Μελίνα Ασλανίδου: "Να κρατιέσαι απ'το όνειρο..."

09.11.2007
Η γλυκιά Μελίνα Ασλανίδου μας παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη, παρά τον πυρετό που την ταλαιπωρούσε...

Η γλυκιά Μελίνα Ασλανίδου μας παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη, παρά τον πυρετό που την ταλαιπωρούσε... Η όμορφη Μελίνα Ασλανίδου, σ αυτό το εξώφυλλο είναι πιο όμορφη και πιο χαμογελαστή από ποτέ... Κυρίως όμως, η ΦΩΝΗ Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζει ένα single με τρία κομμάτια που τα ακούς και αναρωτιέσαι γιατί οι συνάδελφοί της δεν ερμηνεύουν με τόση ψυχή και τόση ζεστασιά, γιατί δεν κάνουν τόσο ποιοτικές επιλογές και δεν δίνουν τόσο αξιόλογες ερμηνείες.. Προσέξτε τον "Χαρταετό", γιατί σε μάς μίλησε πολύ...
...Και ξέρετε και τί? Τα καλύτερα έρχονται... Με το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου. Και ανυπομονούμε όλοι...

Εβελίνα Σαρρή


Το cd single "Ψηλά Τακούνια" είναι προάγγελος του άλμπουμ που μαθαίνουμε ότι θα ακολουθήσει γύρω στα Χριστούγεννα, ή μία ανεξάρτητη δουλειά που δεν έχει σχέση με το επερχόμενο άλμπουμ? Και το λέω αυτό γιατί έχει ακουστεί ότι το άλμπουμ θα αποτελέσει αποκλειστική συνεργασία με τον Δημητρη Παπαδημητρίου.
Καταρχας να σας πω οτι δεν ισχυει οτι το αλμπουμ θ 'αποτελεσει αποκλειστικη συνεργασια με τον Δημήτρη Παπαδημητριου που πολυ σεβομαι , εκτιμω και θαυμαζω. Στα "Ψηλα τακουνια" τη μουσικη απ τα δυο τραγουδια και τους στιχους ολων υπογραφει η Σαννη Μπαλτση εκτος απ'τον "Χαρταετο " που μουσικη εγραψε ο Ποιμης Πετρου. Το αλμπουμ που ερχεται στις αρχες του 2008 θα ηθελα να ειναι εκπληξη και απλα ν 'ακουσουμε ενα τραγουδι στα ραδιοφωνα ως μια μικρη γευση.

«Δε θυμάμαι πλέον που και ποιοι μου δωσαν χαρτάκια και γιατί, με τα ονόματα τους, τα τηλέφωνά τους και τα βρίσκω λιώμα το πρωί...» Πρόκειται για ένα στιχο ιδιαίτερα ρεαλιστικό και πρέπει να σας πω ότι όποιος το ακούει, σ αυτό το σημείο το δυναμώνει και εν όψει της συνέντευξης πολλοί με παρακάλεσαν να σας μεταφέρω την ταύτιση αυτή..
Με αφορμή αυτό, να σας ρωτήσω αν θεωρείτε το στίχο ή τη μουσική σήμα κατατεθέν του τραγουδιού, και πιστεύετε ότι κάποιο απο τα δύο μέρη μπορεί να ‘σώσει’ το κομμάτι αν στο άλλο μέρος του υστερεί?

Καθε τραγουδι οταν γραφεται μεταφερει εναν ψυχισμο, ιδιαιτερα οταν οι στιχοι και η μουσικη ειναι γραμμενα απ τον ιδιο ανθρωπο. Αυτος ο ψυχισμος δυναμωνει αν ειναι βιωματικος και επισης αν ο ερμηνευτης μπορεσει να μεταφερει και αποκωδικοποιησει το νοημα του...αυτη ειναι και η τεχνη του τραγουδιου...

"Έναν μύθο θα σας πω..." Ενα τίτλο που παραπέμπει περισσότερο σε θεατρική παρά σε μουσική παράσταση επιλέξατε για τις εμφανίσεις σας στον "Σταυρό του Νότου" με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον Γιώργο Καραδήμο. Τι πρόγραμμα παρουσιαζετε εκει και πώς αυτό δένει με το τίτλο?
O μυθος αφορα τα τραγουδια που αγαπαμε... ξεδιπλωνονται ολα, ενα ενα στην παρασταση, μερικες φορες πειραγμενα ενορχηστρωτικα, με μια μοντερνα αποψη, τραγουδια απ'τη δισκογραφια μας και τραγουδια του σημερα και του χθες... ετσι το σκεφτηκαμε κι ετσι το αποτυπωσαμε...

Ασχολήστε πολλά χρόνια με τη μουσική αλλά κάνατε το break σας με το "τι σου κανα και πίνεις" το 2001. Τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι τα "Ψηλά Τακούνια", σε σας, στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους και το χώρο και στον τρόπο που επιλέγετε τις συνεργασίες σας?
Ο ανθρωπος παραμενει ο ιδιος, οι εμπειριες του εχουν αρθροιστει... το 2001 με το 2007 εχουν 6 χρονια διαφορα... αυτη η "χρονική" αποσταση και αυτη η διαδρομη αντανακλαται στη σημερινη μου συμπεριφορα.

Ποια ήταν τα μουσικά σας ακούσματα μεγαλώνοντας και ποια απο αυτά θεωρείτε ότι είναι εμφανή και στη δική σας πορεία? Μεγαλωσα με λαικες φωνες οπως η Βιταλη, ο Αγγελοπουλος και λαικους συνθετες οπως ο Αποστολος Καλδαρας, ο Ακης Πανου, ο Ζαμπετας, ο Κουγιουμτζης κ.α. Παράλληλα ακουγα Τρυπες... The Cure... Stranglers... Λογω καταγωγης εμαθα στα 6 μου χρονια και ποντιακη μουσικη αλλα και βυζαντινους υμνους. Πιστευω πως η μουσικη ειναι ενα απεραντο μαγικο και θεραπευτικο ταξιδι.

Εχει συμβεί να νιώσετε ότι θέλετε να εγκαταλείψετε ή απλά να σας μελαγχολούν γεγονότα στο χώρο σας? Και αν ναι, με ποια σκέψη παίρνετε δύναμη?
Πολλες φορες ειναι αυτες που με απογοητευουν γιατι βλεπω να μεσουρανει μια νεφελωδης κατασταση που δεν βοηθαει κανεναν...Παλευω ομως, γιατι η αγαπη μου για τη μουσικη ειναι μεγαλυτερη απ' το νεφος και τη θολουρα..

Σας έχει πει κάτι καποιος θαυμαστής που να το θυμάστε έντονα?
Να κρατιεσαι απ'το ονειρο... γιατι κρατιομαστε κι εμεις απ'το δικο σου... ειναι η πιο τρυφερη κουβεντα που εχω ακουσει...

Το αγαπημένο δικό σας τραγουδι? Kαι ποιο το τραγουδι της ζωής σας? Ελληνικό ή ξένο, παλιό ή καινούργιο...
Το "Ιt' s a wonderful life" τou Βlack και απο ελληνικα το "Ανεστάκι" του Τατση και του Λευτερη Παπαδοπουλου.

Tι σχεδιάζετε για μετά τον Σταυρό του Νότου?
Τελειωσαν οι παραστασεις στον Σταυρο του Νότου και στις 16 Νοεμβριου ανηφοριζουμε στα πατρια εδαφη, για μενα, στην Αιγλη Θεσσαλονικης για 3 διημερα και επεται στη συνεχεια μια μικρη περιοδεια και σε αλλους τοπους της Ελλαδας...

Και για το τέλος... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Το "Οδος Ονειρων" του Χατζιδακι... πιστευω πως καλλιεργει μονο θετικα συναισθηματα....