Η Amy Lee μιλάει στον Ηλία Αναστασιάδη

25.06.2007
«Μιλάω για την πρώτη μας συναυλία στην Αθήνα σε όλες μου τις συνεντεύξεις, αλλά αυτη θα είναι ακόμη καλύτερη»

«Μιλάω για την πρώτη μας συναυλία στην Αθήνα σε όλες μου τις συνεντεύξεις, αλλά αυτη θα είναι ακόμη καλύτερη»

Το πρώτο τους άλμπουμ πούλησε πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχουν ήδη κερδίσει δύο Grammy. Λίγο πριν τη συναυλία τους στο Καραϊσκάκη στις 23 Ιουνίου, όπου το max είναι χορηγός επικοινωνίας, η μορφή των Evanescence, Amy Lee, μας δίνει μια γεύση για το τι να περιμένουμε.


Αποκλειστικό από τον Ηλία Αναστασιάδη

Είναι η δεύτερη φορά που έρχεστε απ τα μέρη μας. Σας ενθουσίασε η πρώτη σας φορά εδώ και είπατε να επιστρέψετε στον τόπο του εγκλήματος;

Το πρώτο μας live στην Ελλάδα ήταν ένα από τα καλύτερα show που δώσαμε ποτέ. Είναι σίγουρα μέσα στα 3-4 καλύτερα live μας που μπορώ να θυμηθώ.

Μου ακούγεται λίγο διπλωματική η απάντηση.

Όχι, καμία σχέση. Μιλάω για τη συναυλία στην Αθήνα ακόμη και σε ξένους δημοσιογράφους. Ήταν όλα τέλεια. Οι χιλιάδες fans που ήξεραν όλους τους στίχους απέξω και τραγουδούσαν τόσο δυνατά που δεν μπορούσα ν ακούσω τη φωνή μου, το μέρος που έγινε η συναυλία (σ.σ. ο Λυκαβηττός) με την άγρια ομορφιά και τα τεράστια βράχια και τον κόσμο που είχε σκαρφαλώσει ακόμη κι εκεί. Μοναδική εμπειρία.

Τι καινούργιο έφεραν στην μπάντα τα δύο νέα της μέλη, ο ντράμερ Γουίλ Χαντ και ο κιθαρίστας Τρόι ΜακΛόχορν, πρώην μέλη των Dark New Day;

Πρόσθεσαν ακόμη περισσότερο πάθος στους Evanescence. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δώσει μαζί πολλά live (αυτό είναι το πρώτο tour με τη νέα σύνθεση), αλλά η διαφορά στη σκηνή αρχίζει και φαίνεται. Η ενέργεια που βγάζουν ο Τρόι και ο Γουίλ στη σκηνή και η τέλεια χημεία που υπάρχει μεταξύ μας νομίζω πως είναι τα καινούργια στοιχεία μας.

Το πάθος με το οποίο ερμηνεύεις εσύ τα τραγούδια είναι σε μεγάλο ποσοστό αυτό που έχει κερδίσει τα εκατομμύρια των οπαδών σας. Αλήθεια, ποιο κομμάτι γουστάρεις περισσότερο να τραγουδάς on stage;

Αν και δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποιο, θα σου έλεγα το «Υour star» από το τελευταίο μας άλμπουμ. Είναι ένα πολύ δύσκολο τραγούδι που το πιάνο του με γυρνάει πίσω στο κλασικό μουσικά παρελθόν μου. (Γέλια.) Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μια πραγματική πρόκληση για μένα. Μου δίνει τεράστια χαρά όταν το ερμηνεύω.

Μια και μίλησες για χαρά, από τι παίρνεις εσύ μεγαλύτερη; Από ένα βραβείο Grammy ή από μια sold-out συναυλία;

Φυσικά από μια sold-out συναυλία, ούτε συζήτηση γι αυτό. Είναι τεράστια τιμή να κερδίζεις ένα Grammy, αλλά τα συναισθήματα που σου προκαλεί η άμεση επαφή με το κοινό απλώς δεν συγκρίνονται με τίποτα. Η υποστήριξη και η αγάπη του κόσμου είναι για μας πάνω απ όλα.

Θα έδιναν ποτέ οι Evanescence μια συναυλία εντελώς δωρεάν;

Εννοείται, αλλά εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Πάντως, έχει τύχει στο παρελθόν να παίξουμε δωρεάν.

Αυτό θα πει τύχη. Να δεις δωρεάν τους Evanescence. Δεν θα κλείνατε ποτέ την πόρτα στη μούρη κάποιου δηλαδή, σε αντίθεση με τον τίτλο του νέου σας άλμπουμ, «Τhe Open Door»;

(Γέλια.) Όχι κι έτσι. Δεν έχουμε μίσος για κανέναν. Ή τουλάχιστον για κανέναν τον οποίο θα θέλαμε να εκθέσουμε.

Δεν μου βγαίνει με τίποτα από το μυαλό ότι το νέο μεγάλο σας χιτ «Call me when you re sober» βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Μέσα έπεσες. Είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό βασισμένο σε μια δικιά μου τραυματική εμπειρία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Μπορεί να πληγώσω κάποιον. (Γέλια.)

Πέρα από τέτοιες εμπειρίες, από τι εμπνέεστε για να γράψετε τραγούδια;

Μπορούν να μας εμπνεύσουν τα πάντα. Η πιο κοινή «πηγή» έμπνευσης, πάντως, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλο, το πώς σκεφτόμαστε, πώς αντιδράμε στα πλαίσια μιας σχέσης.

Απέχουμε μια ανάσα από το show σας στην Αθήνα. Τι να περιμένουμε;

Να είστε έτοιμοι για μια συναυλία ακόμη πιο εκρηκτική και από την πρώτη που δώσαμε εκεί. Το ελληνικό κοινό μας έχει λείψει, εμείς όσο περνάνε τα χρόνια γινόμαστε ακόμη καλύτεροι performers και ο κόσμος θα ενθουσιαστεί με το καινούργιο μας line-up. Τα λέμε στη συναυλία!