Gilbert & George: Το τολμηρό δίδυμο

10.09.2001
Δύο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης, οι Gilbert και George, θα βρίσκονται στη χώρα μας από τις αρχές Οκτωβρίου για να εγκαινιάσουν τη μεγάλη τους έκθεση στο "Εργοστάσιο", στην ΑΣΚΤ. Η έκθεση με τίτλο "The Art of Gilbert and George - Athina 2001" θα περιλαμβάνει 35 μεγάλα έργα από ιδιωτικές συλλογές και σημαντικά μουσεία από όλον τον κόσμο που θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε μια ενότητα.
Δύο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης, οι Gilbert και George, θα βρίσκονται στη χώρα μας από τις αρχές Οκτωβρίου για να εγκαινιάσουν τη μεγάλη τους έκθεση στο "Εργοστάσιο", στην ΑΣΚΤ.
Η έκθεση με τίτλο "The Art of Gilbert and George - Athina 2001" θα περιλαμβάνει 35 μεγάλα έργα από ιδιωτικές συλλογές και σημαντικά μουσεία από όλον τον κόσμο που θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε μια ενότητα.
Οι δύο καλλιτέχνες έχουν περάσει και από τις δύο εκδοχές της πορείας ενός δημιουργού. Την απόρριψη και την αποδοχή.
Εκείνο που κυρίως χαρακτηρίζει τους είναι η επιμονή και το μέγεθος της πίστης τους στις ιδέες τους. Τα έργα τους συνιστούν προσωπική αντίσταση απέναντι στο κοινότοπο, το συμβιβασμένο και το καθημερινό. Θέματά τους τα θρησκευτικά θέματα του έρωτα, του θανάτου, της βίας, της εκπόρνευσης, της επιθυμίας.
Μια τέχνη "για όλους", μια τέχνη χωρίς ωραιοποιήσεις, βγαλμένη από το αίμα και το σπέρμα του σήμερα, η οποία σε πρώτο επίπεδο σχετίζεται με τα ΜΜΕ, τις διαφημίσεις, την καταναλωτική υστερία.
Οι Gilbert και George θα παρουσιάσουν στις 5 Οκτωβρίου στο "Εργοστάσιο", με τη συνεργασία του Βρετανικού Ινστιτούτου και τη φροντίδα της Μαρίνας Ηλιάδη και του Jean Bernier, τη μεγαλύτερη έκθεση εν ζωή καλλιτεχνών που παρουσιάστηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Όπως λένε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες: "Είμαστε οι πιο ενοχλητικοί άνθρωποι που συναντήσαμε ποτέ!".