Ρότενμπουργκ, O Κανίβαλος

04.06.2008
Μια πραγματική ιστορία πέφτει θύμα φαντασιόπληκτου συγγραφέα, αποκτώντας (πέρα από νέα εθνικότητα) ένα ανύπαρκτο χαρακτήρα που αναλαμβάνει να μας εισάγει αδέξια στο κυρίως πιάτο.

Μια πραγματική ιστορία πέφτει θύμα φαντασιόπληκτου συγγραφέα, αποκτώντας (πέρα από νέα εθνικότητα) ένα ανύπαρκτο χαρακτήρα που αναλαμβάνει να μας εισάγει αδέξια στο κυρίως πιάτο. Διότι μιας και πρόκειται περί κανιβαλισμού, η βία - τόσο ψυχολογική όσο και σωματική - είναι απαραιτήτως ωμή.

Εν έτι 2001, διαταραγμένος Γερμανός ανακάλυπτει πρόθυμο θύμα μέσω διαδικτύου, το οποίο όχι μόνο δέχεται να ακρωτηριαστεί αλλά και να θυσιάσει στη συνέχεια τη σάρκα του στο πιάτο του εραστή του. Η Κέρι Ράσελ (του συμπαθέστατου «Waitress») αναλαμβάνει τον ανούσιο ρόλο Αμερικανίδας φοιτήτριας που αναβιώνει την υπόθεση προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει στο διδακτορικό της, υποβιβάζοντας την ακραία ψυχοπαθολογία του σε τραυματικές παιδικές ηλικίες και απλοϊκά απωθημένα. Αποτέλεσμα μια διπλή αποτυχία, που ούτε ως ψυχολογικό θρίλερ τρομοκρατεί ούτε ως torture porn ανατριχιάζει. Καλύτερα να περάσετε αμέσως στο επιδόρπιο.

Δέσποινα Παυλάκη