Ψάξτε, έχασε τη μύτη του!

29.10.2007
Το παραμύθι του Νικολάι Γκόγκολ Ψάξτε, έχασε τη μύτη του παρουσιάζει φέτος η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού, Αερόπλοιο, σε προσαρμογή κειμένου και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, από τις 4 Νοεμβρίου του 2007 έως και τις 30 Μαρτίου του 2008.
Το παραμύθι του Νικολάι Γκόγκολ Ψάξτε, έχασε τη μύτη του παρουσιάζει φέτος η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού, Αερόπλοιο, σε προσαρμογή κειμένου και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, από τις 4 Νοεμβρίου του 2007 έως και τις 30 Μαρτίου του 2008.

O υπουργικός Πάρεδρος Κοβαλιώφ ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας, συνέβη ένα τρομακτικό γεγονός : η μύτη του...δραπέτευσε. Ο κόσμος συγκλονίζεται, πέφτουνε κυβερνήσεις, ο ήλιος βγαίνει από την δύση και η θάλασσα ανέβηκε στον Όλυμπο. Ντύνεται και την κυνηγάει. Την κυνηγάει σε όλη την Πετρούπολη. Πηγαίνει στην Αστυνομία, όπου οι αθεόφοβοι, τον στέλνουν στην υπηρεσία άχρηστων χαμένων αντικειμένων και από κει στο Υπουργείο της μύτης, για να ανακαλύψει ότι η μύτη του έχει θέση υψηλότατη στην κοινωνική και υπηρεσιακή ιεραρχία του Υπουργείου και όλης της Ρωσίας. Φυσικά!!!
Μια μύτη είναι πολύτιμη. Οι μυρωδιές και τα αρώματα δίνουν και παίρνουν στην Πετρούπολη. Η μύτη είναι περιζήτητη και...όμορφη. Ο Κοβαλιώφ την κυνηγάει. Τελικά, καταφέρνει να την περικυκλώσει και να την συλλάβει κάνοντας μια καταπληκτική τρίπλα όταν η μύτη του χορεύει περιπαθώς με την Βαρονέσα Καρολίνα στο χορό της Βαρόνης Αρκάντινα. Η Βαρονέσα είναι ερωτευμένη με τη μύτη του αλλά αυτή πλέον έχει κολλήσει στο πρόσωπο του Κοβαλιώφ. Η Βαρονέσα δεν μπορεί να την παντρευτεί και αντ΄αυτού παντρεύεται τον Κοβαλιώφ. Έτσι, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το αξίωμα : «Κάθε κατεργάρης στη θέση του και οι μύτες επίσης».

Η παράσταση είναι μια πολύχρωμη κωμική περιπέτεια. Οι ηθοποιοί θα χειρισθούν μάσκες, κούκλες και σκιές, μεγάλα και μικρά ομοιώματα καθώς και ...μπουκάλια. Ναι, καλά διαβάσατε Μπουκάλια. Τα πρόσωπα και οι ήρωες της ιστορίας είναι μπουκάλια. Ντυμένα, βαμμένα, στολισμένα μπουκάλια (μικρά, μεγάλα, χοντρά, λιγνά) που είναι από μόνα τους μια γκροτέσκα κοινωνία.

Συντελεστές :
Προσαρμογή κειμένου - Σκηνοθεσία : Νίκος Καμτσής
Σκηνικό- Κοστούμια : Μίκα Πανάγου
Μουσική : Στέλιος Κάτσαρης
Κίνηση ? Χορογραφία : Μαριάνα Βασιλάτου
Προβολές - Πρωτότυπα Video : Μιχάλης Παπαδογιαννάκης
Παίζουν : Νίκος Κερασιώτης, Ρομίνα Κατσικιάν, Χρύσα Δρακοπούλου, Νίκος Κυριακίδης

Παραστάσεις : Κυριακή 11 & 3.00
Θέατρο Τόπος Αλλού ? Παιδική Σκηνή Αερόπλοιο: Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 210 8656004, 210 8679535