Badminton : Από τον Βυσσινόκηπο στον Σκούμπι Ντου!

22.09.2010
Στο θέατρο Badminton όλα χωρούν και φέτος. Παραστάσεις εκ προοιμίου αντίθετες και ετερόκλητες ,όπως ο «Βυσσινόκηπο» από το Εθνικό Θέατρο της Μόσχας και Το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Άννα Βαγενά μέχρι τον Καραγκιόζη και τον Σκούμπι Ντου.
Στο θέατρο Badminton όλα χωρούν και φέτος. Παραστάσεις εκ προοιμίου αντίθετες και ετερόκλητες ,όπως ο «Βυσσινόκηπο» από το Εθνικό Θέατρο της Μόσχας και Το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Άννα Βαγενά μέχρι τον Καραγκιόζη και τον Σκούμπι Ντου.

Ο Μιχάλης Αδάμ, διευθυντής του θεάτρου, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του νέου προγράμματος μίλησε για «μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο για το θέαμα στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού ακόμα και μεγάλα μιούζικαλ που είχαν οργανώσει την περιοδεία τους όπως το μιούζικαλ "Οι άθλιοι" που ήταν να έρθει και στην χώρα μας, ακύρωσαν όλη την παγκόσμια περιοδεία τους λόγω της κρίσης». Το πρόγραμμα αναλυτικά:

1, 2 & 3/10/2010
Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, Ο Βυσσινόκηπος


Ο Βυσσινόκηπος, το κύκνειο θεατρικό άσμα του Άντον Τσέχωφ, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα της παγκόσμιας θεατρικής σκηνής. Το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει και να αγγίζει το θεατρόφιλο κοινό όλου του πλανήτη, είναι ότι σε αυτό, περισσότερο από κάθε άλλο έργο του δημιουργού, φαίνεται η δυσκολία, η αδυναμία πολλές φορές των ανθρώπων να συνειδητοποιήσουν τις αλλαγές στο κοινωνικό περιβάλλον και τον καταλυτικό ρόλο που παίζουν στην προσωπική τους ζωή. Το ότι αυτή η παράσταση ανεβάζεται από το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας δεν είναι τυχαίο. Η γέννηση του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το έργο του Άντον Τσέχοφ.


27 - 31/10/2010
Το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη με την Άννα Βαγενά

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, συμπληρώνει 3 χρόνια παραστάσεων και το «γιορτάζει» με μία σειρά εμφανίσεωνστο Θέατρο Badminton από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου. Μια συγκλονιστική ιστορία - μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, πάντα συνοδευόμενες από την ελπίδα, που κάνουν το θεατρικό του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

10 - 13/11/2010
Rasta Tomas’ , Rock the Ballet

To Rock the Ballet είναι μια δημιουργία του Rasta Thomas, σολίστ του κλασικού μπαλέτου, που αποφάσισε να πετάξει τα «σφιχτά» κολάν, να ξεχάσει τον Τσαϊκόφσκι και τον Προκόφιεφ και να ξετυλίξει το απαράμιλλο ταλέντο του χορεύοντας στους ροκ ρυθμούς των U2 ή των Black Eyed Peas! Με την Adrienne Canterna να υπογράφει τις περισσότερες χορογραφίες και τους Bad Boys of Dance στη σκηνή, ο Rasta Thomas παρουσιάζει, όπως λέει ο ίδιος, το «μπαλέτο του 21ου αιώνα», όπου οι παραδοσιακές τεχνικές του κλασικού μπαλέτου συνυπάρχουν και «ανακατεύονται» με τις δυναμικές, γεμάτη ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, τις δύσκολες και επικίνδυνες ακροβασίες της ενόργανης γυμναστικής, αλλά και τις ρυθμικές φιγούρες του hip hop. Από το 2008 μέχρι σήμερα, το Rock the Ballet έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 450 sold out παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ξεσηκώνοντας πάνω από 250.000 θεατές!!!

18/11/2010
Billy Cobham

O BILLY COBHAM θεωρείται ως ο καλύτερος ντραμερ αυτή την στιγμή στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Στις 18 Νοεμβρίου έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει και το νέο του cd με τίτλο «Palindrome».

30/11 - 5/12/2010
20 Χρόνια Stomp


Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα, και παλιοσίδερα ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ ? θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό. Ωστόσο ενώ σε όλο τον κόσμο παίζουν σε κλειστά θέατρα, στην Ελλάδα δεν έχουν παίξει ποτέ αφού μέχρι τώρα μας παρουσίασαν το εκπληκτικό τους show τα καλοκαίρια σε ανοιχτά θέατρα (Ηρώδειο, θέατρο Λυκαβηττού, Θέατρο Πέτρας).
Η νέα τους επίσκεψη λοιπόν θα είναι στο κλειστό θέατρο Badminton, στα τέλη Νοεμβρίου του 2010!!!. Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas, κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία.

20/12 /2010 - 2/1/2011
O Scooby- Doo και το Φάντασμα του Πειρατή

Mετά τις sold out περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ο αγαπημένοςφίλος των παιδιών ο Scooby- Doo και η παρέα του επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αθήνα και το Θέατρο Badminton για να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να μοιραστούν τις απίστευτες περιπέτειές τους με μικρούς και μεγάλους! Να κάνουν τελικά τα δικά μας Χριστούγεννα ακόμα πιο χαρούμενα! Ο Scooby-Doo, ο Shaggy, η Velma, η Δάφνη και ο Fred σε μία απίστευτη περιπέτεια που συνδυάζει δράση και γέλιο!

15 & 16/1/2011
Eva Yerbabuena B


Μία από τις καλύτερες χορεύτριες του φλαμένκο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια ολοκαίνουρια παράσταση. Η Eva Yerbabuena είναι διάσημη για την ταχύτητα, το δυναμισμό και τη δραματική κίνηση στα πόδια. Ποιητικά εμπνευσμένο, το νέο της έργο παρουσιάζει τη σούπερ σταρ του φλαμένκο στην πιο σαγηνευτική και συγκινητική μορφή της. Με τη συνοδεία τεσσάρων χορευτών και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο γκρουπ μουσικών και τραγουδιστών, προσφέρει μία αξέχαστη, δυναμική ερμηνεία που άφησε το κοινό να παραληρεί. Η Eva Yerbabuena υποστηρίζει ότι η «Lluvia» (Βροχή) «γεννήθηκε μια σκοτεινή ημέρα αγνής μελαγχολίας», και ότι μέσα από το έργο αυτό προσπαθεί να εξερευνήσει το ξεκίνημά της. Οι ρίζες της βρίσκονται στον έρωτα, τον αγνό, το μοναχικό. Πιστεύει βέβαια και σε ένα άλλο είδος έρωτα, πιο εκπληκτικό και διαχυτικό, όμως ο έρωτας που χορεύει και που εκφράζει στη «Lluvia» είναι εκείνος που σε αναγκάζει να γνωρίσεις καλύτερα μέρη της υπόστασής σου. Το έργο αυτό «είναι ένα αφιέρωμα στη μελαγχολία και την ψυχρότητα, στην οντότητα και το ατελείωτο της ζωής.»

από 9/2/2011
2nd International Magic Festival

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια νέα «εθνική ομάδα» των πιο ευφάνταστων μάγων και ταχυδακτυλουργών, από τα πιο διάσημα θέατρα και μιούζικ χολ του κόσμου, έρχονται με τα καλύτερά τους νούμερα, απίστευτο χιούμορ και πολλές εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες, στο δεύτερο International Magic Festival που διοργανώνεται στο Θέατρο Badminton! (πέρυσι λεγόταν Las Vegas Magic Festival) Μια δίωρη διαδραστική με τους θεατές φαντασμαγορία από την παγκόσμια dream team των μάγων που «παντρεύουν» το πρόγραμμά τους με θεατρικά εφέ και στοιχεία stand up comedy και παντομίμας!

25, 26 & 27/2/2011
Bιjart Ballet Lausanne, Ballet for Life

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου του Μπαλέτου του Μωρίς Μπεζάρ έρχεται στο Θέατρο Badminton τη φετινή χρονιά. Το περίφημο μπαλέτο παρουσιάζει μια από τις πιο συναρπαστικές χορογραφίες του Μπεζάρ με κοστούμια σχεδιασμένα από τον Τζιάνι Βερσάτσε και μουσική των Queen και του Μότσαρτ. Ένα πολύ συγκινητικό έργο, το οποίο εμπνεύστηκε ο Bιjart από τις ζωές του Freddie Mercury και του Jorge Donn (πρώην πρώτου χορευτή του Bιjart), που πέθαναν από aids.

5/3/2011
Anna Mura

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της στο Μουσικό Προαύλιο τον περασμένο Ιούνιο, η Βασίλισσα του Fado ανανεώνει το ραντεβού της με τους φανατικούς πιστούς της στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου για μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Badminton. Η Ana Mura, ένα διαρκώς ανερχόμενο ταλέντο που αυξάνει τη λάμψη του μέσα στο χρόνο και γίνεται όλο και πιο ιδιαίτερο, όλο και πιο πολύτιμο, θεωρείται ήδη στη χώρα της η νέα Βασίλισσα του Fado, η μοναδική άξια να συνεχίσει το έργο της μεγάλης Amalia Rodrigues. Μια σύγκριση που γίνεται ενστικτωδώς και λόγω της συγκινησιακής αμεσότητας του fado, καθώς όλοι τείνουμε να εξισώνουμε και να εξομοιώνουμε όλες τις σύγχρονες ερμηνευτικές φωνές του κάτω από την παράδοση της Rodrigues.

10 - 14/3/2011
Mayumana, Momentum

Ακροβάτες, μίμοι, χορευτές μα πάνω απ’ όλα κορυφαίοι και ευρηματικοί μουσικοί, οι φημισμένοι «Μαγιουμάνα» έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το θρυλικό πλέον show τους Momentum. Ένα show που μέχρι το 2007 είχε παρουσιασθεί ήδη σε 5.000 παραστάσεις σε 30 χώρες του κόσμου και την απόλαυσαν περισσότεροι από 10.000.000 θεατές. Η παράσταση λατρεύτηκε από το κοινό σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα τελευταία χρόνια και για κάθε ημέρα, κάπου στον κόσμο παίζεται κάποιο από τα θεματικά show της ομάδας. Ο διεθνής τύπος τους αφιέρωσε διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να απογειωθεί κυριολεκτικά η φήμη τους και να κατακτήσουν την παγκόσμια αναγνώριση από την πρώτη σχεδόν στιγμή. Έχουν χαρακτηρισθεί ως «ιπτάμενοι μουσικοί», «θαυματοποιοί ηχοπλάστες», «ζωντανά μουσικά όργανα» κλπ.

29/3 - 3/4/2011
Forever Tango

To Forever Tango, η δημιουργία του πολυβραβευμένου χορογράφου-σκηνοθέτη Luis Bravo, έκανε πρεμιέρα το 1990 στο San Diego και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Theatre On the Square του San Fransisco, όπου σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία για 92 συνεχόμενες εβδομάδες!!! Ο θρίαμβος συνεχίστηκε στο Spoleto Arts Festival της Ιταλίας, αλλά και σε Λονδίνο, Σικάγο, Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες, Τορόντο, Μόντρεαλ, Βοστόνη και Φιλαδέλφεια με το κοινό και τους κριτικούς να παραληρούν από ενθουσιασμό. Το χορευτικό αυτό υπερθέαμα που αποθεώθηκε παγκοσμίως, κατέληξε τελικά στο Walter Kerr Theatre του Broadway στις 16 Ιουνίου του 1997.
Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που κατέκλυζε το θέατρο καθημερινά, που τελικά στις 15 Απριλίου του 1998 το Forever Tango μεταφέρθηκε στο μεγαλύτερο Marquis Theatre του Broadway και η παράσταση πήρε παράταση επ’ αόριστο. Μέχρι και σήμερα, το Forever Tango αποτελεί τη μακροβιότερη παραγωγή τάνγκο στην ιστορία του Broadway.

7 - 10/4/2011
Κατσαρίδα του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Το εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Στα επόμενα χρόνια δουλεύτηκε ξανά και ξανά, γνώρισε δύο ακόμα διανομές με νέους ηθοποιούς και παρουσιάστηκε σε μεγάλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Ύστερα από τόσα ταξίδια η θρυλική Κατσαρίδα παρουσιάζεται ξανά με την πρώτη της διανομή, αυτή των δημιουργών της! Κι αφού το Θέατρο του Νέου Κόσμου είναι πολύ μικρό πια για να τη χωρέσει, συνεργάζεται με το Θέατρο Badminton, το οποίο θα στεγάσει για ένα μικρό διάστημα το θίασο, τις περιπέτειες και τα όνειρά της.

Γεωργία Οικονόμου