Discover Salina!

18.01.2010
Η Σαλίνα από την Κύπρο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, κάνει ντεμπούτο ελληνική δισκογραφία, με σπουδές σε υποκριτική, θεατρολογία και κινηματογράφο, σε Ελλάδα και Αμερική...! Τα υπόλοιπα... ανακαλύψτε τα μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Η Σαλίνα (Θεσσαλία) από την Κύπρο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, κάνει ντεμπούτο ελληνική δισκογραφία, με σπουδές σε υποκριτική, θεατρολογία και κινηματογράφο, σε Ελλάδα και Αμερική!
Τα υπόλοιπα... ανακαλύψτε τα μόνοι σας μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Εβελίνα Σαρρή

Με τις σπουδές σου, πώς πήρες την απόφαση να μπεις τελικά στο χώρο της δισκογραφίας? Hταν κάτι που ήθελες πάντα ή προέκυψε τυχαία?
Aπo μικρή έκανα κλασσικό μπαλέτο, πιάνο κ μεγάλη μου αγάπη ήταν το θέατρο. Σπούδασα με υποτροφία υποκριτική στο κρατικό κ παράλληλα θεατρολογία για να έχω μια σφαιρική παιδεία. θέλοντας να συνδυάσω μουσική χορό κ θέατρο ασχολήθηκα με το μιούζικαλ κ στην πορεία συνειδητοποίησα ότι μου ταιριάζει περισσότερο η μουσική. είχα προετοιμαστεί λοιπόν γι αυτό αλλά δεν το κυνηγησα. την ευκαιρία που μου δόθηκε την οφείλω στην τύχη κ το σωστό timing όχι όμως και την επιλογή μου να ασχοληθώ με τη μουσική κ την αγάπη μου για αυτήν!

Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι και με την Υποκριτική?
Η αγάπη μου για την υποκριτική ειδικά για τον κινηματογράφο θα υπάρχει πάντα αλλά δεν είναι η προτεραιότητα μου. είμαι στη διαδικασία της ολοκλήρωσης του δίσκου μου και προτεραιότητα μου είναι αυτό .που με γεμίζει κ από άποψη καλλιτεχνική κ από άποψη χρόνου.

Θα τα συνδύαζες και τα δύο με μιούζικαλ?
Έχω ασχοληθεί με μιούζικαλ που όντως συνδυάζει και τα τρία ειδή τεχνης, χορο μουσική θέατρο ..αγαπημένη μου δουλεία ήταν το cabaret .Όμως ποτέ δεν ένιωσα τόσο ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης όσο νιώθω αυτή την περιοδο.. ειναι η πιο δημιουργική που περνάω.

Πώς αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση μέχρι σήμερα στο τραγούδι? Συναντάς δυσκολίες ή τα πρώτα σου βήματα ήταν σχετικά εύκολα?
Aυτή την εποχή γίνονται ωραίες δουλείες κ υπάρχουν αξιόλογοι νέοι καλλιτέχνες κ βλέπω πως ο κόσμος έχει αρχίσει να έχει περισσότερα καλά ακούσματα κ απαιτήσεις...
Εγώ είμαι πολύ τυχερή γιατί στα πρώτα μου μουσικά βήματα έχω διπλά μου ανθρώπους σφραγίδα στο χώρο που μου ανοίγουν το δρόμο για το ταξίδι. ..όταν κάνεις αυτό που αγαπάς με συνέπεια κ επαγγελματισμό βρίσκεις πάντα το δρόμο σου.

Το «πονάει η αγάπη» είναι ένα δυνατό τραγούδι που κινείται σε pop, rock και electro ήχους. Τα δικά σου ακούσματα όταν μεγάλωνες κινήθηκαν όλα σ αυτά τα πλαίσια ή στο σπίτι σου ακούγατε και άλλα είδη μουσικής?
Μεγάλωσα κ με έντεχνο ελληνικό ακόμα κ με γαλλικά τραγούδια. Ακούγαμε διάφορα ειδή μουσικής - και τώρα εξαρτάται απ το αν θέλω να διασκεδάσω η αν θέλω να χαλαρώσω. Θα επιλέξω όμως να αγοράσω αυτό που με εκφράζει πιο πολύ. Μου αρέσουν πιο dark alternative πράγματα, ακούω π.χ. Divert Homey.

Το «Πονάει Η Αγάπη» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή. Θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή; Και θα ακολουθήσει το άλμπουμ?
Tο άλμπουμ είναι έτοιμο κ θα κυκλοφορήσει αρχές Φεβρουαρίου από τη Warner. Παραγωγοί μου είναι ο Δημήτρης digit Χωριανόπουλος κ ο Αποστόλης Κοσκινάς .

Τι ετοιμάζεις για το χειμώνα που έρχεται? Θα εμφανίζεσαι κάπου?
Είμαι σε διαδικασία πρόβων κ θα αρχίσουμε live εμφανίσεις από Φεβρουάριο στη βόρεια Ελλάδα και στην Αθήνα στο Γκάζι.

Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Χανς και Γκρέτελ, Κοκκινοσκουφίτσα κ.α. Σε ποιο παραμύθι θα ήθελες να είσαι ηρωίδα? Είμαι ρομαντική κ δυναμική ταυτόχρονα ..θα ήμουν ίσως η jasmine στον Αλαντίν... Aν κ θα προτιμούσα να είμαι ηρωίδα στο δικό μου παραμύθι.. Σ’ αυτό που θα γράψω στη ζωή μου.

Σε τί είσαι επιρρεπής?
Δεν είμαι επιρρεπής σαν χαρακτήρας.. μπορώ να ελέγχω τα πάθη μου.. είμαι επιρρεπής αν μπορείς να το πεις μόνο στην αγάπη.

Αν ρωτούσα τους καθηγητές σου να σε περιγράψουν, τι θα μου έλεγαν?
Άριστη μαθητρια. Πάντα μέσα σ όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλωσεις. Οργανωμενη εργατική και συνεπής.

Και για το τέλος... αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Χορός με τη σκιά μου , του Μάνου Χατζιδάκι.