H Giusy Ferreri αποκλειστικά στο e-go.gr!

16.12.2009
H Giusy Ferreri κέρδισε τη δεύτερη θέση στο ιταλικό X Factor, αλλά την πρώτη στα charts... Η ιστορία εν συντομία πάει κάπως έτσι...

H Giusy Ferreri κέρδισε τη δεύτερη θέση στο ιταλικό X Factor, αλλά την πρώτη στα charts... Η ιστορία εν συντομία πάει κάπως έτσι...

Tον Ιούνιο του 2008 η Sony BMG Ιταλίας κυκλοφορεί το ντεμπούτο EP της με το single Non Ti scordar Mai Di Me και πέντε διασκευές κλασσικών επιτυχιών της δεκαετίας 60-70, ένα κομμάτι που έμεινε στα Ιταλικά singles chart για 15 συνεχόμενες βδομάδες, ενώ το άλμπουμ έκανε νέα είσοδο στην κορυφή όπου εμεινε 11 συνεχόμενες βδομάδες και έγινε 4 φορές πλατινένιο...

Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφορεί το πρώτο της στούντιο άλμπουμ, με τον τίτλο Gaetana (που είναι και το μεσαίο της όνομα) που περιέχει τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία της, το κομμάτι Novembre. Για άλλη μία φορά ντεμπούτο στην πρώτη θέση και παραμονή για 8 εβδομάδες στα charts, Νο 1 επίσης στα Ιταλικά iTunes και πωλήσεις άνω των 80,000 την πρώτη μόνο εβδομάδα.

Τον Νοέμβριο του 2009 το νέο της άλμπουμ με διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών, Ιταλικών και μη, κυκλοφορεί στην Ευρώπη με πρώτο single τη διασκευή στο Ma il Cielo è Sempre Più Blu του Rino Gaetano.

Και... τον Δεκέμβρη του 2009 η δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Ιταλίδα καλλιτέχνις επισκέπτεται την Ελλάδα στα πλαίσια του promo tour της για τη νέα της δισκογραφική δουλειά. Μεταξύ άλλων συμβουλεύει την Ελένη Αλεξανδρή -διαγωνιζόμενη του X Factor- για την προσεχή ερμηνεία της στο "Novembre", δηλώνει ερωτευμένη, και ...μας παραχωρεί μια αποκλειστική συνέντευξη!

Απολαύστε τη...

Ε. Σ.

Έχεις πουλήσει περίπου 900.000 αντίγραφα με το πρώτο σου EP και το ντεμπούτο σου άλμπουμ, το "Non ti scordar mai di me" έκανε κατευθείαν είσοδο στην πρώτη θέση όπου έμεινε για 11 συνεχόμενες εβδομάδες και το τραγούδι έφτασε το 2009 στην πρώτη θέση και στην Ελλάδα. Περίμενες τόση μεγάλη επιτυχία από την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά?
Όχι, δεν περίμενα τόση επιτυχία αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένη και νιώθω ευλογημένη που αυτό συνέβη!

Στις 23 Οκτωβρίου ξεκίνησε η ραδιοφωνική μετάδοση του single προάγγελου του άλμπουμ «Fotografie» με τραγούδια ιταλικά και ξένα μεταφρασμένα από τον Tiziano Ferro. Η διασκευή του "Ma il cielo è sempre più blu" του Rino Gaetano ήταν διαθέσιμο για download και σε λίγες μόνο ώρες έφτασε στη δεύτερη θέση των I-Tunes! Εσύ πιστεύεις ότι αυτή είναι η καλύτερή σου δουλειά ως τώρα?
Αυτός είναι ένας δίσκος που περιλαμβάνει μόνο διασκευές από ξένους και Ιταλούς καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες που μου αρέσει να ακούω και που τους σέβομαι. Το ‘κανονικό’ καινούργιο μου άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το 2010, ανυπομονώ γι αυτό και ήδη δουλεύω σ' αυτό, καθώς ολα τα κομμάτια είναι γραμμένα από μένα.

Συμμετείχες στο Ιταλικό X Factor. Εχεις δει ποτέ το Ελληνικό που παρουσιάζει ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίο πέρυσι εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision?
Δεν το έχω δει ποτέ, αλλά όσο ήμουν στην Ελλάδα γνώρισα την Ελένη που ήθελε να τη συμβουλέψω για το πώς θα τραγουδήσει το Novembre! Χάρηκα πολύ γι αυτό και η ίδια έχει πολύ όμορφη φωνή!

Είχες από μικρή αυτή την επιθυμία να μπεις στο χώρο του τραγουδιού ή η απόφαση σου να συμμετάσχεις στο X Factor ήταν μία απόφαση της τελευταίας στιγμής?
Η μουσική ήταν πάντα ένα από τα πάθη μου από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι, επομένως είναι το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα!

Το τραγούδι "La Scala (The Ladder)" που γράφτηκε από την Linda Perry μεταφράστηκε από τον Tiziano Ferro. Συνεργάστηκε μαζί του και στο στούντιο?
Ο Tiziano ήταν παρ'ων στα studio sessions του πρώτου μου άλμπουμ. Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και απόλαυσα πάρα πολύ να δουλεύω μαζί του.

Με ποιον τραγουδιστή Ιταλό και με ποιον ξένο θα ήθελες να κάνεις ένα ντουέτο?
Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκα με πάρα πολλούς Ιταλούς καλλιτέχνες και ως εκ τούτου τα πιο πολλά μου όνειρα έχουν πραγματοποιηθεί. Θα ήθελα όμως να κάνω ένα ντουέτο με την Linda Perry.

Έχεις μια φωνή μπάσα και βαθιά, που πολλοί παρομοιάζουν με εκείνη της Amy Winehouse... Εσένα ποιους καλλιτέχνες σου αρέσει να ακούς?
Λατρεύω Billie Holiday, Bessie Smith και Janis Joplin.

Ζεις για να τραγουδάς ή τραγουδάς για να ζεις?
Ζω για να τραγουδώ. Μου πήρε πολύ χρόνο και σκληρή δουλειά να φτάσω εκεί και να ανέβω... και τώρα απολαμβάνω τη βόλτα!

Όταν είσαι ερωτευμένη είσαι πιο παραγωγική ή λιγότερο?
Είμαι ερωτευμένη τώρα, οπότε μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας!

Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα τραγούδι σε όλα τα Ιταλικά Σχολεία στο πλαίσιο ενός μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Θα ήταν ένα από τα πρώτα μου τραγούδια, τότε που προσπαθούσα πολύ να ‘ακουστώ’.. 'Ενα τραγούδι που λέει ότι όταν αντιμετωπίζεις κάτι στα σοβαρά , όταν κυνηγάς το όνειρό σου, τότε αυτό θα πραγματοποιηθεί... ένα τραγούδι που λέει: «Ποτέ μην παραδίνεσαι»...