Cherry Blossom ...Αir

25.06.2007
Οι Air, το ηλεκτρονικό δίδυμο από τη Γαλλία μιλάει αποκλειστικά στο max για το live του στο Fly Beeyond Festival στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου, τον καινούργιο του δίσκο και το Μyspace.

Οι Air, το ηλεκτρονικό δίδυμο από τη Γαλλία μιλάει αποκλειστικά στο max για το live του στο Fly Beeyond Festival στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου, τον καινούργιο του δίσκο και το Μyspace.

Από τον Ηλία Αναστασιάδη

Γυρίζετε μετά από 6 χρόνια στην Αθήνα. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν Σεπτέμβρης του 2001;


Ακριβώς. Ήταν μια πολύ ωραία νύχτα, είχαμε παίξει μπροστά από την Ακρόπολη, αλλά η πρώτη μας φορά εκεί είχε συνδυαστεί και μ ένα αυτοκινητικό ατύχημα, όταν ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τις μεταφορές μας χτύπησε ένα μηχανάκι ενώ ήμασταν κι εμείς στο αμάξι.


Κακή ανάμνηση. Εύχομαι η φετινή σας εμφάνιση να είναι λιγότερο επεισοδιακή. Πώς θα διαμορφωθεί το playlist σας γι αυτό το live; Παρουσίαση του Pocket Symphony ή best-of των Αir;


Θα παίξουμε σίγουρα 3 τραγούδια από το καινούριο μας άλμπουμ και θα προσπαθήσουμε να χωρέσουμε και 2 τραγούδια από κάθε προηγούμενο δίσκο. Πιστεύω ότι οι οπαδοί μας δεν γουστάρουν μόνο το «Μoon Safari», αλλά όλες μας τις δουλειές.


Στο «Ρocket Symphony» πειραματίζεστε για πρώτη φορά με δύο ιαπωνικά όργανα. Τι θα ήταν άραγε οι Air χωρίς τους πειραματισμούς;


Αν δεν πειραματιστείς στη μουσική σου, απλώς κάνεις κύκλους. Όλοι μας οι δίσκοι βασίζονταν σε μια ανακάλυψη, σε κάτι καινούργιο που ψάχναμε πάντα να δώσουμε στον ήχο μας. Στο τελευταίο επιδιώξαμε κάτι πιο ανατολίτικο, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, με το μοντέρνο. Χρησιμοποιήσαμε δύο ιαπωνικά όργανα με πολύ συγκεκριμένο και γλυκό ήχο και φυσικά τα πειράματα στη μουσική μας συνεχίζονται.


Πώς πήγε η συνεργασία με τον Τζάρβις Κόκερ (Pulp) και τον Νιλ Χάνον (Divine Comedy);


Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Όταν δουλεύεις με ανθρώπους σαν τον Τζάρβις και τον Νιλ, έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις ιστορίες για τις οποίες μιλούν τα τραγούδια σου, γιατί και οι δυο τους ξέρουν να εμπλουτίζουν το στίχο με τον τρόπο και τις ιδέες τους.


Το περίεργο με τη συναυλία σας είναι ότι την πληροφορηθήκαμε πρώτα από τη σελίδα σας στο Myspace (www.myspace.com/intairnet).


Την ενημερώνετε μόνοι σας ή υπάρχει τρίτος άνθρωπος από πίσω;


Η αλήθεια είναι πως τη δύσκολη δουλειά την κάνει ένας συνεργάτης μας, όχι εμείς. Αν ασχολούμασταν οι ίδιοι με το στήσιμο της σελίδας μας, σίγουρα θα την κάναμε χάλια (γέλια). Πάντως, το myspace είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργιους φίλους.


Θα προσφέρατε δωρεάν ένα δίσκο σας μέσω του Μyspace;


Δεν νομίζω, γιατί το myspace δεν είναι ένα πεδίο αρκετά μεγάλο για να βγάλεις και δίσκο. Είναι πάντως μια τέλεια ευκαιρία να αποκτήσεις μια πιο προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που ακούν τη μουσική σου.


Τι μήνυμα στέλνετε στους Έλληνες πιστούς σας για μια σπουδαία μέρα γι αυτούς, αφού στις 18 Ιουλίου θ απολαύσουν μαζί σας τους James και την Tori Amos;


Την αγάπη μας. Είναι πολύ σημαντικό, όταν η μουσική μας κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν ζωντανοί, να ονειρεύονται. Άλλωστε, η μουσική μπορεί να σε ταξιδέψει σε ένα άλλο διάστημα ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σου απαλύνει τον πόνο.


Κι ένα μυστικό για το τέλος. Με ποιο τραγούδι θα ξεκινήσετε στην Αθήνα;


Με το Radian από το 10.000 Ηz Legend και μετά... Σκατά, δεν θυμόμαστε τους τίτλους των ίδιων μας των τραγουδιών. Ανησυχούμε για μας (γέλια). Θα το ανακαλύψετε πάντως από κοντά.