Πρωινό Ξύπνημα

01.07.2011
Mια παθιασμένη τηλεοπτική παραγωγός (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) καλείται να σώσει μια πρωινή εκπομπή από την κατρακύλα και στην προσπάθειά της αυτή ζευγαρώνει επί της οθόνης δύο παρουσιαστές που αλληλομισούνται...

Πρωτότυπος Τίτλος: Μοrning Glory

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μίτσελ

Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον

Πλοκή: Mια παθιασμένη τηλεοπτική παραγωγός (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) καλείται να σώσει μια πρωινή εκπομπή από την κατρακύλα και στην προσπάθειά της αυτή ζευγαρώνει επί της οθόνης δύο παρουσιαστές που αλληλομισούνται: o Μάικ (Χάρισον Φορντ) είναι βετεράνος παρουσιαστής ειδήσεων της παλιάς σχολής, ενώ η Κολίν (Νταϊάν Κίτον) έχει μεγαλύτερη έφεση στο λάιφσταϊλ.

Γνώμη: Όχι ρομαντική αλλά εργασιακή κομεντί, που φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη το πολλάκις αγαπημένο τηλεοπτικό πλατό. Κάποιοι αναπόφευκτα θα το συγκρίνουν με το Κύκλωμα για να υπογραμμίσουν την ελαφρότητά του, ωστόσο το Πρωινό Ξύπνημα -παρόλο που δεν διαθέτει τη σπιρτάδα ενός σεναρίου γραμμένου από τον Γουάιλντερ ή τον Στάρτζες- έχει κάτι από το ρυθμό και τη διάθεση των κωμωδιών εκείνου του Χόλιγουντ. Ο Χάρισον Φορντ δίνει την καλύτερη ερμηνεία του εδώ και χρόνια, θυμίζοντάς μας τους λόγους που έγινε τόσο μεγάλος σταρ. Δεν φοβάται να ξεδιπλώσει την κωμική του φλέβα, φέρνοντας συχνά στο μυαλό τον Γουόλτερ Ματάου -στο πολύ πιο όμορφο βέβαια.

Το μεγαλύτερο ατού της ταινίας ωστόσο είναι η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς. Στο ρόλο της χαωμένης Μπέκι φέρνει τη σπίντα που λείπει από το υπόλοιπο φιλμ, δένοντας άψογα με τον Χάρισον Φορντ. Χωρίς να διεκδικεί τη στάμπα του αριστουργήματος, το Πρωινό Ξύπνημα θυμίζει πιο πολύ κάτι στο οποίο θα μπορούσε να παίζει η Κάθριν Χέμπορν και όχι η Κάθριν Χέιγκλ - κι αυτό είναι πάντα καλό.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ