"Ψάχνοντας τον Νέμο" - H κορυφαία ταινία των Disney & Pixar για μικρά και μεγάλα παιδιά [vds]

05.12.2014
Μία τεράστια καλλιτεχνική κι εισπρακτική επιτυχία της Disney και της Pixar, η οποία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων με εισπράξεις που άγγιξαν τα 867,8 εκατομμύρια δολάρια, αναδεικνύοντάς τη στη δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2003 προβάλλεται απόψε από τον Alpha.

Ο Μάρλιν, ένα χηρεμένο ψαράκι του Ειρηνικού, αναζητά στον ωκεανό το γιο του, Νέμο, ο οποίος πιάστηκε στα δίχτυα ενός δύτη προτού καταλήξει στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στο Σίδνεϊ. Μαζί με την Ντόρι, η οποία υποφέρει από απώλεια… πρόσφατης μνήμης, θα συναντήσουν διάφορα εμπόδια στο ταξίδι τους μέχρις ότου κατορθώσουν να σώσουν το Νέμο.

Το «Ψάχνοντας το Νέμο» έχει χαρακτηριστεί ένα ελκυστικό τεχνολογικό επίτευγμα, με εύστοχο, προσιτό από κάθε ηλικία χιούμορ και με επική σκηνοθεσία, μία από τις κορυφαίες στιγμές της Pixar.

Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας είναι ότι δε μένεις απλώς θεατής της δράσης, αλλά σε κάνει να νιώθεις μέλος της υποθαλάσσιας αγέλης.

Να θυμίσουμε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 η ταινία επανακυκλοφόρησε στους κινηματογράφους σε 3D, ανεβάζοντας τις συνολικές εισπράξεις στα 921,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Νοέμβριο του 2015 αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το σίκουελ με τίτλο «Ψάχνοντας τη Ντόρι» (Finding Dory).

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 21:00
Διάρκεια: 104 λεπτά
Μεταγλωττισμένο - Ακούγονται οι ηθοποιοί: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Παπαδοπούλου