Ζουμπαίος Και Ιουλιέτα

18.06.2011
Μια βεντέτα μαίνεται ανάμεσα στους μπλε νάνους που διακοσμούν τον κήπο της κυρίας Μοντέγι και τους κόκκινους νάνους από τον πλαϊνό κήπο του κυρίου Καπουλέτι. Ωστόσο, η τυχαία γνωριμία της κόκκινης Ιουλιέτας με τον μπλε Ζουμπαίο θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή του κήπου.

Πρωτότυπος τίτλος: Gnomeo and Juliet

Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπερι

Με τις φωνές των: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Έμιλι Μπλαντ

Πλοκή: Μια βεντέτα μαίνεται ανάμεσα στους μπλε νάνους που διακοσμούν τον κήπο της κυρίας Μοντέγι και τους κόκκινους νάνους από τον πλαϊνό κήπο του κυρίου Καπουλέτι. Ωστόσο, η τυχαία γνωριμία της κόκκινης Ιουλιέτας με τον μπλε Ζουμπαίο θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή του κήπου.

Ο Σαίξπηρ μεταφέρεται σε οπωροκηπευτικά τοπία κινουμένων σχεδίων και πρωταγωνιστές είναι αξιαγάπητα νανάκια. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα, η Disney τολμά να επανεφεύρει την χιλιοειπωμένη ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στους κήπους προαστιακών νοικοκυριών σε απόγνωση, βάζοντας αντίπαλα στρατόπεδα κεραμικών διακοσμητικών να τσακώνονται για τον φράχτη. Θα καταφέρει όμως η κόκκινη νανο-πριγκήπησα (που δανείζεται την φωνή της Έμιλι Μπλαντ) να ζήσει το ρομάντζο της με τον μπλε νανό-μαγκα (Τζέιμς Μάκαβοϊ) ή η κατάληξη θα είναι σαιξπηρική;

Μια απρόσμενα διασκεδαστική ταινία από την Κέλι Άσμπερι (Σρεκ 2) που προσεγγίζει με ευφυΐα και φροντίδα το έργο του Άγγλου βάρδου ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στον θείο Γουόλτ με ένα διακοσμητικό ελαφάκι Μπάμπι, που έχει την φωνή του Όζι Όσμπορν. Η κλασική ροζ οπτική του στούντιο παραμένει ευδιάκριτη, αλλά αυτή τη φορά πασπαλίζεται πάνω σε κάτι εντελώς αυθεντικό.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ