Pretty Poison (1968)

03.08.2012
Ένα από πιο καλά κρυμμένα μυστικά του αμερικανικού σινεμά των 60s, το «Pretty Poison» αποτελεί μία σαρδόνια παρτίδα αμοιβαίας εξαπάτησης, καμουφλαρισμένης ως κυνηγημένο love story στα πρότυπα του «Μπόνι και Κλάιντ».

Άρτι αποφυλακισθείς από ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν για την πρόκληση ενός αμφιλεγόμενου ατυχήματος, αλλά διόλου έτοιμος να σταματήσει να φαντασιώνεται, ο Ντένις Πιτ εντυπωσιάζει την αγγελική μαθήτρια Σου Αν με τις υποτιθέμενες μυστικές αποστολές του για λογαριασμό της CIA και την επιστρατεύει για μελλοντικές κατασκοπικές περιπέτειες.

Ένα από πιο καλά κρυμμένα μυστικά του αμερικανικού σινεμά των 60s, το «Pretty Poison» αποτελεί μία σαρδόνια παρτίδα αμοιβαίας εξαπάτησης, καμουφλαρισμένης ως κυνηγημένο love story στα πρότυπα του «Μπόνι και Κλάιντ». Η ερμηνεία του Άντονι Πέρκινς ως ντροπαλού ψυχοπαθή διαθέτει εμπνευσμένους απόηχους από το «Ψυχώ», ενώ ως αστραφτερή μαζορέτα με σκοτεινές πτυχές η Τιούσντεϊ Γουέλντ δημιουργεί σταδιακά ρωγμές στις προσδοκίες μας σχετικά με το ποιος χειραγωγεί ποιον με ψέματα και ελκυστικές μυθοπλασίες. Οι ρόλοι αντιστρέφονται διαρκώς, όπως ακριβώς και η ταινία μεταλλάσσεται ανεπαίσθητα από κωμωδία σε θρίλερ και αντιστρόφως – ξεχειλίζοντας από ειρωνεία και ιλαροτραγικές στιγμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ