απάντησες και τις επόμενες ερωτήσεις!!! J

Ήθελα να σου πω ότι "Όλοι λένε ότι ροκ μουσική κάνει ένας άνθρωπος που είναι ροκ στο μυαλό και την ψυχή. Εσείς νιώθετε ροκ στον τρόπο ζωής? " αλλά μου το απάντησες εμμέσως πλην σαφώς!

Αν το να αρνείσαι το χρήμα είναι ροκ, τότε ναι...


Δεν εννοώ (μόνο) αυτό και επίσης εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου των κλισέ και των γενικοτήτων, αλλά αυτή τη στιγμή το εννοώ όπως το εννοεί ο πολύς ο κόσμος.

Και μία τέτοια απάντηση υπό τη αυτή την έννοια, ναι είναι ροκ!
Καταλαβαίνω πως το λες και δε διαφωνώ. Εξάλλου η μουσική αντικατοπρίζει γενικότερα την προσωπικότητα του καθένα και αν αυτά τα δύο δεν συνέπιπταν το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα ψεύτικο και υποκριτικό.

Σκέφτηκες ποτέ ότι θα ήθελες να ακολουθήσεις μια άλλη καριέρα?
Και να ναι, τι θα μπορούσε να είναι αυτό?

Ναι. Όταν ήμουν στα 18 μου, σκεφτόμουν να γίνω κτηνίατρος, όπως σκεφτόμουν και την ψυχολογία. Είχα μπει σε σκληρά προγράμματα για να δώσω Ιατρική, έκανα φροντιστήρια για τη δεύτερη δέσμη και κάποια στιγμή συζήτησα με μία δασκάλα που μου έκανε χορό και μου λέει εφόσον σου αρέσει κυνήγα το κι εγώ μαζί σου. Σα σωστή τρελλή κι εγώ λοιπόν J, πήγα στους δασκάλους μου και τους γονείς μου και είπα «γεια σας θα γίνω χορεύτρια!» Και από τότε έγινε αυτό και σκοπός μου. Και έτσι βρέθηκα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μπουζούκια πάτε?

Ο Γιώργος ο Παπαποστόλου που γράφει μουσική δεν πάει ΠΟΤΕ. Δεν του αρέσουν, δεν ακούει, τα απεχθάνεται, δεν ακούει ΚΑΘΟΛΟΥ ελληνική μουσική πέρα από ό.τι αφορά τη δική μας σκηνή και δεν έχει και ιδέα του τι γίνεται, δεν ενημερώνεται, δεν θέλει να ξέρει. Η Νατάσα η Αλεξίου μπορεί πολύ ευχάριστα να βρεθεί σε μία παρέα αλλά μιλάμε πάντα για κάτι γνήσιο και λαϊκό, για ένα κουτουκάκι, και αυτό και στους υπόλοιπους αρέσει. Και μάλιστα υπάρχει μία κατηγορία ελληνικών ζεϊμπέκικων που εμένα μου αρέσει πολύ. Αυτά τα βαριά «του χαμού» που λέμε? Ε αυτά μ αρέσουν πολύ! JJ Όπως και το παραδοσιακό τραγούδι.

Τώρα που είπες για παραδοσιακή μουσική... Πες μου τη γνώμη σου για το Βύσσινο και Νεράντζι της Χαρούλας Αλεξίου και για την κίνησή της αυτή.

Δεν το άκουσα ολόκληρο, άκουσα κάποια αποσπάσματα. Ήταν μη αναμενόμενο μετά από τόση επιτυχία που είχε το προηγούμενο άλμπουμ. Ήταν εν μέρει σωστή κίνηση που δεν έβγαλε κάτι εύκολα ίδιο με το προηγούμενο, αλλά πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή. Ίσως να την έπαιρνε να δοκιμαστεί και σε άλλα πράγματα. Αξιολογότατη δουλειά αλλά θεωρώ ότι μετά την προηγούμενη επιτυχία ίσως κάτι άλλο να ήταν πιο δόκιμο.

Ο τίτλος «Όνειρα σου τραγουδάω» είναι ιδιαίτερα γλυκός.. Πώς προέκυψε? Έχει να κάνει με το ότι έχει ίσως γλυκάνει η ζωή σου από τη μητρότητα και μετά?

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν το θεωρώ τόσο γλυκό. Καταλαβαίνω πώς το τοποθετείς αλλά το βλέπω πιο πολύ στη χώρα του παραμυθιού, το οποίο παραμύθι δεν είναι απαραίτητα γλυκό, μπορεί να έχει έννοιες και αλήθειες σκληρές, τρομακτικές φιγούρες και ψέματα ακόμη. Μ αυτό παίζει ο τίτλος.

Πριν μερικά χρόνια σε είχα ρωτήσει τι θα ήθελες να σε ρωτήσω για το τέλος, και μου είχες πει να σε ρωτήσω από ποιο πλανήτη είσαι!!! JJJ
Σε είχα ρωτήσει κι εγώ, J και μου είχες δώσει μία εξίσου απρόβλεπτη απάντηση.

Σε ρωτάω λοιπόν τώρα... εξακολουθείς να νιώθεις από τον πλανήτη Ανδρομέδα? J


Καλά δεν έχετε δει το σπίτι μου??? Έχω αφήσει και το φως ανοιχτό, έχω φύγει πολλά χρόνια... JJ


Είχα τότε μόλις διαβάσει ένα επιστημονικό περιοδικό και είχα βρει ένα δεκάλογο/τεστ που έλεγε αν οι απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις είναι θετικές τότε μάλλον ανήκετε κάπου αλλού... Κι εγώ προφανώς είχα απαντήσει πολλά ναι σ αυτό το τεστ!!!